Ušakovs par RD saziņu svešvalodā sociālajos tīklos sodīts pēc atkārtotām sūdzībām • IR.lv

Ušakovs par RD saziņu svešvalodā sociālajos tīklos sodīts pēc atkārtotām sūdzībām

23
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Ieva Čīka, LETA

VVC: runa ir par kopējo iestādes komunikāciju ar iedzīvotājiem, nevis kādas privātpersonas individuālo komunikāciju

Valsts valodas centrs (VVC) sodījis Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) par pašvaldības īstenoto saziņu svešvalodā sociālajos tīklos, pamatojoties uz atkārtotām sūdzībām, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” teica Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš.

Viņš informēja, ka centrs rīkojās, pamatojoties uz vairākām sūdzībām, jo Rīgas domes komunikācijā svešvaloda tika izmantota atkārtoti, ziņo LETA.

Baltiņš uzsvēra, ka runa ir par kopējo iestādes komunikāciju ar iedzīvotājiem, nevis kādas privātpersonas, piemēram, domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) individuālo komunikāciju.

Turklāt, VVC ieskatā, ir gadījumi, kad pašvaldība var sniegt informāciju citās valodās, piemēram, publicējot Rīgas svētku programmu. Šī informācija ir domāta ārvalstu viesiem, līdz ar to svešvalodu lietošana ir pamatota. Savukārt informācijai, piemēram, par plīsušām caurulēm jābūt valsts valodā.

Baltiņš piebilda, ka sods uzlikts Ušakovam, jo viņš ir iestādes vadītājs un patlaban nav noteikts cits atbildīgais par konkrēto sfēru.

Pats Ušakovs sociālajā tīklā publicējis informāciju, ka viņš sodīts ar 140 eiro lielu soda naudu.

Ušakovs sociālajā tīklā “Facebook” paudis neapmierinātību ar šādu VVC lēmumu un solījis to pārsūdzēt.

Kā norādīja Baltiņš, pašlaik nav saņemts iesniegums, kurā VVC lēmums tiktu apstrīdēts.

 

Komentāri (23)

rinķī apkārt 04.08.2016. 09.10

Ja Ušakovs sodīts pēc atkārtotām rīdzinieku sūdzībām, un tā nav bijusi tikai VVC iniciatīva, tas nozīmē, ka bez kremliniem šajā pilsētā dzīvo arī latvieši ar savu pašlepnumu. Var tikai cerēt, ka šādu ļaužu Rīgā ir pietiekoši daudz, lai nākošajās pašvaldību vēlēšanās Rīgai pietiktu spēka atbrīvoties no Krievijas ielikteņiem un Rīga atkal kļūtu par Latvijas galvaspilsētu.

+5
-1
Atbildēt

0

Miervaldis 07.01.2017. 09.20

okupants gņils jau uzvedas kā okupantu iecelts gubernators. Un pārāk bieži nekaunīgi smīn. Nekas, okupantiņ, tu vēl rādīsi izmisuma grimases un, jo vairāk spītēsies pretī, jo vairāk tiksi sodīts!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu