Šķēpmetējs Sirmais neiekļūst Olimpiādes finālā • IR.lv

Šķēpmetējs Sirmais neiekļūst Olimpiādes finālā

16
Zigismunds Sirmais. Foto: LETA-AP

Izplēn vēl vienas latviešu cerības uz medaļām; vēl priekšā vairāki svarīgi starti

Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais trešdien Rio olimpisko spēļu šķēpmešanas kvalifikācijas sacensībās savā labākajā mēģinājumā raidīja šķēpu 80,65 metrus tālu un neiekļuva olimpiskā fināla grupā, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Līdz ar to Latvijas vīriem šķēpmetējiem olimpiskās spēles ir noslēgušās, un cerības uz medaļām nav piepildījušās.

Sporta komentētāji atgādina, ka vēl gaidāms fināls BMX braucējiem, kurā par olimpiskā čempiona goda trešo apstiprināšanu cīnīsies latvietis Māris Štrombergs, startam gatava brīvās cīņas meistare Anastasija Grigorjeva, un finālā šķēpu metīs Madara Palameika.

Kā vēsta lsm.lv, pirmais mēģinājums Sirmajam bija pieticīgs – viņš šķēpu raidīja tikai 76,87 metrus tālu. Otrajā metienā sasniegti 80,65 metri. Trešais mēģinājums bija neveiksmīgāks – 75,95 metri, un Latvijas šķēpmetēja cerības uz finālu izplēnēja, nespējot nedz sasniegt fināla kvalifikācijas normu 83 metri, nedz arī iekļūstot labāko divpadsmitniekā.

Intervijā lsm.lv Sirmais atzīst, ka startējis ar sāpēm, jo elkoņa traumai patlaban nelīdz arī pretsāpju zāles. Viņš izdarījis visu, ko varējis, un neko nenožēlo, tomēr ir neliela vilšanās, ka neizdevās metienus izpildīt perfekti: ”Bija plāns [izpildīt normu] ar pirmo metienu, taču stadionā nejutos omulīgi. Neizpildīju visu līdz galam. Būtu bijis vieglāk, ja ar mani būtu bijis treneris, taču cīnījos viens.”

Savā grupā Sirmais uzrādīja astoto labāko rezultātu, bet kopvērtējumā ierindojās 14. vietā. Labāko rezultātu B grupā uzrādīja Trinidadas un Tobago atlēts Kešrons Valkots, kurš šķēpu raidīja 88,68 metrus tālu. Otrs Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders savā labākajā mēģinājumā šķēpu meta 77,73 metrus tālu, kas viņu ierindoja A grupas 14. pozīcijā, bet kopvērtējumā 28. vietā.

Sirmais šogad kļuva par Eiropas čempionu, aizmetot šķēpu 86,66 metrus. Līdz šim viņa panākumi nav bijuši tik izcili, taču nozīmīgi – uzvaras Eiropas U-20 un U-23 čempionātā, bronzas medaļas Pasaules studentu spēlēs.

Komentāri (16)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu