Streļčenoks: jezgu ap KNAB veido trīs četri cilvēki, pārējie strādā • IR.lv

Streļčenoks: jezgu ap KNAB veido trīs četri cilvēki, pārējie strādā

13
Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Sintija Zandersone, LETA

Pēdējā pusgadā prokuratūrai nodots lielākais lietu skaits 7 gadu laikā

Visu jezgu ap Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) veido trīs četri cilvēki no visiem 135 biroja darbiniekiem, šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Viņš esot gatavs gan tam, ka turpinās vadīt biroju, gan arī tam, ka iestādes priekšnieka amatā varētu nākt kāds cits, citē portāls tvnet.lv, atsaucoties uz aģentūrām BNS un LETA.

Vaicāts, vai nav noguris no konfliktiem birojā, vadītājs uzsvēra, ka nesaskaņas veidojas, kad darba devējs no darba ņēmējiem prasa strādāt. Streļčenoks norādīja, ka iestādes publisko tēlu – jezgu ap biroju – veidojot trīs četri cilvēki, kamēr pārējie strādā. KNAB priekšnieks pauž, ka astoņās lietās spriedumi ir birojam labvēlīgi, un tikai vienu birojs ir zaudējis – tad, kad kādreizējais premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) atcēla KNAB priekšnieka rīkojumu par viņa toreizējās vietnieces Jutas Stīķes atbrīvošanu no amata.

Streļčenoks stāsta, ka pēdējā pusgada laikā prokuratūrai esot nodots lielākais lietu skaits šādā periodā pēdējo septiņu gadu laikā. Cilvēki arvien biežāk sazinoties ar KNAB gan par dažādiem jautājumiem, gan ziņojot par iespējamiem likuma pārkāpumiem, arī par kukuļņemšanu un kukuļdošanu. Ziņojot gan par valsts iestādēm, gan pašvaldību amatpersonām, dažreiz par uzņēmējiem, kuri mēģina piekukuļot valsts amatpersonas noteiktos procesos.

Vaicāts, vai tiešām KNAB nav sācis izmeklēšanu par iespējamo kukuļa piedāvājumu nu jau bijušajam biroja Operatīvo izstrāžu daļas vadītājam Jurim Jurašam, Streļčenoks uzsvēra, ka neviens fakts birojā nepaliekot bez uzmanības, ja tas saistīs ar korupciju. «Nevar būt tāda situācija, kad netiek izvērtēs,» viņš uzsvēra.

Strelčenoks stāstīja, ka viņa mērķis ir stiprināt biroju, apgūt Eiropas Savienības (ES) resursus un piesaistīt jaunus kadrus, un pašlaik esot pāragri runāt par jaunām reorganizācijām birojā. «Birojs mēģina maksimālu darbu, lai būtu rezultāts,» stāstīja Streļčenoks.

Vaicāts par savām izredzēm atkārtoti kļūt par KNAB priekšnieku, Streļčenoks norādīja, ka par to nedomā. Viņš atklāja, ka savu kandidatūru konkursā par KNAB priekšnieka amatu plāno oficiāli izvirzīt septembrī, kad būs sagatavojis dokumentus. Streļčenoks esot gatavs visiem scenārijai – gan atkārtotai kļūšanai par KNAB priekšnieku, gan arī tam, ka konkursā kāds cits varētu kļūt par jauno biroja vadītāju.

Jau ziņots, ka KNAB reorganizācijā ar Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas nolēma atlaist no darba Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieku Jurašu, viņa vietnieku Mārtiņu Lodi, Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori, kā arī kādu Juridiskās nodaļas galveno speciālisti. Streļčenoks šovasar pirms došanās atvaļinājumā nolēma kārtējo reizi atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi. Aizvadītajā nedēļā tiesā ierosinātas atsevišķas lietas pēc Juraša un Šikores pieteikumiem pret KNAB par viņu nepamatotu atbrīvošanu no amata. Arī Strīķe tiesā ir pārsūdzējusi savu atbrīvošanu no amata.

Ministru kabinets (VK) izsludinājis atklātu konkursu KNAB priekšnieka amatam. KNAB priekšnieku uz pieciem gadiem ieceļ Saeima pēc Ministru kabineta (MK) ieteikuma. KNAB priekšnieka Streļčenoka pilnvaras beidzas novembrī. KNAB priekšnieka amatu var ieņemt divus termiņus pēc kārtas. KNAB priekšniekam noteikta mēnešalga līdz 2441 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Komentāri (13)

rinķī apkārt 23.08.2016. 09.55

Vaicāts par savām izredzēm atkārtoti kļūt par KNAB priekšnieku, Streļčenoks norādīja, ka par to nedomā. +++ tā Streļčenokam nevajadzēja teikt. Jebkurš vesels cilvēks domā par sevi. Pat kara laikā, atrodoties ierakumos, kareivis domā par sevi. Jan nedomātu, aizietu priekšlaicīgi bojā. Pat tāds, kurš ekstrēmā situācijā ir atdevis savu dzīvību, lai glābtu citas, ikdienā ir domājis par sevi. Tagad visi saprot, ka Streļčenokam reizēm gadās tā, ka KNAB priekšnieks reizēm nedomā līdzi tam, ko saka :)

+8
0
Atbildēt

1

    jurisml_inbox_lv > rinķī apkārt 23.08.2016. 11.01

    taatad pārliecinaats , redz ne Maiziitis , nedz Zatlers par to nebija paarliecinaati , to sniedz atsevišķu partiju nostaaja , pagaidaam kaada situaacija Juus zināt

    +2
    0
    Atbildēt

    0

DD1 23.08.2016. 09.20

«Birojs mēģina maksimālu darbu, lai būtu rezultāts,» stāstīja Streļčenoks.

SOS! Glābiet KNAB un Latviju no paranoiskā, diletantiskā, kompleksu nomocītā grafomāna.

+6
0
Atbildēt

1

    tonijs > DD1 23.08.2016. 13.36

    Korupcijas novēršanas un apkarošanas mēģināšanas birojs (KNAMB)?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

solono 23.08.2016. 18.33

Tas, ka karalis ( Jaroslavs)ir pliks nav noslēpums nevienam.Taču tiem, kam viņš kalpo, tāds ampelmanis ļoti patīk… Varat vienu reizi minēt, kas rausta diegus lupatlellei Jaroslavs….

+4
0
Atbildēt

1

    eltae > solono 24.08.2016. 09.29

    diedziņus rausta vīrelis, kurš “atlaīž” un “ieceļ” Latvijas prezidentus un pa kādam premjeram.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu