Aptauja: pasaulē pieaug satraukums par pārmērīgu imigrāciju • IR.lv

Aptauja: pasaulē pieaug satraukums par pārmērīgu imigrāciju

6
Foto: Reuters

Lielbritānijā audzis cilvēku skaits, kas imigrāciju uzskata par labu valstij

Cilvēkus visā pasaulē aizvien vairāk uztrauc imigrācija, kuras līmenis ir augstāks nekā jebkad kopš Otrā pasaule kara, liecina jauna aptauja, kuru sarīkojusi Parīzē bāzētā globālā tirgus pētījumu un konsultāciju firma “Ipsos”, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Aptauja, kuras rezultāti publicēti pirmdien, rīkota no 24.jūnija līdz 8.jūlijam ASV, Argentīnā, Austrālijā, Beļģijā, Brazīlijā, Dienvidāfrikā, Dienvidkorejā, Francijā, Indijā, Itālijā, Japānā, Kanādā, Krievijā, Lielbritānijā, Meksikā, Polijā, Saūda Arābijā, Spānijā, Turcijā, Ungārijā, Vācijā un Zviedrijā, aptaujājot kopumā 16 040 cilvēkus.

Sešas desmitdaļas aptaujāto sacīja, ka ir satraukti par teroristiem, kuri izliekas par bēgļiem. Četras desmitdaļas respondentu pauda vēlmi, lai viņu valsts robežas tiktu pilnībā slēgtas imigrantiem. “Ipsos” direktors Francijā Īvs Bardons sacīja, ka mediju ziņas par migrantu un bēgļu ierašanos Eiropā ir “pastiprinājušas bailes no nekontrolētas migrācijas lielā daļā Eiropas, un galvenais jautājums ir to spēja integrēt” migrantus un bēgļus.

Lielbritānijā 35% aptaujāto uzskata, ka imigrācija ir laba viņu valstij, bet 2011.gadā šāds viedoklis bija 19% aptaujāto britu. Gandrīz puse Lielbritānijā aptaujāto uzskata, ka valstī ir pārāk daudz imigrantu, bet pirms pieciem gadiem šāds viedoklis bija 71% respondentu.

“Lielbritānija faktiski ir kļuvusi pozitīvāk noskaņota par daudziem imigrācijas aspektiem. Tas var šķist pārsteidzoši, ņemot vērā, ka lēmums samazināt imigrāciju neapšaubāmi bija svarīgs iemesls balsojumam par “Brexit”,” sacīja “Ipsos” preses sekretārs Bobijs Dafijs.

Vismaz sešas desmitdaļas respondentu Francijā un Beļģijā, kur nesen notikuši džihādistu uzbrukumi ar cilvēku upuriem, uzskatīja, ka imigrācijai ir “negatīva ietekme”. Līdzīgs viedoklis bija aptaujātajiem Itālijā, Krievijā un Ungārijā. No 22 valstīs aptaujātajiem 49% sacīja, ka ir “pārāk daudz imigrantu”, un 46% uzskatīja, ka “imigrācija izraisa viņu valsts mainīšanos nepatīkamos veidos”.

Japānā tikai 12% respondentu uzskatīja, ka viņu valstī ir pārāk daudz imigrantu – mazāk nekā pārējās valstīs. Savukārt par migrācijas izraisītām valsts pārmaiņām vismazāk satraukti bija cilvēki Brazīlijā – neapmierināti ar to ir 23%.

Komentāri (6)

Ivars 23.08.2016. 09.24

Lieliska Irānas kurdu izcelsmes zviedru ekonomista Tino Sanandaji intervija par ekonomiku, imigrāciju un ideoloģiju, kas aizmiglojusi zviedru jo sevišķi zviedru politiskās elites prātu.

https://youtu.be/Txk-CZRFEoQ

https://youtu.be/t3GIfdxe5fY

+2
0
Atbildēt

0

lno 23.08.2016. 15.17

Latgalieši lūdz palīdzību! Kāpēc tiek noklusēts par imigrantiem, kuri jau klīst pa viensētām! http://skaties.lv/zinas/latvija/latgaliesi-ludz-palidzibu-kapec-tiek-noklusets-par-imigrantiem-kuri-jau-klist-pa-viensetam/?utm_source=twitter&utm_medium=link&utm_campaign=social

Viņi ieklīduši sirmgalves sētā. Vietējie iedzīvotāji ir neizpratnē, kāpēc par šiem gadījumiem netiek ziņots plašāk? Kāpēc iedzīvotāji netiek brīdināti un pamācīti, kā rīkoties šādās situācijās?

+2
0
Atbildēt

0

moonlight 23.08.2016. 17.36

Депутат Европарламента предложил вывешивать на границе свиные головы, чтобы отпугивать мусульманских беженцев

http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2016/08/22/113035/islamofobiya–deputat-evroparlamenta-predlozhil-vyveshivat-na-granitse-svinye-golovy-chtoby-otpugivat-musulmanskikh-bezhentsev.shtml

Latvijā vajadzētu izvietot senos baltu svētuma simbolus, kāškrustus, kas jau tūkstošiem gadu ir sargājuši iedzīvotājus no visādiem mošķiem un nešķīsteņiem. Iespējams tie pasargātu arī no pravoslavnutijā IGIL draudiem.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu