IAAF: Uz Riodežaneiro spēlēm dosies tikai viena Krievijas vieglatlēte • IR.lv

IAAF: Uz Riodežaneiro spēlēm dosies tikai viena Krievijas vieglatlēte

24
Krievijas tāllēcēja Darja Klišina. Foto: Reuters/LETA

IAAF noraidījusi visus Krievijas vieglatlētu pieteikumus uz olimpiskajām spēlēm

Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) noraidījusi visu Krievijas vieglatlētu pieteikumus Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, izņemot vienu – uz spēlēm ļauts doties tikai Krievijas tāllēcējai Darjai Klišinai, ziņo Dw.de.

Šo ziņu svētdien aģentūrām apstiprināja Krievijas Olimpiskās komitejas tiesību pārvaldes vadītāja Aleksandra Brilliantova, bet izdevumam “R-Sport” – pazīstamās sportistes Jeļenas Isimbajevas treneris Jevgeņijs Trofimovs.

“Ļena saņēma atteikumu, tāpat kā visi pārējie,” teica Trofimovs. Pēc viņa domām, Darja Klišina kļuva par izņēmumu tāpēc, ka trenējas ārpus Krievijas.

Tomēr IAAF sestdienas vakarā izplatītajā paziņojumā norāda, ka sacensību organizatoriem arī ir jādod sava piekrišana, lai tajās startētu krievu vieglatlēte.

Brilliantova norādīja, ka Krievijas juristi gatavojas aizstāvēt sportistu tiesības Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Kā vēsta mediji, Klišinai ļauts olimpiskajās spēlēs un citos starptautiskos mažos startēt zem neitrāla karoga. Klišina ir viena no pazīstamākajām Krievijas sportistēm, kura lūdza atļauju piedalīties starptautiskajās spēlēs individuālā kārtā.

Kopumā IAAF saņēmusi 136 Krievijas sportistu iesniegumus ar lūgumu izņēmuma kārtā individuāli startēt spēlēs kā atlētiem, pār kuriem negulst Krievijas dopinga skandāla ēna. Lielākā daļa šo iesniegumu jau ir izskatīti.

Tomēr Krievijas sportisti nav atmetuši cerību par piedalīšanos olimpiskajās spēlēs, jo viņi ilgu laiku dopinga testus izgājuši ārpus Krievijas.

 

Komentāri (24)

cabulis 10.07.2016. 19.40

Varbūt IRam nevajag rakstīt par sportu, ja nav zināšanu un saprašanas, tad nav? Isimbajeva ir kārtslēcēja!

Un vēl ir tāda sajūta, ka notiek kaut kāda bodīte, tāda, kā pirmstiesas vienošanās: krievi atkāpjas no Rio (kaut kā baigi skaļi viņi neprotestē, tikai tā pieklājības pēc paburkšķ), savukārt IOC neceļ augšā Sočus.

+4
-1
Atbildēt

2

    jurisml_inbox_lv > cabulis 11.07.2016. 06.59

    pilniigi iespeejams ka IsiMbajeva lec taalumaa , bet uz augšu ar kaarts paliidziibu lec IsiNbajeva

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Yelena_Isinbayeva_Doha_2010.jpg

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    agrunte > cabulis 10.07.2016. 22.15

    Bet Isimbajeva taču arī cenšas tālāk lēkt, atšķiras tikai virziens.

    Man atkal ir citas aizdomas. Manuprāt visas tās starptautiskās sporta organizācijas ir korupcijas pērekļi, bet pēdējā laikā vairāku skandālu dēļ raustās pavisam atklāti ņemt kukuļus. Tāpēc izdomāja atļaut RUS vieglatlētiem startēt divgājienu kombinācijā. No sākuma it kā atsaka, bet caur Sporta tiesu Šveicē pēc tam atļaus. Un tad savus kukuļus saņems caur oficiāliem advokātu honorāriem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 11.07.2016. 01.03

Pirmkārt jau Meģveģevs saka, ka Krievijas budžets vairāk nevar atļauties. Bet galvanais, viņus nedrīkst pulcināt lielākās grupās par desmit, lai nerodas vēlme spēlēt futbolu.

+1
0
Atbildēt

0

Mantrausis 11.07.2016. 07.33

Manuprāt, visa šī ņemšanās ir “ārējai” lietošanai. Skaidrs, ka daudzviet sportā bez papildus stimula neiztikt. Tad rada veselas organizācijas, kas pēc 8 vai 16, vai cik gadiem, kad sen jau himna izskanējusi un visi lauri plūkti, nu lēmusi “pareizi vai taisnīgi”. Ja kāds vēlas sevi indēt un rīt ripas, lūdzu! Tikai – ciktāl to var saukt par olimpiādi un ciktāl par sportu.

Varbūt kādaprāt taisnība var triumfēt pēc 4 vai 6 gadiem, tikai tad jau vajadzētu Londonā vai Pekinā savākt pilnas tribīnes un “jaunizceptajiem”medaļniekiem tās pasniegt tikpat svinīgā atmosfērā…

0
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu