"Alaska Dreamers" brīvdabas koncerts Kalnciema kvartālā • IR.lv

“Alaska Dreamers” brīvdabas koncerts Kalnciema kvartālā

28
Publicitātes foto

21. jūlijā Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā uzstāsies patlaban spožākie Latvijas jaunās paaudzes mūziķi, kas apvienojušies grupā „Alaska Dreamers”.

Muzikālās apvienības skanējums ir viegls sajaukums starp soul, r’n’b, post-rock, blūza, džeza un folka mūziku.

Grupas muzikālais ceļojums sākās 2012.gadā kā radošs eksperiments starp basistu, komponistu Reini Ozoliņu un bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu. Laikam ejot, lai pievienotu vairāk krāsas savam skanējumam, sastāvam pievienojās neatkārtojamā vokāla īpašniece Kristīne Prauliņa, pārvēršot duetu par trio.

Grupai raksturīgs dvēselisks un pasaulīgs skanējums, personīga pieeja katram no klausītājiem, katru uzrunājot un neatstājot vienaldzīgu. Ar radīto orģinālmūziku grupa līdz klausītājam vēlās nodot miera, bezrūpības un gaišuma sajūtu, uz brīdi liekot aizmirsties no ikdienišķajām rūpēm un ļaujoties muzikālajam piedzīvojumam. Aizverot acis uzburt māju siltuma sajūtu ar vilnas zeķēm, sēžot pie kamīna ar lielu, siltas tējas krūzi rokās vai kur aizlidot dabas plašumā starp vējiem, saules stariem un lietus lāsēm.

„Alaska Dreamers” skanējumam raksturīga vēlme dot labāko no sevis, mūziķu mijiedarbība un emociju dzirksteļošana līdz klausītājam nonāk dzīvas mūzikas veidā, košā emociju gammā.

Grupas sastāvs: Kristīne Prauliņa – vokāls, Reinis Ozoliņš – bass, Rūdolfs Dankfelds – bungas, Ritvars Garoza – klavieres, Mārcis Vasiļevskis – ģitāra, Jānis Runģis – ģitāra, Jānis Kalniņš – ģitāra, Oskars Ozoliņš – trompete, Kristaps Lubovs – saksofons, Nauris Strežs – trombons.

Koncertā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Pasākuma norises laiks no plkst. 19 līdz 23. Ieeja bez maksas.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu