Latvijas hokeja izlase zaudē Vācijai un netiek uz Olimpiādi • IR.lv

Latvijas hokeja izlase zaudē Vācijai un netiek uz Olimpiādi

22
Foto: Ieva Makare, LETA

Valstsvienības labākais spēlētājs šajā mačā – Mārtiņš Karsums

Latvijas hokeja izlase izšķirīgajā cīņā par ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm “Arēnā Rīga” svētdien ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) zaudēja Vācijai, vēsta aģentūra LETA. Iepriekš olimpiskās ceļazīmes turnīrā savās mājās šonedēļ komanda pārliecinoši ar 8:1 uzvarēja Austriju un ar 3:1 pieveica Japānu.

Latvijas valstsvienības labā vārtus šajā mačā guva Miks Indrašis un Mārtiņš Karsums, kurš nosaukts par mača labāko spēlētāju mūsu pusē. Savukārt Vācijas izlases labā pa vārtiem guva Leons Draizaitls, Fēlikss Šics, kurš savulaik neilgu laiku pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas “Dinamo”, kā arī Toms Kīnhakls.

Mūsu valsts hokejisti cīnījās ar lielu atdevi, tomēr vācieši spēlēja pārliecināti un izmantoja vairākumu, izveidojot pārsvaru. Ar deviņiem punktiem trīs spēlēs E apakšgrupā uzvarēja Vācija, kamēr Latvija palika ar sešiem. Austrija tika pie trim punktiem, bet Japāna cieta trīs neveiksmes.

Latvijas izlase olimpisko kvalifikāciju sagaidīja ar skandālu – vien pirms nedēļas no amata atkāpās izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs, kura vietā steidzamības kārtā tika apstiprināts Haralds Vasiļjevs. Latvijas izlasei šajā turnīrā palīdzēja visi spēcīgākie hokejisti, arī smadzeņu satricinājumu izārstējušais Oskars Bārtulis, bet kā pēdējie no kandidātu vidus trešdien tika atskaitīti četri Rīgas “Dinamo” pārstāvji – aizsargi Oskars Cibuļskis un Guntis Galviņš, kā arī uzbrucēji Kaspars Saulietis un Edgars Kulda.

Jaunākais no brāļiem Kuldām, kā arī Saulietis Latvijas izlases kandidātu sarakstā sākotnēji nemaz nebija, tomēr viņi tajā tika iekļauti pēc Vasiļjeva negaidītās kļūšanas par galveno treneri. Vispieredzējušākais no atskaitītajiem hokejistiem ir Galviņš, kurš Latvijas izlases sastāvā piedalījies desmit pasaules čempionātos. Tikmēr Cibuļskis šī gada pasaules meistarsacīkstēs tika atzīts par vienu no trim labākajiem Latvijas izlases hokejistiem.

Latvijas hokeja izlase vienīgajā pārbaudes spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 0:3 piekāpās Dānijas valstsvienībai. Šajā cīņā Latvijas izlases rindās debitēja Mārtiņš Dzierkals, kurš spēlē pret Austriju guva vārtus.

Vasiļjevs par Latvijas izlases galveno treneri strādāja arī no 1999. līdz 2001.gadam, palīdzot tai 2000.gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā izcīnīt astoto vietu. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība 2000.gada 5.maijā Sanktpēterburgā izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2 pār mājinieci Krieviju. Savukārt 2001.gadā Vasiļjevs vadīja Latvijas izlasi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā tika izcīnīta ceļazīme uz 2002.gada Soltleiksitijas Olimpiādi. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists strādā par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta “Zemgales”/LLU komandas galveno treneri.

Komentāri (22)

zanE. 04.09.2016. 20.55

…Lipmans dara visu iespējamo, lai pēc viņa pat zāle neaugtu…

K.Lipmans: “Kur ir rakstīts, ka mums katru gadu jābūt olimpiādē”?…

….tā runāt var tikai kretīns, ne Latvijas Hokeja federācijas prezidents…

+4
-1
Atbildēt

0

traductrice 05.09.2016. 17.11

Lai arī nav baigais pārsteigums, taču man ļoti žēl, ka tieši šī komanda netiek uz spēlēm. Šie puiši bija PELNĪJUŠI tikt, un ja vien Pasaules čempī būtu bijusi šī komanda, šis komandas gars, mums nebūtu jātrīc par braukšanu/nebraukšanu.

Puiši vakar pierādīja, ka ir augstākā līmeņa komanda, un vakardienas spēli izšķīra NEveiksme, nevis vājums. žēl. ļoti žēl.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu