Latvija prasa Krievijai skaidrot Latvijas nepilsoņa pases turētāja ieceļošanas nosacījumus • IR.lv

Latvija prasa Krievijai skaidrot Latvijas nepilsoņa pases turētāja ieceļošanas nosacījumus

13
Latvijas nepilsoņa pase. Foto: Edijs Pālens, LETA

Bez vīzām Krievijā drīkst iebraukt Latvijas nepilsoņi, kuri dzimuši līdz 1992.gada 6.februārim

Latvijas vēstniecība Krievijā nosūtījusi notu Krievijas Ārlietu ministrijai (ĀM) ar lūgumu skaidrot Latvijas nepilsoņa pases turētāju ieceļošanas nosacījumus Krievijā, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas ĀM.

Kā vēstīja LTV7, kādai Latvijas nepilsonei, kura studē Maskavā, uz Krievijas robežas radušās problēmas pie pasu pārbaudes.

Nepilsonei pieprasīta vīza, jo, sākot ar 10.augustu, šķērsot Krievijas robežu bez vīzas drīkst tikai tie nepilsoņi, kuri dzimuši līdz 1992.gada februārim. Latvijas nepilsonei par to draudējis 30 eiro liels naudas sods, taču ar Latvijas vēstniecības palīdzību viņai tika noformēta tranzīta vīza, kas ļāva atgriezties Latvijā.

Kā skaidroja ĀM, tiklīdz no Krievijas kolēģiem tiks saņemta kāda oficiāla atbilde, informācija būs pieejama ministrijas mājaslapā.

Kamēr informācija tiek gaidīta, ceļotājiem uz Krieviju, kuriem ir nepilsoņa pase, jāsazinās ar Krievijas vēstniecību Latvijā vai tuvāko Krievijas vēstniecību.

Kā norādījusi Krievijas vēstniecība Latvijā, nepilsoņi drīkst iebraukt ar nepilsoņa pasi, savukārt nepilngadīgie – vai nu ar nepilsoņa pasi, vai arī viņiem jābūt ierakstītiem pavadošo personu dokumentos. Abos gadījumos jābūt arī dzimšanas apliecībai.

Bez vīzām Krievijā drīkst iebraukt Latvijas nepilsoņi, kuri dzimuši līdz 1992.gada 6.februārim. Savukārt tie nepilsoņi, kas dzimuši pēc tam, bez vīzas drīkst iebraukt līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai ar noteikumu, ka viens no vecākiem bērna dzimšanas brīdī bija Latvijas nepilsonis.

Tikmēr tie nepilsoņi, kas pārsnieguši 18 gadu vecumu, Krievijā drīkst iebraukt tikai ar vīzu.

 

Komentāri (13)

J.Biotops 16.08.2016. 17.19

Miera laikā valsts funkcijas ir – uzturēt kārtību savā teritorijā un aizstāvēt savus pilsoņus ārpus tās. Ārpus Latvijas NE-pilsonis var baudīt pilnīgu brīvību, kāda nu tā iespējama valstī, kurā viņš atrodas. Latvijas valsts iestāžu netraucēti. Tieši tāpat kā jebkuras citas valsts, kādas nebūt Kanādas vai Kotdivuāras pilsonis, gar kuru Latvijai nav nekādas daļas.

Pie tam Krievijā esot īpašs atbalsts citu zemju tautiešiem – lai tad nu etniskajā dzimtenē iebraukušo balsta visai pasaulei par apbrīnu.

+8
0
Atbildēt

0

Neblēj baram līdzi! 16.08.2016. 23.23

Es arī brīnos, kā tad tie nepilsoņi tik dikti pie savas nepilsonības turas? Kad mātuška atplēstām rokām un ar pasi viņus pretīm ņemtu. Un te būtu meņše narodu i boļše kislorodu!

+7
0
Atbildēt

0

west 16.08.2016. 20.26

Kas traucē jaunajai sievietei pacensties iegūt Krievijas pilsonību un šeit vairs nerādīties ? Bet gribas taču neko nedarīt un atrasties ar vienu kāju Eiropā, bet ar otru Krievijā..

“Galdiņ – klājies !” Jeb kā tur tajās viņu pasakās parasti notiek ?

+7
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu