Ceļu remonts pabeigts 325 km, vēl jāpaspēj saremontēt 1000 km • IR.lv

Ceļu remonts pabeigts 325 km, vēl jāpaspēj saremontēt 1000 km

32
Foto: Edgars Priedītis, LETA

Satiksmes ministrs: no grafika īpaši atpaliek reģionālo ceļu labošana

Līdz šim šosezon ceļu remontdarbi ir pabeigti 325 kilometru (km) garumā, bet līdz sezonas noslēgumam vēl jāpaspēj saremontēt 1000 km, šorīt intervijā Latvijas Radio teica satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), citē aģentūra LETA.

Ministrs pauda cerību, ka laika apstākļi ļaus pabeigt visus šogad iecerētos darbus. Viņš norādīja, ka remontdarbi, īpaši reģionālo ceļu, atpaliek no grafika, un lielākā problēma ir finansējuma trūkums. Ceļu remontdarbu deficīts ir apmēram 4,5 miljardi eiro, kas, pēc Auguļa teiktā, ir astronomiska summa – apmēram puse no valsts ikgadējā budžeta.

Augulis stāstīja, ka nākamgad plānots saremontēt ceļus apmēram 1200 km garumā, turklāt nākamgad tam tiks atvēlēts par 10 miljoniem eiro vairāk no valsts budžeta. Risinājums ceļu remontdarbu finansēšanai būtu Ceļu fonda atjaunošana, taču, ņemot vērā budžeta situāciju un Finanšu ministrijas iebildumus, pagaidām šis priekšlikums nav guvis atbalstu. “Latvijas ceļu remontiem ir divas problēmas – laika apstākļi un Finanšu ministrija,” ironizēja Augulis.

Komentāri (32)

LoveLove 06.09.2016. 16.19

Mana ieskatā lielākā problēma ir Eiropas standartiem atbilstoša autoceļu tīkla neesamība Latvijā. Autoceļu tīklu var salīdzināt ar asinsrites sistēmu, kas darbina ekonomiku, un nodrošina visiem iedzīvotajiem vienādas iespējas piekļūt civilizācijai. Piemēram, Polija noteica autoceļu tīkla izveidošanu par vienu no valsts prioritātēm un 10 gadu laikā spēja sasniegt fantastiskus rezultātus, izveidojot vairākjoslu autoceļus ar trokšņu barjerām un nožogojumiem meža dzīvniekiem. Bet mēs nespējam atrast finansējumu, lai izremontētu divjoslu autoceļus, pa kuriem brīvi pārvietojas meža dzīvnieki. Latvijas vēlētājus mēnesi pirms vēlēšanām būtu jāaizved uz Polijas autoceļiem, lai saprot, kā vērtēt savus politiķus.

+1
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 06.09.2016. 10.33

interesanti buutu uzzinaat cik leišos izmaksaa 1 km ceļa remots taadaa liimenii kaa to dara muusu remonteetaaji , uzlejot bitumena emulsiju , kuru nober ar šķembaam , peectam pierullejot ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu