Latvija piešķir patvērumu 17 no Eiropas dienvidvalstīm pārvietotajiem migrantiem • IR.lv

Latvija piešķir patvērumu 17 no Eiropas dienvidvalstīm pārvietotajiem migrantiem

24
Ģimene - vīrs un sieva - no Eritrejas un ģimene no Sīrijas - vīrs, sieva un divi nepilngadīgajie bērni, kuriem Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde nolēmusi piešķirt alternatīvo statusu, patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki".

Bēgļa statusu saņēmušas piecas personas no Irākas

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) nolēmusi piešķirt bēgļa un alternatīvo statusu 17 Irākas, Sīrijas un Eritrejas iedzīvotājiem, kurus pārvietoja no Eiropas dienvidvalstīm, aģentūru LETA informēja PMLP.

Bēgļa statusu saņēmušas piecas personas no Irākas, taču 12 personām no Sīrijas un Eritrejas piešķirts alternatīvais statuss. Pārvietotās irākiešu un sīriešu ģimenes ieradās no Grieķijas, savukārt eritrejieši bija pārvietoti no Itālijas. Ģimenēm dzīvesvieta tiek meklēta, un tās vēl uzturas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo – uz gadu. Ja situācija personas ar alternatīvo statusu izcelsmes valstī nav mainījusies tādā mērā, ka aizsardzība viņai vairāk nav nepieciešama, personai atkārtoti tiek izsniegta termiņuzturēšanās atļauja uz gadu.

Jau ziņots, ka aprīļa vidū uz Latviju Eiropas Savienības pārvietošanas programmā no Grieķijas tika pārvietotas divas ģimenes no Sīrijas un divas no Irākas, tai skaitā septiņi nepilngadīgi bērni, savukārt no Itālijas tika pārcelti divi eritrejieši.

Alternatīvo statusu var piešķirt personai, ja ir pamats uzskatīt, ka personai tās mītnes zemē draud nāves sods vai miesas sods, spīdzināšana, necilvēcīga vai pazemojoša izturēšanās vai pazemojoša sodīšana, ir smagi un individuāli draudi, kas apdraud dzīvību vai veselību plaši izplatītas vardarbības dēļ starptautisku, ārējo vai iekšējo bruņoto konfliktu gadījumā.

Savukārt bēgļa statusu piešķir personām, kuras savā mītnes zemē pamatoti baidās no vajāšanas rases, reliģijas, tautības, sociālās piederības vai politiskās pārliecības dēļ un ja iepriekš minēto iemeslu dēļ persona nespēj vai nevēlas izmantot attiecīgās valsts tiesisko aizsardzību un persona atrodas ārpus šīs valsts teritorijas.

 

Komentāri (24)

moonlight 01.08.2016. 17.15

Ja situācija personas ar alternatīvo statusu izcelsmes valstī nav mainījusies tādā mērā, ka aizsardzība viņai vairāk nav nepieciešama

Mūžīgi mūžos, āmen, vismaz mūsu mūžam, jo mauru dzīves līmenis nesaniegs eiropiešu dzīves līmeni, vismaz tik, ilgi, kamēr ES to nebūs sabraucis 2 miljardi.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu