Krievijas paralimpiešu izlasi izslēdz no līdzdalības Ridodežaneiro spēlēs • IR.lv

Krievijas paralimpiešu izlasi izslēdz no līdzdalības Ridodežaneiro spēlēs

30
Krievijas sportiste Tatjana Navka tērpusies olimpiskās izlases apģērbā lielā plakātā Krievijas olimpiskās komitejas logā. Foto: AP/LETA

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) atbalsta lēmumu atstādināt no spēlēm Krievijas sportistus

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) atbalsta Starptautiskās paralimpiskās komitejas (IPC) lēmumu apturēt Krievijas Paralimpiskās komitejas līdzdalību šajā organizācijā, un kā sekas šādam lēmumam ir visas Krievijas paralimpiskās izlases sastāva izslēgšana no Riodežaneiro paralimpiskajām spēlēm, ziņo Dw.de.

Šāds lēmums par Krievijas paralimpiešu izslēgšanu no spēlēm pieņemts visu no dopinga “tīro” atlētu labā, skaidro komiteja.

WADA apsveikusi IPC paveikto, savācot papildu pierādījumus pēc tam, kad WADA 18.jūlijā publiskoja neatkarīgās komisijas ziņojumu par Krievijā pastāvošo valsts atbalstīto sportistu dopinga sistēmu. WADA arī izteikusi apmierinājumu par to, ka Starptautiskā paralimpiskā komiteja ieklausījusies Antidopinga aģentūras izpildkomitejas rekomendācijās.

Krievijai ir tiesības 21 dienas laikā apstrīdēt IPC lēmumu Starptautiskajā arbitrāžas tiesā. IPC preses paziņojumā teikts, ka Krievijas organizācijas līdzdalība tajā tiks atjaunota, kad IPC pārliecināsies par Krievijas komitejas spēju darboties atbilstoši antidopinga standartiem.

Kā zināms, Starptautiskā olimpiskā komiteja Krievijas sportistu izlasei pēc dopinga skandāla ļāva piedalīties spēlēs ar atsevišķiem sportistiem, turklāt par katra Krievijas sportista līdzdalību spēlēs izlēma attiecīgā sporta veida starptautiskā federācija, izvērtējot sportista doponga analīzes individuāli.

Komentāri (30)

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu