Porošenko Krievijas apsūdzības terorismā nosauc par "ciniskām" • IR.lv

Porošenko Krievijas apsūdzības terorismā nosauc par “ciniskām”

33
Ukrainas karavīru radinieki Kijevā pie prezidenta administrācijas ēkas ieradušies ar savu dēlu, kurus sagūstījuši prokrieviskie separātisti Donbasā, attēliem. Foto: AFP/LETA

Krievijas FDD: dienests okupētajā Krimā novērsis Ukrainas militārā izlūkdienesta “teroraktus”

Maskavas apsūdzības Ukrainai par terorismu okupētajā Krimā ir fantāzijas un kārtējais iemesls, lai Ukrainai izteiktu jaunus kara draudus, trešdien sacīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

“Krievijas puses apsūdzības Ukrainai par terorismu okupētajā Krimā tiek paustas tikpat bezjēdzīgi un ciniski kā Krievijas vadības paziņojumi par to, ka Donbasā nav Krievijas karaspēka. Tās ir fantāzijas – vienīgi iemesls kārtējiem Ukrainai adresētiem kara draudiem,” sacīja prezidents.

“Tieši Krievija jau labu laiku finansē un aktīvi atbalsta terorismu visās tā izpausmēs un formās Ukrainas teritorijā, paceļot to līdz savas valsts politikas līmenim – gan okupētajos Donbasa rajonos, gan anektētajā Krimā pagājušā gadsimta 30.gadu stilā,” viņš piebilda.

Krievijai neizdosies ar saviem provokatīvajiem paziņojumiem diskreditēt Ukrainu pasaules sabiedrības acīs un panākt Krievijai noteikto starptautisko sankciju atcelšanu, sacīja Porošenko.

Krievijas Federālais Drošības dienests (FDD) trešdien paziņoja, ka tas okupētajā Krimā novērsis Ukrainas militārā izlūkdienesta “teroraktus” un atvairījis Kijevas spēku bruņotu uzbrukumu, ziņo LETA/UNIAN.

Kā teikts FDD paziņojumā, viens tā aģents kritis bruņotās sadursmēs ar “teroristiem” naktī uz 7.augustu, bet 8.augustā sadursmēs ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas iesūtītu “sabotāžas teroristu” grupu dzīvību zaudējis Krievijas karavīrs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins saistībā ar šiem pēc FDD versijas notikušajiem uzbrukumiem apsūdzēja Ukrainu, ka tā esot ķērusies pie “terora prakses”. “Tā ir ļoti satraucoša informācija. Tiešām mūsu specdienesti novērsa Ukrainas Aizsardzības ministrijas diversiju un izlūkošanas grupas iekļūšanu teritorijā,” sacīja Putins.

Ukrainas Aizsardzības ministrija noliegusi FDD izplatīto informāciju par tās vienību piedalīšanos diversiju īstenošanā Krimā. “Šādi FDD paziņojumi nav nekas cits, kā mēģinājums attaisnot Krievijas Federācijas militāro vienību pārdislokāciju un agresīvās darbības uz laiku okupētajā pussalā. Šādā veidā Krievijas specdienestu pārstāvji cenšas novērst Krimas vietējo iedzīvotāju un pasaules sabiedrības uzmanību no noziedzīgām darbībām, pārvēršot pussalu par izolētu armijas bāzi,” norādīja ministrijā.

Arī Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs noliedza FDD apgalvojumus par it kā notikušo Ukrainas karavīru uzbrukumu Krimā un mēģinājumiem tur sarīkot teroraktus.

“Histēriskajam un melīgajam Krievijas FDD paziņojumam nav nekāda pamata, tas ir vienīgi okupantu mēģinājums uzkurināt un saasināt situāciju uz laiku sagrābtajās Ukrainas teritorijās,” sacīja amatpersona.

Pēdējā gada laikā okupētajā Krimā nav aizturēts neviens Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes darbinieks, norādīja Turčinovs. “Šie FDD provokatīvie murgi ir elementi hibrīdkarā, ko Krievija ir izvērsusi pret mūsu valsti,” viņš piebilda.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu