Putins atlaiž Ivanovu, par savas administrācijas vadītāju ieceļ Tallinā dzimušo Vaino • IR.lv

Putins atlaiž Ivanovu, par savas administrācijas vadītāju ieceļ Tallinā dzimušo Vaino

11
Antons Vaino (no labās) un bijušais Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs (pa kreisi) kabinetā pie Vladimira Putina. Foto: Sputnik/LETA

Antons Vaino ir bijušā Igaunijas kompartijas vadītāja Karla Vaino mazdēls

Par Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītāju iecelts bijušā Igaunijas Komunistiskās partijas pirmā sekretāra Karla Vaino mazdēls Antons Vaino, kurš līdz šim bija prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks, piektdien informē Kremļa preses dienests.

44 gadus vecais Antons Vaino ir dzimis Tallinā. 1996.gadā viņš beidzis Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūtu. Strādājis Krievijas vēstniecībā Japānā, Krievijas Ārlietu ministrijas Otrajā Āzijas departamentā. 2002.gadā sāka strādāt Krievijas prezidenta protokola pārvaldē. Kopš 2008.gada bija Krievijas valdības aparāta vadītāja vietnieks, kurš atbildīgs par protokola jautājumiem. 2011.-2012.gadā – ministrs – valdības aparāta vadītājs. Kopš 2012.gada – prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks.

93 gadus vecais Karls Vaino, kurš no 1978. līdz 1988.gadam bija Igaunijas Komunistiskās partijas pirmais sekretārs, dzīvo Maskavā. Viņa dēls un Antona Vaino tēvs Eduards Vaino ir Krievijas autoražošanas uzņēmuma “AvtoVAZ” viceprezidents ārējo sakaru jautājumos, ziņo LETA/BNS.

Savukārt portāls “Meduza” atsaucas uz grāmatu par Igaunijas neatkarības iegūšanu, kurā teikts, ka 1988.gadā Karls Vaino “prasīja Maskavai atļauju īstenot spēka akcijas” pret atmodas laika masu protesta akciju dalībniekiem. Drīz vien viņu atcēla no kompartijas vadītāja pienākumiem, un tad Vaino aizbrauca uz Maskavu.

Avīze “Vedomosti” raksta, ka Antons Vaino nāk no padomju partijas nomenklatūras elites ģimenes. “Par viņu runāja – dzimis ar sudraba karotīti mutē,” avīzei stāstījis kāds informēts avots.

Bijušais Krievijas prezidenta administrācijas iekšējās politikas pārvaldes priekšnieks Oļegs Morozovs medijiem pozitīvi izteicies par Vaino. Viņš esot “visaugstākās klases ierēdnis”. Morozovs stāstījis, ka Vaino daudzus gadus sekojis līdzi prezidenta ikdienas darbu grafikam. “Ļoti korekts! Vienmēr savākts un organizēts. No tiem, kuri nepieļauj kļūdas,” teicis Morozovs. Pēc “Vedomosti” sarunbiedra domām, Vaino ir “personīgi Putina cilvēks”.

Līdzšinējais prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs iecelts par prezidenta īpašo pārstāvi dabas aizsardzības, ekoloģijas un transporta jautājumos.

63 gadus vecais Ivanovs bija Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs kopš 2011.gada. Padomju laikā viņš strādājis Valsts drošības komitejā (VDK) kopā ar Putinu. No 1991. līdz 1998.gadam viņš strādāja Krievijas Ārējās izlūkošanas dienestā. 1998.gadā tika iecelts par Federālā drošības dienesta (FDD) direktora vietnieku, no 1999. līdz 2001.gadam bija Krievijas Drošības padomes sekretārs, no 2001. līdz 2007.gadam – aizsardzības ministrs, no 2005. līdz 2008.gadam – pirmais vicepremjers, no 2008. gada – vicepremjers, kura pārziņā bija militāri rūpnieciskais komplekss.

 

Komentāri (11)

Aldis-2 12.08.2016. 15.43

Neesmu pamanījis, ka “irlv.lv” būtu mūs iepazīstinājis ar Vācijas, Francijas, Anglijas vai Zviedrijas svarīgākajām amatpersonām.

Savukārt par katru septītšķirīgu Krievijas ierēdni un par katru devītšķirīgu Krievijas “disidentu” “irlv.lv” mums obligāti ziņo. Kādā politiskajā telpā “irlv.lv” cenšas mūs ievilināt?..

+9
-3
Atbildēt

2

    fretka > 12.08.2016. 18.35

    Kādā politiskajā telpā “irlv.lv” cenšas mūs ievilināt?..

    —-

    Loģiska atbilde būtu – tajā pašā telpā, kurā dzīvo “irlv.lv” žurnālisti.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    west > 12.08.2016. 19.02

    Galvenās Eiropas amatpersonas ir jāzina kaut vai redzesloka paplašināšanai.

    Galvenā, potenciālā ienaidnieka midzeni ir jāpārskata jau pavisam citu iemeslu dēļ. Kaut vai tāpēc ,lai zinātu kas tur notiek un kas draud turpmāk.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

west 12.08.2016. 18.52

Vladimirs Vladimirovičs ir nolēmis sēdēt savā krēslā līdz mūža galam. Citu variantu nav, ja vien negrib, lai šis mūžs beidzas ātrāk.

Nekas nedrīkst aizēnot Skaisto Saulīti. Tāpēc vajag aizvākt vismaz teorētiskos konkurentus un tos aizstāt ar nu jau pilnīgam nulles niecībām.

+4
0
Atbildēt

0

zanE. 12.08.2016. 16.54

….Ušakovs varētu sajusties nenovērtēts…uzmests!…pēc tādas centības…

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu