Francijas futbola izlase uzvar Vāciju un spēlēs Eiropas čempionāta finālā • IR.lv

Francijas futbola izlase uzvar Vāciju un spēlēs Eiropas čempionāta finālā

13
Francijas futbola izlases uzbrukuma līderis Antuāns Grīzmans iesita divus vārtus Vācijas komandas vārtos, ievedot Francijas izlasi EČ finālā. Foto: AFP/LETA

Francijas izlase Eiropas čempionāta finālā spēlēs trešo reizi

Francijas futbola izlases uzbrukuma līderis Antuāns Grīzmans ceturtdien guva divus vārtus, kas ļāva Francijas izlasei Eiropas čempionāta pusfināla cīņā ar 2:0 (1:0) uzvarēt Vāciju un iekļūt pašu mājās notiekošā turnīra finālā, kur svētdien būs jāmērojas spēkiem ar Portugāli, ziņo LETA.

Francijas izlase Eiropas čempionāta finālā spēlēs trešo reizi un var kļūt par trīskārtēju Eiropas čempioni, atkārtojot 1984. un 2000.gadā gūtos panākumus. Savukārt pašreizējā pasaules čempione Vācija otro reizi pēc kārtas Eiropas čempionātā apstājās pusfinālā, zaudējot cerības uz ceturto šā turnīra čempionu titulu.

Marseļā notikušajā aizraujošajā pusfināla cīņā abas komandas centās spēlēt aktīvi. Negaidīts pavērsiens notika kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad savā soda laukumā, cīnoties gaisa divcīņā par bumbu, ar roku nospēlēja Šveinšteigers. Vācietis saņēma brīdinājumu, bet uz Noiera vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru aukstasinīgi realizēja aktīvais Grīzmans, liekot vāciešiem pārtraukumā doties esot iedzinējos ar 0:1.

Francija devīto reizi piedalās Eiropas čempionātā. Titulu izdevies izcīnīt 1984.gadā savās mājās un arī 2000.gadā. Francija rīkoja arī pirmo Eiropas čempionātu 1960.gadā, kad guva ceturto vietu.

Tikmēr vācieši kontinenta izlašu prestižāko trofeju virs galvas pacēluši trīs reizes un tikpat reizes zaudējuši finālā. Arī iepriekšējos divos turnīros Vācija sasniedza pusfinālu, bet pēdējā reize, kad izlase kļuva par Eiropas spēcīgāko valstsvienību, bija pirms 20 gadiem.

Abas valstis līdz šim savā starpā bija spēkojušās 27 reizes, 12 mačos uzvarot Francijai, desmit cīņās pārāka bija Vācija, bet pieci dueļi noslēdzās neizšķirti. Iepriekšējā abu komandu cīņa bija pērnā gada novembrī, kad pārbaudes spēlē arī ar 2:0 uzvarēja Francija.

Portugāles futbola izlase pusfinālā trešdien ar 2:0 pārspēja pārsteidzošo debitanti Velsu, izcīnot turnīrā pirmo uzvaru pamatlaikā un iekļūstot finālā.

 

Komentāri (13)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu