Ušakovs atstādina Satiksmes departamenta direktoru Reinbahu (papild.) • IR.lv

Ušakovs atstādina Satiksmes departamenta direktoru Reinbahu (papild.)

31
Vitālijs Reinbahs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Rīgas mērs ir neapmierināts ar ielu remontu gaitu

Pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu otrdien no amata atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, sociālajā tīklā “Twitter.com” vēsta Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs raksta, ka lēmums par viņa tālāko atbrīvošanu no amata tiks pieņemts tuvākajā laikā. Pēc būvsezonas beigām tāpat tiks lemts par citu departamenta darbinieku panākumiem un neveiksmēm, ziņo LETA. Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmēts Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks Emīls Jakrins.

“Savukārt ar būvniekiem norit nepārtraukts un gaužām sarežģīts darbs, gan ja runājam par termiņiem, gan par darbu kvalitāti. Jautājumu ir daudz, arī departamenta darba kvalitātes dēļ, taču tie patlaban tiek risināti. Nevienā no ielām būtiskas atkāpes no plānotajiem remontdarbu beigu termiņiem nav gaidāmas. Lielākā darbu daļa tiks pabeigta līdz 1.septembrim. To posmu sarakstu, kurus plānots pabeigt līdz septembra vidum, publicēsim rīt – pēc kārtējās sanāksmes ar būvniekiem. Taču absolūtajā vairākumā gadījumu runa būs par ietvēm, nevis braucamo daļu,” teikts paziņojumā.

Šāds lēmums gan ir pretējs, salīdzinot ar vēl 6.jūlijā lemto, kad Rīgas domes ārkārtas sēdes laikā tika noraidīts opozīcijas rosinātais lēmumprojekts par Reinbaha atbrīvošanu no amata par korupcijas skandālu viņa pārvaldītajā departamentā.

Opozīcijas partijas bija rosinājušas sasaukt ārkārtas sēdi, lai lemtu par Reinbaha atbrīvošanu no amata par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto kratīšanu jūnijā, kas notika apšaubāmā Salu tilta rekonstrukcijas iepirkuma gadījumā. Aizdomās turētā statuss šajā lietā piemērots departamenta Būvdarbu vadības nodaļas vadītājam Uģim Brožem.

Jūnija sākumā TV3 raidījums “Nekā personīga” vēstīja, ka KNAB citā lietā Reinbahu tur aizdomās par 100 000 eiro kukuļa pieņemšanu.

Pirms četriem gadiem “Rīgas satiksme” (RS) konkursā izvēlējās ar tās darbinieku Aleksandru Brandavu saistīto uzņēmumu “Rīgas mikroautobusu satiksme” (RMS) paaugstināta servisa mikroautobusu ieviešanai. Konkurenti tolaik norādīja, ka Brandava firma piedāvāja nepamatoti zemu tarifu. No solījumiem ne visi tika izpildīti, bet jau drīz Rīgas dome pasažieriem paaugstināja tarifu trīs reizes.

KNAB atklājis, ka pirms tam rīkotais sabiedriskā pakalpojuma konkurss mikroautobusiem bijis koruptīvs. 2013.gadā KNAB aizturēja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Reinbahu, jo bija aizdomas, ka Reinbahs caur starpnieku pieņēmis maksājumus par to, lai uzrakstītu labvēlīgus nosacījumus mikroautobusu konkursam. Reinbaham aizliedza pildīt direktora pienākumus un izbraukt no valsts. Tagad ierobežojumi ir atcelti, bet Reinbaham joprojām ir aizdomās turētās personas statuss.

Kā liecina LETA arhīvs, jaunieceltais Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins savulaik bija partijas “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK biedrs, 2005.gadā ieņēma Rīgas vicemēra Jāņa Birka padomnieka amatu, kā arī SIA “Rīgas nami” padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Savukārt 2010.gadā ar Jakrina vārdu bija saistīts politisks skandāls, kad partijas biedri viņu izslēdza no partijas, jo Jakrins vienlaikus ieņēma vairākus nozīmīgus amatus, tai skaitā satiksmes ministra biroja vadītāja amatu un CSDD valdes locekļa amatu. Kā toreiz teica Nacionālās apvienības vadība, Jakrina iecelšana CSDD valdē vērtējam kā nepieņemama gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ.

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām)

Komentāri (31)

traductrice 16.08.2016. 11.44

gņilam darboņu komanda tik koša, ka ņem kuru gribi – visi labi. Jemeļa Jakrin, tas, protams, ir kolorīts frukts. Nu, ceļinieki, saturas!

+15
-4
Atbildēt

2

    moonlight > traductrice 16.08.2016. 12.06

    traductrice

    Jakrins, spilgts piemērs tam, ka nacionālisti no saviem atkritumiem atbrīvojas, kamēr Vienotība visus pēdējos sūdus savāc pie sevis.

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    klusais > traductrice 16.08.2016. 16.03

    Bail padomāt cik vēl sēž skapī :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Austras koks 16.08.2016. 13.12

Nu ja, un Ušakova elektorāts, kam cars vienmēr ir labais, un bajāri sliktie, atkal varēs uzgavilēt – redz kāds Ušakovs ir labs saimnieks – sliktos atlaida, kārtību ieviesa, liels malacis. Un turpinās par viņu vēlēt. Bet attālināšanās no Eiropas, bardaks un tuvināšanās Krievijas sādžas vai reģionālas pilsēteles līmenim Rīgā turpināsies.

Ja Rīgā tie domāt spējīgie latvieši, kuri iepriekš neaizgāja novēlēt vai kuri kaut kādu iemeslu dēļ noticēja Ušakovam, nesaņemsies un nākošajās vēlēšanās Saskaņa netiks nobīdīta malā, tad Rīgu nekāds labāks liktenis kā kādu Maskavas nomales sādžu negaida.

Ja Rīgas iedzīvotājiem negribās dzīvot kā kādā Krievijas nomales pilsētā, tad gribot negribot no Ušakova un viņa līdzskrējējiem pašiem vien ir jātiek vaļā.

+12
-5
Atbildēt

2

    andrejs > Austras koks 16.08.2016. 13.57

    Vai atceries kā sakarīgāko Rīgas mēru Jāni Birku (TB) noēda exDienas “komentatori”?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 16.08.2016. 14.04

    Protams. Es jau kā labticīgs būdams, domāju, ka tas bija vienkārši aiz vēlmes konkurentu nobīdīt malā, nevis kāda īpaša vēlme, vai vēl sliktāk – uzdevums, lai kremlis nāktu pie varas. Tomēr to, ka jēdzienus “nacionāls” un “latvisks” un visu, kas ar to saistīts, tā komentētāju daļa ne visai ieredz, tas gan. Līdz ar to, faktiski, šajā ziņā uzskatos viņi līdzinās ar saskaņiešiem.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

Anonīms 16.08.2016. 13.33

Labāk mēģiniet atbildēt jautājumu,kāpēc Rīgā pie varas ir SC? Kā tad bija ar naciku baibiņu?

Un kas ir darīts,lai situācija jaunajās vēlēšanās mainītos? Varu atbildēt – nekas! Jūsu lamāšanās kā zvirbuļa pyrkšķi

+12
-9
Atbildēt

4

    moonlight > Anonīms 16.08.2016. 14.09

    zanE …

    par to arī liecina bijušo nacionāļu pāriešana ušakoviešu rindās

    Tāpat visas maukas kanalizācija ieskalos SC sūdu nostādinātājā. Visām Vienotības kremļjaģām, zagļiem un pederastiem gan nākamā Saeimā vietas nebūs, jo SC jau pašiem savējo “latviešu” diezgan.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Anonīms 16.08.2016. 13.37

    Skaislīt-bērniņ, kāds tad te ar baibiņām sakars? Baibiņa taviem “mīļotajiem” naciķiem savāca vairāk balsis kā jebkad. Toties Ēlerte spēlējot NA lauciņā, nepārliecināja lielu daļu potenciālo Vienotības vēlētāju, kuri labāk izdomāja aizbraukt nopeldēties vai sliktākajā gadījumā – nobalsot par Ušakovu.

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > Anonīms 16.08.2016. 15.17

    kāpēc Rīgā pie varas sc?

    —————–

    tāpēc, ka notika okupācijas laikā sabraukušo krievu kolonistu legalizācija. Vai tiešām par to vēl ir jārunā?

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > Anonīms 16.08.2016. 13.48

    …Robert…tik atklāti atzīties, ka NA Baibiņa slavējot Ušakovu, kā Rīgas pilsētas visu laiku labāko mēru un apliecinot, ka Domē sastrādāsies ar Ušakovu, lai tas turpinātu savus iesāktos darbus = spējusi piesaistīt tik daudz atbalstītāju…hmmm…liecina, ka NA vēlētājs SC un NA uztver kā vienu veselu organismu, tikai – divvalodīgā izpildījumā…par to arī liecina bijušo nacionāļu pāriešana ušakoviešu rindās, tik viegli un bez sirdsapziņas pārmetumiem, tā teikt – tie paši vēži, vien krievu valodā jārunā…un, kurš gan no viņiem to izjūt kā apgrūtinājumu?…skat, NA elektorātam arī tas patīk!…

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu