Bijušajiem omoniešiem par Medininku slaktiņu prasa mūža ieslodzījumu • IR.lv

Bijušajiem omoniešiem par Medininku slaktiņu prasa mūža ieslodzījumu

21
Ilustratīvs foto.

Apsūdzētie tiesas sēdē neierodas, jo Krievija atteikusies izdot viņus Lietuvai

Lietuvas Ģenerālprokuratūra lūdz piespriest mūža ieslodzījumu trim bijušajiem specvienības OMON dalībniekiem Andrejam Laktionovam, Česlavam Mliņņikam un Aleksandram Rižovam par noziegumiem pret cilvēci saistībā ar Lietuvas amatpersonu slepkavību Medininku kontrolpunktā 1991.gadā, vēsta aģentūras LETA–BNS.

“Sods ierosināts atbilstoši nozieguma smagumam, tā raksturam un nogalināto skaitam,” paziņoja prokurors Sauļus Versecks. Versecks sacīja, ka bijušais Rīgas omonietis Mliņņiks deva rīkojumu uzbrukt robežkontroles punktam uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas, bet Laktionovs un Rižovs šo rīkojumu izpildīja.

Neviens no apsūdzētajiem piektdien tiesas sēdē klātienē neatradās. Krievija šajā lietā ir atteikusies sadarboties ar Lietuvu un neizdod savus pilsoņus, kas tajā apsūdzēti, tādēļ viņi tiek tiesāti aizmuguriski. Nākamā tiesas sēde lietā paredzēta 14.septembrī, kad izteiksies valsts ieceltie apsūdzēto advokāti.

Tiesā lieta tiek izskatīta kopš 2013.gada decembra. Šī ir otrā prāva Lietuvā saistībā ar Medininku slaktiņu. 2011.gada pavasarī mūža ieslodzījums tika piespriests bijušajam Rīgas omonietim Latvijas pilsonim Konstantīnam Mihailovam (Ņikuļinam). 1991.gada 31.jūlijā OMON kaujinieki Medininku kontrolpunktā uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas nošāva septiņus Lietuvas muitas darbiniekus un policistus, bet viens tika smagi ievainots, taču izdzīvoja.

Omoniešu uzbrukumā tika nogalināti Lietuvas Policijas departamenta ātrās reaģēšanas vienības “Aras” policisti Mindaugs Balavaks un Aļģimants Jozaks, Policijas departamenta ceļu policijas darbinieki Jozs Janonis un Aļģirds Kazlausks, Muitas departamenta Viļņas muitnīcas inspektori Antans Musteiķis un Stanislavs Orlavičs. Uzbrukumā tika smagi ievainots un 2.augustā nomira Viļņas muitnīcas inspektors Ričards Rabavičs. Izdzīvoja tikai smagi ievainotais muitnieks Toms Šerns.

Komentāri (21)

Valdis Eiserts 02.09.2016. 18.57

Sabalansēts. Slepkavam vairāk nevar, nepelnīti arī.

+1
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 03.09.2016. 23.48

Tad man nav bijis saprotams notiekošais.?

0
0
Atbildēt

1

moonlight 03.09.2016. 12.47

Šodien aprit 12 gadskārta, kopš krievu fašistiskie izdzimteņi Beslanas skolā sadedzināja dzīvus 186 bērnus, par ko pateicīgie osetīni uzrīkoja kariņu ar Gruziju un vēl vairāk saasināja attiecības ar ingušiem.

0
0
Atbildēt

2

    Valdis Eiserts > moonlight 03.09.2016. 14.08

    Man nav ordas dislokācijas karte – vislaik domāju, ka Beslana ir Ingušijā, ja tā, kāda tur loma Osetijai ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    fretka > moonlight 03.09.2016. 17.17

    Beslana ir Ziemeļosetijā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu