Mainīs kampaņas "Mēs darītu tāpat!" vēstījumu • IR.lv

Mainīs kampaņas “Mēs darītu tāpat!” vēstījumu

21
Kampaņas attēls: lsm.lv

Rīkotāji atzīst, ka līdz decembrim Baltijā plānotās kampaņas vēstījums pārprasts

Aģentūra “DDB Latvija” kā ANO Bēgļu aģentūras (UNHCR) radošā partnere nolēmusi pārskatīt turpmāko kampaņas “Mēs darītu tāpat!” komunikāciju, paziņojumā medijiem norāda UNHCR radošās partneres aģentūras “DDB Latvija” izpilddirektors Andris Rubīns, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Kā skaidro “DDB Latvija” vadītājs, vērtējot sabiedrības reakciju, redzams, ka tās vēstījumi un galvenie mērķi ir pārprasti. “Temats ir tiešām aktuāls, sarežģīts un jūtīgs. “DDB Latvija” komandas vārdā atvainojamies visiem, kurus šī kampaņa ir aizskārusi. Ņemot vērā radušos situāciju, “DDB Latvija” kā UNHCR radošais partneris ir nolēmusi pārskatīt turpmāko kampaņas komunikāciju, lai novērstu pārpratumus nākotnē,” sacīja Rubīns.

Viņš atzīst, ka UNHCR kampaņa “Mēs darītu tāpat!” stāsta par reāliem cilvēkiem, kuri bēg no kara un vajāšanas un kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Katru minūti aptuveni 24 cilvēki ir spiesti pamest savas mājas, un puse no visiem bēgļiem pasaulē ir bērni. UNHCR kampaņa rit visās Baltijas valstīs.

“Kampaņas “Mēs darītu tāpat!” mērķis ir vairot līdzjūtību pret bēgļiem un patvēruma meklētājiem un atgādināt, ka viņi ir cilvēki, kuri ir nonākuši necilvēcīgos apstākļos un meklē patvērumu. Arī Latvijā. Kampaņas mērķis nekad nav bijis šķelt Latvijas sabiedrību un kādu aizskart,” uzsver Rubīns.

Jau ziņots, ka Ārlietu ministrija aicinās ANO Bēgļu aģentūru (UNHCR) vērtēt kampaņas “Mēs darītu tāpat!” “elementus Latvijā”. Kā informēja Ārlietu ministrijas pārstāvis Raimonds Jansons, ministrija ir saņēmusi Aizsardzības ministrijas vēstuli ar aicinājumu lūgt UNHCR pārtraukt “kampaņas nekorektos elementus Latvijā”. Ministrija plāno pievērst aģentūras uzmanību bažām un apstākļiem, ko reklāmas kampaņa ir raisījusi sabiedrībā, īpaši zemessargos un Nacionālo bruņoto spēku profesionālā dienesta karavīros. Ministrija plāno aicināt ANO atbildīgās amatpersonas vērtēt kampaņu un “precizēt pēc būtības, ņemot vērā Latvijas valsts vēsturi”.

Aizsardzības ministrija (AM) izšķīrusies par vēstules sagatavošanu, ņemot vērā to, ka kampaņa esot zemessargiem un karavīriem aizvainojoša. AM valsts sekretārs Jānis Garisons pauda viedokli, ka šī ir nekorekta kampaņa, jo tā apelē nevis pie bēgļu problemātikas humānajiem aspektiem, bet gan tiešā un netiešā veidā apgalvo, ka Latvijas iedzīvotāji to vien gaida, kā aizbēgt no valsts. Tas ir aizvainojoši ne tikai Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, bet jo īpaši zemessargiem, kas savu brīvo laiku pavada mācībās, lai ar ieročiem rokās varētu aizstāvēt Latviju.

Kampaņa Latvijā ilgs no augusta līdz decembrim, un tās laikā līdz ar video tiks izplatītas afišas, kurās ir attēloti cilvēki – bēgļi un patvēruma meklētāji, kuri šobrīd ir Latvijā. Vienā teikumā viņi atklāj, kāpēc devušies bēgļu gaitās. Turpat blakus attēloti Latvijas iedzīvotāji, kuri atzīst – ja nonāktu tādā situācijā, viņi darītu tāpat. Papildus tiek izplatītas infografikas, kas atklāj latviešu un sīriešu līdzību izglītībā, nodarbinātībā, bēgļu gaitās un tautas attīstībā, pirms Sīrijā sākās karš. Sīrija ir izmantota kā paraugs, jo vairāk nekā puse no pasaules bēgļiem 2015.gadā bija tieši no turienes.

Komentāri (21)

Anonīms 24.08.2016. 12.09

Ieteikums, kā pamainīt vēstījumu, nemainot saukli:

Pirmajā bildē varētu būt Ivans ar tekstu “iebraucu Latvijā pirms 30 gadiem, valodu nemācos, nodokļus nemaksāju, toties kačāju pravas”

Un blakus bildē Ahmeds: “es darīšu tāpat”

+11
0
Atbildēt

3

    Anonīms > Anonīms 24.08.2016. 14.48

    Kā tu man patīc Aldi, debess, mīļā:))))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 24.08.2016. 13.10

    iebraucu Latvijā pirms 30 gadiem

    ————

    Varētu būt arī variants “iebraucu Latvijā pirms 60 gadiem.” (tālāk kā oriģinālajā tekstā).

    p.s. tāda bija mūsu krievu “kaimiņiene” Ļudmila, kas bija ievākusies mana vectēva celtajā mājā ap 1949.gadu. Atvilkusies no kaut kādas Rjazaņas…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > Anonīms 24.08.2016. 12.30

    Varu iztēloties eirokomjauniešu histēriju, ja kāds rīkotu šādu kampaņu: bildes no bēgļu paveikto teroraktu vietām un teksts: “Mēs tâ nedarītu”…

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Raicha 24.08.2016. 10.33

Kādēļ par tēmu izsakās k-kāds Rubīns, nevis bēdīgi slavenais Melbiksis? Būtu interesants viņa viedoklis, kam “toleranti” piesolītu “pa purnu” šoreiz.

+9
-1
Atbildēt

0

ierados 24.08.2016. 11.09

Reklāmu ražotāju vidū 99% domā – jo stulbāk, jo labāk. Pie labas kvalitātes jāpiestrādā ar galvu un jābūt minimālam talantam, tāpat kā visur.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu