Dūklavs taisnojas par ZZS ministru tikšanos ar Krievijas vicepremjeru • IR.lv

Dūklavs taisnojas par ZZS ministru tikšanos ar Krievijas vicepremjeru

13
Jānis Dūklavs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Tikšanās bijusi svarīga Latvijai, lai veidotu ekonomiskās attiecības ar tuvākajām kaimiņvalstīm

Latvijai ir svarīgi veidot ekonomiskās attiecības ar citām valstīm, īpaši tuvākajām kaimiņvalstīm, piemēram, Igauniju, Lietuvu, Baltkrieviju un arī Krieviju, uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), komentējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru tikšanos ar Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieku Arkādiju Dvorkoviču.

ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa aģentūru LETA informēja, ka tikšanās notika Dvorkoviča atvaļinājuma laikā, kuru Krievijas amatpersona pavadīja Jūrmalā. “Par to bija informēti masu mediji, un tajos bija publicēta informācija par tikšanos,” pausts ZZS paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Dūklavs, saņemot piedāvājumu no Krievijas vēstnieka Aleksandra Vešņakova tikties ar Dvorkoviču, par gaidāmo tikšanos informējis ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), pārrunājot tās tēmas, kas Latvijai būtu svarīgas neformālā sarunā ar kaimiņvalsts amatpersonu, apgalvo ZZS.

3.augustā zemkopības ministrs ar Dvorkoviču apmeklēja zivju pārstrādes uzņēmumus “Karavela” un “Gamma A”, kuros Krievijas vicepremjers, kura atbildības lokā ir lauksaimniecības un zivsaimniecības jautājumi, iepazinās ar zivju pārstrādes produkcijas ražošanas procesu un gatavo produkciju, “gūstot labu iespaidu” par Latvijas uzņēmumu darbību un produkcijas kvalitāti, norādīts ZZS paziņojumā medijiem.

ZZS uzsver, ka šāds uzņēmumu apmeklējums ir nozīmīgs kontekstā ar Latvijas zivjrūpnieku iespējām atsākt eksportu uz Krieviju, jo pašlaik ir spēkā Krievijas Veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta aizliegums ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas.

Pēc abu uzņēmumu apmeklējuma Dvorkovičs esot izteicis solījumu pievērst uzmanību jautājumam par Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumu eksporta atjaunošanu uz Krieviju.

Tikšanās turpinājumā zemkopības ministrs, “ievērojot Dvorkoviča atbildības jomas”, pieaicināja uz sarunu satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS). “Ievērojot to, ka Krievijas vicepremjera kompetencē ir arī transporta un tranzīta jautājumi, tika pārrunātas Latvijas un Krievijas sadarbības iespējas kravu pārvadājumos un tranzīta jomā,” skaidro ZZS.

Latvijai ir svarīgi sekmēt tautsaimniecības attīstību un līdz ar to iedzīvotāju labklājības kāpumu, veidojot un uzturot labas ekonomiskās attiecības ar kaimiņvalstīm, uzsver Dūklavs. Viņš pauda, ka Latvijai ir svarīgi veidot ekonomiskās attiecības ar citām valstīm, īpaši tuvākajām kaimiņvalstīm, piemēram, Igauniju, Lietuvu, Baltkrieviju un arī Krieviju, lai aizstāvētu savu lauksaimnieku un uzņēmēju intereses un iespējas eksportēt savu produkciju.

“Tikšanās ar citu valstu amatpersonām ministriem arī līdz šim ir notikušas dažādos formātos – gan oficiālas, gan neoficiālas, aizstāvot Latvijas nacionālās intereses un domājot par tautsaimniecības attīstības veicināšanu,” pauž ZZS.

Šonedēļ jautājumu par šo tikšanos bija paredzēts izskatīt valdošās koalīcijas sanāksmē, tomēr tas Dūklava atvaļinājuma dēļ atlikts uz nedēļu.

Latvijas Ārlietu ministrija atbalsta praktisko jautājumu kārtošanu ar Krievijas pārstāvjiem, taču Latvijas amatpersonām jāievēro valdības noteiktā kārtība, kādā notiek valsts amatpersonu tikšanās, līdz ar to ministrija sagaida izsmeļošu un detalizētu informāciju par šo tikšanos. ĀM norāda, ka toreiz par savu iespējamo tikšanos bija informējis Dūklavs, taču par pārējo ministru dalību sarunā ĀM neesot bijis informācijas.

 

Komentāri (13)

zanE. 17.08.2016. 14.39

…kruta!…pēc lasītā nākas secināt – Dūklavs, kurš aizvieto ministru prezidentu, piezvana Rinkēvičam un saka:

– Klau, Dvorkovičs tusē ar Nilu, es arī gribu ar šo bišku pabazarēt, varbūt izdodas…

…un te saukts, ne aicināts Dūklavam zvana Vešņakovs – “laižam uz zivju konservu rūpnīcu, Saša grib kūpinātas zivis, vari izkārtot?”…Dūklavs atbild – “kāda runa!…būs, šef, būs!”….

…tikšanās notiek kā vecos labos kolhoza laikos, bet…kaut kā pietrūkst…un Dūklavs zvana Danai – “mēs te ar Sašu un Vešņakova kungu sēžam pie zivju bundžām, bet nav nekādas līksmes…laid šurp!”…Dana nav meitene “po vizovu”, kā šī viena braukšot, nebūs smuki, bla, bla, bla…nu tad jāņem Augulis līdzi, to jau Vešņakovs un Saša pazīst, pie Lemberga tak tikušies…un skat, pasākums – izdevies!…

…tik nevainīgi, tik vienkārši, kā kolhoza pirtiņā ar augstiem viesiem no Maskavas…viss tik Cilvēka un Tautas labā!…bet skauģi to nespēj novērtēt, nepateicīgie!…

+17
-4
Atbildēt

4

    Skaisle > zanE. 17.08.2016. 14.56

    nu redz – Atmodas laikā saucām, kaut pastalās, bet uz Eiropu. Nepagāja ne cik ilgs laiks, ka smilkstēdami prasamies un raujamies atpakaļ Krievijas apkampienos, un tīri krieviskā garā – it kā slēpjot, it kā neslēpjot, it kā par biznesu , it ka ne par biznesu …

    Jā – ko tur teikt .. tik nožēlojami. No otras puses – Rietumos vācieši mūs dzen pašnāvībā ar islamizāciju, krievi Austrumos varos ar diktatūru – kur šprukt jau nav, jo paši tik vien esam spējuši kā kļūt par vieno no Eiropas sociāli netaisnīgākajām sabiedrībām ….

    nu kā saka- laika prognozē bez pārmaiņām – viss jau ir bijis ….

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 17.08.2016. 15.12

    zane – un Tu domā , ka rietumos tā nenotiek ? Vienkārši Tu par to neko nezini :)

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Valdis Eiserts > zanE. 17.08.2016. 16.13

    Sacensība nopietna – kura no abām demagoģēm pārspēs otru glupībā ?

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Skaisle > zanE. 17.08.2016. 16.36

    nu atkal, eisertiņ, nu uzraksti ko gudrāku, redz , klusais domā, ka pie mums iet tāpat kā visur citur, skaidrs, viņam ir viedoklis, bet tu tikai rej un smilksti – tu pats to nesaproti? Katrā ziņā Zanei ir viedoklis, tev ? Laikam uzmanības trūkums – tāpēc tu staigā mums pakaļ

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

vvilums 17.08.2016. 15.08

Krievijas Veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta aizliegums ievest Krievijā zivju produkciju ir sakarā ar neatbilstībām ražošanas procesā. Tad jau Jānis ar Sašu un Danu gādāja pareizo dūma padevi zivju kūpinātavā.

+13
-1
Atbildēt

0

ierados 17.08.2016. 16.56

“Dvorkovičs esot izteicis solījumu pievērst uzmanību…”

Tas kapitāli iespārda. Zinot kā pilda solījumus pašreizējā kremļa vara. Spilgts neadekvāti augsts Dūklava kunga pašnovērtējums – iedomāties, ka ir dižvalsts vicepremjera tik labs čoms, ka pēc atvaļinājuma vicepremjers atcerēsies sīkzivtiņu fabriciņu un klapatāsies pa visu kremli. Cieti! Daudz cietāk ir kremļa propagandai no minētā notikuma izpūst dieva darbus. un tur tā vinnēja sims punktu. Mūsējie – kā vienmēr – nasing spešal.

+11
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu