Zonde "Juno" no Jupitera orbītas pārraidījusi pirmo fotouzņēmumu • IR.lv

Zonde “Juno” no Jupitera orbītas pārraidījusi pirmo fotouzņēmumu

23
Šo attēlu "Juno" noraidīja 10.jūlijā, un tas rāda Jupiteru. Foto: AP/LETA

“Juno” nākamos 20 mēnešus 37 reizes apriņķos Jupiteru

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) zonde “Juno” no Jupitera orbītas pārraidījusi pirmo fotouzņēmumu, paziņojusi NASA.

Augstas izšķirtspējas fotokamera veiksmīgi izturējusi piecus gadu ilgo ceļojumu uz Jupiteru un ieiešanu tā orbītā. Kamera tika ieslēgta 10.jūlijā, vēsta LETA.

Krāsu uzņēmumā redzams Jupiters un trīs no tā četriem lielākajiem pavadoņiem: Eiropa, Ganimēds un Jo. NASA norādīja, ka pirmais uzņēmums esot zemas izšķirtspējas. Pēc pāris nedēļām “Juno” pārraidīs augstas izšķirtspējas fotouzņēmumus.

Misija izmaksājusi 1,1 miljardu dolāru un tās ietvaros zonde nolidojusi 2,8 miljardus kilometru. “Juno” ceļā devās 2011.gada 5.augustā.

“Juno” nākamos 20 mēnešus 37 reizes apriņķos Jupiteru, atrodoties aptuveni 5000 kilometru augstumā virs planētas virsmas un būs vistuvākais planētai pielidojušas kosmosa aparāts.

Galvenais “Juno” uzdevums ir noskaidrot, cik daudz uz Jupitera ir ūdens un vai planētas centrs ir ciets vai arī tā viscaur sastāv no gāzveida vielām.

Tiek uzskatīts, ka Jupiters ir pirmā izveidojusies Saules sistēmas planēta un, visticamāk, tas savācis daudzus elementus un gāzes, kas palika pēc Saules rašanās. Zinātnieki cer, ka misija sniegs ieskatu par Saules sistēmas veidošanos.

 

Komentāri (23)

Valdis Eiserts 13.07.2016. 15.30

Drošs avots no NASA ziņo, ka uz Jupitera pagaidām nav novērotas korupcijas pazīmes.

+1
0
Atbildēt

0

J.Biotops 13.07.2016. 15.29

Kārtējā ASV imperiālistu agresijas izpausme.

Pindosiem ar Zemi vairs nepietiek, tērē darbaļaužu pelnīto visādām zondēm. Laikā, kad Āfrikā mori badā mirst un pat Krievzemē naudas jauniem tankiem nepietiek… buržuīni ņedarēzannije!

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu