''RBSSKALS Būvvadība" piesaka tiesiskās aizsardzības procesu • IR.lv

”RBSSKALS Būvvadība” piesaka tiesiskās aizsardzības procesu

21
''RBSSKALS būvvadība'' valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns. Foto: Ieva Čīka, LETA

Uzņēmums plāno reorganizāciju ar papildu finansējuma piesaisti

Grupas “RBSSKALS” uzņēmums “RBSSKALS Būvvadība” šodien Zemgales priekšpilsētas tiesā iesniedzis lūgumu ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu (TAP), vēsta aģentūra LETA. Uzņēmums norāda, ka paredz TAP laikā reorganizēt kompānijas darbību un pārvarēt krīzi būvniecības nozarē Latvijā.

TAP pieteikšanas mērķis ir uzņēmuma darbības reorganizācija ar papildu finansējuma piesaisti, lai stabilizētu “RBSSKALS Būvvadība” darbību, pārvarētu krīzes situāciju, un arī turpmāk uzņēmums būtu konkurētspējīgs un stabils tirgus dalībnieks. Patlaban ir sāktas sarunas ar potenciālajiem investoriem par nosacījumiem reorganizācijas procesam, sarunās piedaloties arī “RBSSKALS” grupas finansējošajai bankai “Citadele”, informē uzņēmums.

Kā ziņots, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) augusta sākumā paziņoja, ka vienpusēji lauzīs līgumu ar bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58A, Rīgā, pārbūves darbu ģenerāluzņēmēju “RBSSKALS Būvvadība”, jo uzņēmējs nav iesniedzis līgumsaistību izpildes garantiju. Tabakas fabrikas telpās plānots nodrošināt Jaunā Rīgas teātra darbību.

Tomēr vēlāk VNĪ apturēja līguma laušanas procesu ar “RBSSKALS Būvvadību”, aicinot “RBSSKALS Būvvadību” nekavējoties sākt mediācijas procesu. Šī gada 1.septembrī Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa izbeidza būvfirmas “RBSSKALS Būvvadība” maksātnespējas lietu. Lēmums gan vēl ir pārsūdzams. Maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza SIA “Marbella RN Group”.

“RBSSKALS Būvvadība” valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns, skaidrojot TAP pieteikumu, pauž: ””RBSSKALS” grupa būvniecības tirgū darbojas vairāk nekā 24 gadus, gadā vidēji nodrošinot 800 darbavietas. Mūsu darbības laikā esam pieredzējuši gan ekonomisko augšupeju, gan lejupslīdi, savukārt šobrīd uz TAP raugāmies kā uz vienīgo iespēju saglabāt savu profesionālo darbību.”

“RBSSKALS Būvvadība” norāda, ka no pagājušā gada būvniecības nozarei ir pienākuši ļoti grūti laiki. Pagājušajā gadā tika pabeigti un nodoti ekspluatācijā lielākā daļa no esošajiem lielajiem publiskajiem būvniecības projektiem, tai pašā laikā jauni to vietā nav nākuši. Galvenais iemesls tam ir nespēja laikus apgūt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus nākamajam plānošanas periodam, kā ietekmē būvniecības nozare ir sākusi stagnēt.

“”RBSSKALS Būvvadība” situācijai būtu jāliek aizdomāties kaut nedaudz dziļāk būvniecības nozares problemātikā pēc patiesības un būtības. Ne jau ES fondu naudas apgūšana ir vienīgā problēma, tā ir tikai kārtējo reizi bēdīgā fakta konstatācija. Īstās būvniecības nozares problēmas, kuru seku ķīlnieki mēs esam un par kurām esam daudz runājuši, bet nevienam nav bijis pa spēkam tās atrisināt – pelēkais sektors, pelēkie iepirkumi, pelēkās algas, būvniecības likumdošanas interpretācijas patvaļa un nogalinoši zemākās cenas sindroms. Šo, it kā neesošo lietu pastāvīgā klātbūtne, ir kā ļauns vīruss, kas neļauj nozarei atveseļoties. Vienīgais par ko mēs varam uzņemties vainu, ir tas, ka pietiekami laicīgi neesam bijuši uzstājīgāki vai pat agresīvi, lai tie, kas ir tiešām atbildīgi par šo problēmu risināšanu, uzņemtos līdzatbildību,” uzsver Saukāns.

Komentāri (21)

ierados 08.09.2016. 19.23

Veiklo Vāvuļotāju Vārdnīca

Uzņēmuma darbības reorganizācija – sadalīšana, pārdēvēšana, pārreģistrācija, visi gali ūdenī.

Papildu finansējuma piesaiste – masīva ielobēšana lai saņemtu valdības garantētu bezcerīgu bankas kredītu.

Pārvarēt krīzes situāciju – uz brītiņu atvilkt neizbēgami tuvojošos galu.

Konkurētspējīgs un stabils tirgus dalībnieks – nodrošināt sev sarunātos konkursus.

Sarunas ar potenciālajiem investoriem – flirtēšana ar caur rietumu spokufirmām glūnošu apšaubāmas naudas īpašniekiem.

Nosacījumiem reorganizācijas procesam – shēmas čomu attiecīgai izvietošanai krēslos.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu