Ušakovs atzīst, ka visus centrālo Rīgas ielu remontdarbus nevarēs pabeigt laikus • IR.lv

Ušakovs atzīst, ka visus centrālo Rīgas ielu remontdarbus nevarēs pabeigt laikus

24
Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no kreisās) un RD priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Foto: Ieva Makare, LETA

Nevienam būvniekam vēl neesot samaksāts par paveiktajiem darbiem

Visus patlaban Brīvības, Lāčplēša un Krišjāņa Barona ielā notiekošos remontdarbus neizdosies pabeigt plānotajos termiņos, otrdien atzina Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs teica, ka Rīgā šovasar notiek vērienīgi ceļu remontdarbi – Brīvības, Lāčplēša un Barona ielā. Veikt šos darbus pašvaldībai esot liels izaicinājums. “Diemžēl esam spiesti atzīt, ka Satiksmes departaments nebija uzdevumu augstumos, un atsevišķās situācijās redzam, ka darbi, tieši pateicoties departamenta aktivitātēm, ir sākti vēlāk, nekā bija plānots. Daudzās situācijās esam spiesti risināt problēmas, kas pēc būtības ir varoņdarbs, līdz ar to pieņemts lēmums par [Satiksmes departamenta vadītāja Vitālija] Reinbaha atstādināšanu no amata,” viņš skaidroja.

Ušakovs teica, ka visu remontdarbu sezonu esot notikusi “pietiekami skaļa” komunikācija ar Satiksmes departamentu par to, vai tiek ievēroti remontdarbu termiņi, un “tagad kopējais rezultāts ir tāds, ka darbi netiks pabeigti laicīgi, vienkārši tas prasa absolūti nevajadzīgu varoņdarbu”.

Runājot par ielu remontdarbu kvalitāti, Ušakovs norādīja, ka nevienam būvniekam vēl nav samaksāts par paveiktajiem darbiem. “Tas ir ārkārtīgi efektīvs instruments, kad runājam par kvalitātes nodrošināšanu,” uzsvēra Rīgas mērs.

Ušakovs gan atzīmēja, ka tagad notiek darbs ar būvniekiem un pārmest par kvalitāti vai termiņiem viņš atturētos. Viņš nenoliedza, ka jautājumu ir ļoti daudz, arī par to, vai būvnieki atsevišķos posmos spēs laikā nodot paveikto, tāpat daudzās situācijās ir jautājumi par remontdarbu kvalitāti, “taču tas viss tiek risināts”.

Runājot par remontdarbu termiņiem, Ušakovs uzsvēra, ka ielu braucamās daļas tiks pabeigtas līdz 1.septembrim. Vēl paredzēta pašvaldības sanāksme ar būvniekiem, taču viņš pieļāva, ka viena Lāčplēša ielas posma remontdarbiem vajadzēs vēl papildus aptuveni divas nedēļas. Konkrēti – posmam no Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai.

Savukārt, runājot par ietvēm, atsevišķos posmos remontdarbu pabeigšana ir plānota septembra padsmitajos datumos.

Jau vēstīts, ka otrdien pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu no amata atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, sociālajā tīklā “Twitter.com” otrdienas rītā pavēstīja Ušakovs.

Kā skaidroja Ušakovs, pēc būvsezonas beigām tāpat tiks lemts par citu departamenta darbinieku panākumiem un neveiksmēm. Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmēts Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Emīls Jakrins.

 

Komentāri (24)

Dr. Bērziņš 16.08.2016. 23.19

Ušakovam jau nav laika par ielām rūpēties, viņš taču Latvijas ārlietas bīda!

+3
0
Atbildēt

0

ierados 17.08.2016. 08.27

Izjaukt pusi Rīgas vienlaicīgi ir nekas vairāk kā populisku motīvu dzīta afēra. Sistemātiskam, kvalitatīvam darbam nepietiek naudas un prāta. Balsu piesaistei vienkāršāk uztaisīt festiņus.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu