Ukraina un prokremliskie kaujinieki noslēguši jaunu pamieru • IR.lv

Ukraina un prokremliskie kaujinieki noslēguši jaunu pamieru

26
Foto: LETA-EPA

Karojošās puses ietur patiesu pamieru pirmo reizi pēdējo 11 mēnešu laikā

Kopš ceturtdienas, 1.septembra, pusnakts Ukraina un prokremliskie kaujinieki noslēguši jaunu pamieru, paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks, vēsta BBC, uzsverot, ka tas ir patiess pamiers pirmo reizi pēdējo 11 mēnešu laikā, ziņo Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

”Šorīt es esmu patīkami pārsteigts, ka pulksten deviņos no rīta kopš pusnakts nav bijis neviena šāviena,” norādīja Poltoraks. 1.septembrī sākas jauns mācību gads, Doņeckas un Luhanskas apgabalā dzīvo ap 150 000 skolēnu.

Pamiers noslēgts, iesaistoties starptautiskajiem starpniekiem. BBC uzsver, ka tieši pēdējās nedēļās apšaudes Austrumukrainā starp abām pusēm bija kļuvušas stiprākās pēdējo mēnešu laikā. Pirmdien, 29.augustā starptautiskās organizācijas saskaitīja gandrīz 1000 sprādzienus visā Doņeckas reģionā. Vairākums no tiem bija uz ziemeļiem no Doņeckas lidostas, kā arī pie Avdijivkas un Jasjunavatas ciemiem. Arī Luhanskas reģionā tika reģistrēti ievērojami vairāk sprādzienu nekā agrāk.

Līdz šim Ukrainas prezidents Petro Porošenko vairākkārt pārmetis Krievijai, ka tā pārkāpusi 2015.gada februārī noslēgto Minskas vienošanos. Atbilstīgi tai bija lemts, ka Ukrainai un prokremliskajiem kaujiniekiem ir jāpārtrauc uguns. Tomēr kaujas kopš tā laika ir notikušas gandrīz katru dienu.

Ukraina un Rietumi uzsver, ka kaujās ar Ukrainas armiju ir piedalījusies Krievijas regulārā armija, un Krievija ir palīdzējusi kaujiniekiem, piegādājot tiem kara tehniku un munīciju. Karā Austrumukrainā dzīvības ir zaudējuši 9500 cilvēku, ieskaitot civiliedzīvotājus. Karš sākās 2014.gada aprīlī, kad plašas Austrumukrainas teritorijas sāka pārņemt prokremliski noskaņoti kaujinieki.

Komentāri (26)

Pelēkais Vilks 01.09.2016. 19.22

Prok’lem’niem vien pietiek sp’eka aplidot US navy. Gan jau ukrai’ni sados “kriivam pa purnu”!

0
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 01.09.2016. 19.05

šeit interesants raksts par to ka Siirijā karo privaata specnaza vieniiba no krievijas , pieder prigožnijam

http://ipvnews.net/archives/161

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu