Darbu KNAB varētu zaudēt arī Juridiskās nodaļas speciāliste Biseniece • IR.lv

Darbu KNAB varētu zaudēt arī Juridiskās nodaļas speciāliste Biseniece

29
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

KNAB: četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām prasībām

Līdzās vairākiem citiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem darbu iestādē varētu zaudēt arī Juridiskās nodaļas galvenā speciāliste Inguna Biseniece. Tā, atsaucoties uz oficiāli neapstiprinātu informāciju, trešdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.

Kā ziņots, pirms došanās atvaļinājumā saistībā ar disciplinārlietu KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks jau kārtējo reizi no amata atbrīvoja savu bijušo vietnieci Jutu Strīķi. Tagad kļuvis zināms, ka darbu iestādē zaudēs arī Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs, tāpat arī neoficiālā informācija liecina, ka darbu varētu zaudēt Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieka vietnieks Mārtiņš Lode.

Lai gan vairumam ir ilggadēja pieredze KNAB darbā, birojā norāda, ka viņi neesot atbilduši KNAB reorganizācijas ietvaros jaunizieveidoto amatu prasībām.

“Četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām,” komentēja KNAB pārstāve Inga Ščerbinska.

Vaicāta, vai tā ir tikai sagadīšanās, ka darbu zaudēs cilvēki, no kuriem daļa iepriekš daudz kritizēja KNAB vadību un vadītāju, viņa norādīja: “Neatbilstība jaunizveidoto amatu kvalifikācijas prasībām nav saistīta ar darbinieku personiskā viedokļa paušanu.”

Darba uzteikumu saņēmušais Jurašs gan ir pārliecināts, ka KNAB vadītājs Streļčenoks izmanto biroja reorganizāciju kā aizsegu, lai atbrīvotos no saviem kritiķiem birojā.

“Vismaz vairums manā struktūrvienībā strādājošo darbinieku vairums ir tiešām demotivēti. Tas pretkorupcijas karogs ir nomests zemē, tiek mīcīts dubļos un nedz Streļčenoks būs tas, kurš viņu spēs pacelt un nest, nedz arī es redzu kādu politisko spēku, kura viena no lielākajām prioritātēm būtu pretkorupcijas iestādes stiprināšana pēc būtības, nevis tikai vārdos,” norādīja Jurašs.

KNAB vadība no nepaklausīgajiem darbiniekiem vairākkārt mēģinājusi atbrīvoties jau iepriekš, taču tas vienmēr beidzies ar zaudējumu tiesā un darbinieku atjaunošanu amatā. Šoreiz varētu būt citādāk, jo spēkā stājušies likuma grozījumi, kas KNAB priekšniekam dod lielāku rīcības brīvību savu padoto atlaišanā.

Vismaz daļa no KNAB darbiniekiem plāno savu atbrīvošanu no amata apstrīdēt tiesā.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu