Cēsīs notiks “Kosmosa sacensības” • IR.lv

Cēsīs notiks “Kosmosa sacensības”

31
Publicitātes foto

Cēsu apkaimē, Priekuļu lidlaukā, 20. augustā zinātkāres centrs „ZINOO” organizē trešo “Kosmosa festivālu”, kura ietvaros uzņēmumi un ģimenes ir aicinātas piedalīties “Kosmosa sacensībās”.

Festivāla ietvaros tiks atklāta izstāde “Kosmoss ikdienā”. Izstādē interaktīvā veidā būs iespējams uzzināt par izgudrojumiem, kas savulaik tika radīti kosmosa nozarei, taču tagad atrodas mūsu mājās un tiek izmantoti ikdienā.

Pirms gada festivālā pirmo reizi notika “Kosmosa sacensības” uzņēmumiem, kuras ietvaros uzņēmumi “Latvijas mobilais telefons”, “Telia”, “Elme Messer” un “Eži” sacentās savā starpā, radot stratosfēras zondes un dodoties to glābšanas misijā. Šogad tradīcija tiks turpināta, atsevišķas sacensības tiks organizētas ģimenēm.

“Kosmosa festivāls ir iespēja ģimenēm būt kopā un atpūsties zinātkārā, erudītā un zinātniskā atmosfērā. Tieši attīstoša un jēgpilna laika pavadīšana kopā ar ģimeni ir vissvarīgākais posms mūsu bērnu attīstības ceļā. Tieši tāpēc šogad festivālu esam papildinājuši ar atsevišķām sacensībām ģimenēm, kas būs interesantas gan lieliem, gan maziem,” stāsta festivāla organizators un zinātkāres centru “ZINOO” izveidotājs Pauls Irbins.

Kosmosa sacensības uzņēmumiem būs izaicinājums komandas saliedētībai, inteliģencei un spējai mekēt radošus risinājumus nestandarta un krīzes situācijās. Sacensību ietvaros komandas no iepriekš sagatavotiem komponentiem izgatavos un palaidīs zondi, dosies zondes „glābšanas operācijā”. Katrai komandai būs arī pieejams tehniskais konsultants. Papildus punktus varēs nopelnīt citās disciplīnās, kuru veiksmīgai izpildei būs nepieciešams iesaistīt visu uzņēmuma kolektīvu.

Papildus informācija par pasākumu un pieteikšanos uz uzņēmumu sacensībām šeit.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu