Darbu KNAB atstās vēl viena augsta ranga pieredzējusi amatpersona • IR.lv

Darbu KNAB atstās vēl viena augsta ranga pieredzējusi amatpersona

22
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniece Agita Znotiņa. Foto: Evija Trifanova, LETA

Darbu atstās Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniece Agita Znotiņa

Darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) no nākamās nedēļas nolēmusi pamest Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniece Agita Znotiņa, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Znotiņai nesen birojā veiktajā reorganizācijā piedāvāja ieņemt KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja amatu. Znotiņa, kura KNAB strādāja kopš tā izveidošanas, piedāvājumam nav piekritusi un no nākamās nedēļas darbu KNAB pametīs.

Jau ziņots, ka ar KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

KNAB 16 darbiniekiem, kuru amata vietas reorganizācijā tikušas likvidētas, tika piedāvāts turpināt dienesta tiesiskās attiecības kādā no KNAB strukturālo izmaiņu rezultātā izveidotajiem amatiem. Vērtēšanas komisija konstatēja, ka darbinieki atbilst jaunizveidotajiem amatiem noteiktajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām, turklāt nevienam no minētajiem darbiniekiem netiek piedāvāts zemāks atalgojums.

Starp iepriekšminētajiem četriem darbiniekiem, ar kuriem dienesta tiesiskās attiecības tiek izbeigtas, ir Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode, Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore. Rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības, saņēmusi arī kāda Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste.

Streļčenoks nolēma arī atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi.

 

Komentāri (22)

lno 11.08.2016. 18.52

SAB anulējis Strīķes pielaidi valsts noslēpumam, tātad lauciņš Strelčenoka uznācienam tīrs:)

+1
0
Atbildēt

0

lno 11.08.2016. 12.25

Tas viss ir pupu mizas, svarīgi, ka Strelčenokam ir nevainojama reputācija:):):)

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu