WADA: Krievijas sportisti dopingu lietoja arī Soču olimpiādē • IR.lv

WADA: Krievijas sportisti dopingu lietoja arī Soču olimpiādē

10
WADA jurists Ričards Maklarens preses konferences laikā Toronto. Foto: Reuters/LETA

Krievijas sporta ministrs vadīja manipulācijas ar dopinga pārbaudēm Soču ziemas olimpiādes laikā, vēsta WADA jaunākais ziņojums

Krievijas sporta ministrs Soču olimpiādes laikā vadīja manipulācijas ar dopinga pārbaudēm sportistiem. To atklāj jaunākais Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) ziņojums, kas publicēts pirmdien, 18.jūlijā.

Dokumentā, kas ir 103 lappušu garš, izklāstīti pierādījumi valsts sponsorētas un sportistu vidū plaši izplatītas dopinga lietošanas gadījumiem Krievijā, tai skaitā arī ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, ziņo Dw.de.

Ziņojumā, ar kuru iepazīstināja Kanādas jurists un sporta advokāts Ričards Maklarens preses konferencē Toronto, teikts, ka Maskavas antidopinga laboratorijā gadiem pazuda tās Krievijas sportistu dopinga analīzes, kas uzrādīja aizliegto vielu klātbūtni.

Krievijas Sporta ministrija ar Federālā Drošības dienesta palīdzību “vadīja, kontrolēja un novēroja” šo procesu, teikts ziņojumā. Maklarena vadītā komisija pārbaudīja bijušā Maskavas antidopinga laboratorijas vadītāja Grigorija Rodčenkova liecības, kas apgalvo, ka specdienesti aktīvi ietekmēja Soču olimpiādes rezultātus. Pēc Ročenkova, kurš emigrēja uz ASV, teiktā, ziemas olimpiskajās spēlēs desmitiem Krievijas sportistu lietoja aizliegtās vielas, viņu vidū ir arī 15 sportisti, kas spēlēs ieguva medaļas.

Tagad aktuāls dopinga lietošanas dēļ ir jautājums par Krievijas izlases iespējamo atstādināšanu no līdzdalības Riodežaneiro spēlēs šovasar. To izlems Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK).

Krievijas olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs pirmdien ar atklātu vēstuli vērsies pie WADA un SOK. Viņš izsaka bažas, ka ASV un Kanādas antidopinga aģentūras atbalsta WADA vadību aicinājumā nepielaist Krievijas izlasi līdzdalībai Riodežaneiro spēlēs. “Mēs uzskatām to par mēģinājumu izveidot sportistu un organizāciju starptautisku koalīciju, kas atbalsta aizliegumu Krievijas sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs. Desmit valstis cenšas panākt Krievijas atstādināšanu no Rio olimpiādes. Kas notiek?” vēstulē raksta Žukovs.

Pēc viņa domām, vainojams ir Maklarens, kurš nav ievērojis konfidencialitāti līdz ziņojuma publicēšanas brīdim.

 

Komentāri (10)

cabulis 18.07.2016. 18.00

Bet loģiski: “….vainojams ir Maklarens….”!

+5
0
Atbildēt

0

moonlight 18.07.2016. 21.44

Krievs savādāk nevar. Gņils Išakovs salietojies dopingu gandrīz pie Staļina nonāca.

+4
0
Atbildēt

0

andrejs_gr 18.07.2016. 22.28

Rašas “varenības” atjaunošanai visi līdzekļi labi! Ja Krievija šī mērķa vārdā var slepkavot cilvēkus Ukrainā un Sīrijā, tad dopinga izmantošana ir gandrīz vai nevainīgas bērnu spēlītes. Ļoti ceru no vienas puses uz diskvalifikāciju – gangstervalsts ir pelnījusi visbargāko sodu. No otras puses ir žēl sportistu. Pieļauju, ka vismaz daļa no viņiem vai nu nemaz nezināja, ko “grauž” vai arī to darīja piespiedu kārtā.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu