Republikāņu partija oficiāli nominē Trampu ASV prezidenta amatam • IR.lv

Republikāņu partija oficiāli nominē Trampu ASV prezidenta amatam

37
Donalds Tramps. Foto: AFP/LETA

Konventa balsojumā divi Kolorādo štata delegāti atturējās un galvaspilsētas Vašingtonas delegācija paziņoja, ka tā balso par senatoru Marko Rubio un Ohaio štata gubernatoru Džonu Keisiku

ASV Republikāņu partija otrdien oficiāli nominēja miljardieri Donaldu Trampu ASV prezidenta amatam, noslēdzot priekšvēlēšanu kampaņu, kuras gaitā Tramps sakāva 16 citus republikāņu pretendentus uz šo nomināciju, vēsta LETA/AFP.

Nominācija notika republikāņu nacionālajā konventā Ohaio štata Klīvlendas pilsētā, un Tramps to nosauca par “lielu godu”. “Ir tik liels gods būt republikāņu kandidātam uz Savienoto Valstu prezidenta amatu. Es smagi strādāšu un nekad jūs nepievilšu! AMERIKA VISPIRMS!” rakstīja Tramps savā tvītā.

Ir gaidāms, ka Tramps oficiāli pieņems šo nomināciju, ceturtdien sakot uzrunu konventam. Novembrī notiks ASV prezidenta vēlēšanas, kurās Tramps balotēsies kā demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones sāncensis.

Trampa mājvietas Ņujorkas štata delegācija konventā nodeva izšķirošās balsis, ar kurām Tramps nodrošināja nominēšanai nepieciešamo delegātu balsu skaitu – 1237 balsis.

“Tas ir neticami. Tas ir sirreāli. Es tik ļoti lepojos ar savu tēvu,” konventa telpās telekanālam CNN paziņoja Trampa vecākā meita uzņēmēja Ivanka Trampa. “Viņš ir galējs autsaiders, un viņš to paveica. Mēs tik ļoti lepojamies ar viņu,” piebilda Trampa meita.

Tramps praktiski nodrošināja savu nomināciju jau pirms apmēram diviem mēnešiem, tomēr skandalozā viņa kampaņas retorika un pret Trampu noskaņoto delegātu centieni liegt viņam nomināciju padarīja to mazāk drošu.

Konventa balsojumā divi Kolorādo štata delegāti atturējās un galvaspilsētas Vašingtonas delegācija paziņoja, ka tā balso par senatoru Marko Rubio un Ohaio štata gubernatoru Džonu Keisiku. Konventa vadība tomēr nolēma, ka saskaņā ar partijas noteikumiem Tramps saņem arī šīs balsis.

Štatu delegācijas tomēr lielākoties atbalstīja Trampu pēc konventa atklāšanas dienas, kurā pret viņu noskaņotie delegāti sarīkoja īslaicīgu dumpi.

 

Komentāri (37)

andrejs 20.07.2016. 11.20

Starp atbalstītājiem vīd tikai baltie, tas rada cerības, ka viņš nevinnēs. To jau pirms iepriekšējām vēlēšanām eksperti rakstīja, ka bez krāsaino balsīm uzvarēt vairs nav iespējams un ar viņiem jārēķinās (labi vai slikti, tas ir jautājums) gan vēlēšanu kampaņā, gan vēlāk ieņemot preža amatu.

+1
0
Atbildēt

4

    moonlight > andrejs 20.07.2016. 11.30

    andrejs

    tas rada cerības, ka viņš nevinnēs.

    Saķēri ļiberastu vīrusu?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    moonlight > andrejs 20.07.2016. 23.01

    J.Biotops

    Par Ušakova – Zatļera – Dombrovska trio aiz sajūsmas jau laidi biksēs.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    serioussam909 > andrejs 20.07.2016. 12.39

    Jā – Latvijai Trampa prezidentūra galīgi nav izdevīga. Hilarija & demokrātu “restarti ar Krieviju”, protams, nav nekas ideāls, bet labāk kā Trampa izolacionisms – tagad kad Putins ārdās kaimiņvalstīs, mums kaut ko tādu galīgi nevajag.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > andrejs 20.07.2016. 14.08

    Mēnessgaismā es arī sajūsminos par gaidāmo trio – Tramps – Puķins – Erdogans. Visi demokrātiski ievēlēti

    +1
    0
    Atbildēt

    0

moonlight 20.07.2016. 10.49

Paklausoties histērijā saistībā ar Trampu, ko sarīko Streips un citi morālie kropļi, kuri balsojuši par vienu no vissliktākiem ASV prezidentiem, Obamu, domāju šobrīd Tramps būtu labākais variants.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu