Saeimas komisija galu galā apstiprina Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanā • IR.lv

Saeimas komisija galu galā apstiprina Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanā

135
Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdes vadītāja Lolita Čigāne ( Vienotība) sarunā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēvič. Foto: Evija Trifanova, LETA

Tā paredz, ka Latvija piekrīt brīvprātīgi uzņemt papildu 526 patvēruma meklētājus, bet iebilst pret obligāto kvotu sistēmas ieviešanu

Saeimas Eiropas lietu komisija piektdien atkārtotā sēdē tomēr atstiprināja Latvijas pozīciju bēgļu jautājumā, kas paredz – Latvija piekrīt brīvprātīgi uzņemt papildu 526 patvēruma meklētājus, bet iebilst pret obligāto kvotu sistēmas ieviešanu, norādot, ka bēgļu jautājuma risināšanā fiziska personu pārdale ir tikai galējais līdzeklis ārkārtas situācijās.

Tas nozīmē, ka Latvija ir gatava divu gadu laikā uzņemt kopumā 776 bēgļus, ziņo LETA.

Eiropas lietu komisija, pieņemot galīgo lēmumu, veica vairākas redakcionālās izmaiņas valdības apstiprinātajā pozīcijā, kā arī labojumus dažādos punktos, kas skar specifiskos jautājumus. Pozīcijas pamatideju komisija nemainīja.

Pozīcija tika apstiprināta, komisijas deputātiem balsojot. Par balsoja astoņi deputāti – Edvards Smiltēns (V), Nellija Kleinberga (LRA), Igors Pimenovs (S), Sergejs Dolgopolovs (S), Ivans Klementjevs (S), Atis Lejiņš (V), Ojārs Ēriks Kalniņš (V) un Lolita Čigāne (V). “Pret” balsoja trīs parlamentārieši – Jūlija Stepaņenko (S), Rihards Kols (VL-TB/LNNK) un Armands Krauze (ZZS). Neviens no klātesošajiem balsojumā neatturējās.

Pirms balsojuma par nacionālās pozīcijas apstiprināšanu komisija piektdien noraidīja vairākus priekšlikumus, kas paredzētu Latvijas pozīcijā noteikt, ka mūsu valsts neatbalsta papildu 526 bēgļu uzņemšanu Latvijā. Tomēr deputāti piekrita deputāta Dolgopolova ierosinājumam norādīt, ka Latvijai ir iebildumi par piedāvāto lēmuma pieņemšanas procedūru automātiskai patvēruma meklētāju pārdales mehānisma iedarbināšanai. Iepriekš pozīcijā bija paredzēts paust, ka Latvijai “ir bažas” par šādu lēmuma pieņemšanas procedūru.

Pirms tam, no rīta sasauktajā Eiropas lietu komisijas sēdē, deputātiem neizdevās šo pozīciju apstiprināt, jo sēdi pameta deputāti Kols, Krauze, Edgars Putra (ZZS) un Stepaņenko, tāpēc tajā nebija kvoruma. Ņemot to vērā, pēcpusdienā tika sasaukta vēl viena komisijas sēde un tajā deputātiem ar nelielu balsu pārsvaru izdevās vienoties par pozīciju.

Latvija Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē 22.septembrī plāno paust, ka bēgļu jautājuma risināšanā fiziska personu pārdale ir tikai viens no solidaritātes izpausmes veidiem, turklāt izmantojams tikai kā galējais līdzeklis ārkārtas situācijās, lai mazinātu spiedienu uz konkrētas dalībvalsts patvēruma sistēmu krīzes gadījumos. Tas teikts Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotajā pozīcijā, ko iepriekš izskatīja valdība, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

 

Komentāri (135)

dzeris49 18.09.2015. 21.29

Un vai Latvijas Saeimai un valdībai nebūtu pēdējais laiks veidot likumdošanu, kas attiecas uz bēgļiem, lai novērstu šeit jebkādas iespējas rīkot masu nekārtības, “kačāt pravas”, pārkāpt likumu, krāpties, paredzot par to sodu līdz pat deportācijai, līdzīgu kā Ungārijā, un tagad arī Vācijā?

Mums, protams, jārada iespējaas migrantiem socializēties un būt pilntiesīgiem sabiedrības locekļiem, bet, viņiem jādzīvo pēc mūsu likumiem, nevis mums jāpielāgojas viņiem, un tas ir jāliek manīt uzreiz pēc ierašanās.

Vai NA, kura atbild par tieslietām, nebūtu laiks pievērsties taisni tam, nevis vaimanāšanai, ksenofobijas kurināšanai, un citām bezjēdzīgām iniciatīvām?

Vai mums, kā vienmēr, viss notiks “negaidīti”, un, kā vienmēr nebūsim nekam sagatavoti?

+15
-5
Atbildēt

0

Juris Petraškevičs 19.09.2015. 09.46

Apbrīnojama NA un ZZS neticība savai valstij! Neko nevaram, visi mums dara pāri, mūs iznīcinās, nezin ko vēl ar mums izdarīs. Mēs nevaram! Gandrīz visa tauta kopā ar mums nevar! Tāda gļēva homo sovietikus pozīcija.

+13
-7
Atbildēt

14

    Charlie Hebdo > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 13.36

    Ēriks

    Tā pati nolādēto izdzimteņu, Vienotība & Saskaņa, tikai vēl šāva uz cilvēkiem.

    https://www.youtube.com/watch?v=fJ__uEagscQ

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.19

    Padomju laikā vai tad bija badacietēju pūļi?Kaut kā netiku manījis.Es pat ubagotājus pie Rīgas autostacijas krievu laikā neredzēju,vienīgos ubagus toreiz ieraudzīju pie Pečoru klostera,kad biju ekskursijā.Dzeri,kā tagad ar medicīnas pakalpojumu pieejamību,zobu labošanas iespējām sastāv,ja salīdzinām ar padomjlaiku?Jā,un gandrīz aizmirsu,kā ar iespējām tikt pie sava mājokļa…padlaikos deva apbūves gabalus par brīvu,varējām celt no visa,kas pa rokai,par tūkstoti rubļu ko ar āboļiem vai tulpju sīpoliem ,tomātu stādiem ieandelējām, sev būdu varēja kādu uzsliet,cik tagad vajag naudiņas?

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.56

    PSRS bija atpalikusi,mazražīga valsts,kur cilvēki izlikās,ka strādā,nevis laimes zeme,bet tur cilvēkus tā neaplaupīja kā tagad ar augstiem nodokļiem un komunālo pakalpojumu,elektrības maksām.Cilvēki varēja tīri labi dzīvot,ja nodarbojās ar saucamajām haltūrām,mājās kaut ko audzēja un pārdeva,stiepa materiālus no darba,kā mēs lieliski varam vērot mūsu klasikā – ”Mans draugs – nenopietns cilvēks”.Pēckara gados es vēl nebiju dzimis,runāju par Brežņeva laikiem,nevis Staļina diktatūru.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 10.12

    Okupācija ilga 50 gadus,neatkarīgi atkal esam pusi no tā.Varbūt biezajam galam,braukājot šikos vāģos un ēdot zemeņu tortes par budžeta naudu liekas,ka esam sasnieguši ārkārtīgi augstu dzīves līmeni,bet viņi acīmredzot nav pamanījuši,ka lielai tautas daļai dzīves kvalitāte palikusi padomjlaika līmenī vai dažos aspektos gājusi uz leju,tāpēc viņi nespēj īsti sajūsmināties par mūsu valsts panākumiem un pavērušos iespēju dalīties ar savu nabadzību vēl ar migrantiem.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Bet > Juris Petraškevičs 20.09.2015. 09.50

    Lno,

    “lno jautājums_4. Kāds nu īlēns:) Bēgļu kvotas tikpat labi atbilst brīvprātības principam kā Staļina obligācijas:) ”

    šitais gan traki labs, jo patiesi, kāda te brībvprātība, ja V iedomājas, ka ar varu pieņemot musulmaņus un izpildot Junkera plānus, tā ir Latvijas brīvprātīga rīcība !

    Stipri atgādina PSRS laikus, kad “brīvprātīgi” – piespiedu kārtā piedalījāmies sestdiena stalkās un vācām naudu Miera fondā!!!

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 14.46

    jurispetra….Neko nevaram, visi mums dara pāri, mūs iznīcinās…

    ___________________________

    Mutes bajāri, jūsu varonība momentā izčākst, pamanot eirokomisāra bargo skatienu, tad jūs momentā kļūstiet tikpat mīksti kā jūsu tēvi pie kremļa vārtiem:):):)

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 10.39

    jurispetra. Nu redzēsim, vai ar musulmaņu integrāciju nebūs tāpat kā ar V velmi sadarboties ar SC, kādi panākumi ar TUA, LM, Krājbanku, Citadeli, tagad briest nepatikšanas AirBaltic. V nav spējīgi tirgot kartupeļus, kur nu pārvaldīt valsti:)

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.41

    Rita Eva Naseniece ‏@RitaEvaNa 6h6 hours ago

    http://www.diena.lv/latvija/politika/saeimas-komisija-apstiprina-latvijas-poziciju-par-papildu-526-beglu-uznemsanu-14112413 … atbraucu naktī – skatos – V savu aktīvo pro-imigrācijas TUA/NĪ sadarbību ar SC turpina jaunā pakāpē. Nekas jauns.

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.58

    Gan kara laikā, gan pēc kara PSRS cilvēki no bada mira kā mušas. Pat Latvijas laukos, lai nokārtotu saistības, cilvēki ēda pelavu maizi. Solidaritāte:)

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.56

    jautājums_4. Kāds nu īlēns:) Bēgļu kvotas tikpat labi atbilst brīvprātības principam kā Staļina obligācijas:)

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    zanE > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.54

    …Jurispetra…precīzi!…mazspējas iemiesojums Nacionālā apvienība, kurš neko vairāk par klaigāšanu, skraidīšanu ar lāpām un karodziņiem – nav spējīgi un līdz savai mazspējai grib novilkt arī visu tautu…kas var būt labāks par kopisku gaudošanu uz mēnesi, uzreiz sajūti biedra plecu un tādu kopības sajūtu – lūk, to mums mēģina uzspiest pseidonacionāļi, lai noslēptu savu nevarību likumu sakārtošanā un valstiski svarīgu lietu risināšanā…

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.36

    Padomju laikā vai tad bija badacietēju pūļi?

    ————————————————————

    Ak, tad re kur tā laimes zeme…PSRS!

    izlīda īlens…

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.04

    ĒRiks

    ” lielai tautas daļai dzīves kvalitāte palikusi padomju laika līmenī vai vēl kritusi..”

    —————————————————–

    Stipri apšaubāms secinājums, īpaši, par to “lielāko tautas daļu”.

    Varbūt, tur, kur tu dzīvo, pa ielām staigā bada cietēju pūļi, katrai otrai, ja ne vairāk, ģimenei nav autiņš, cilvēki nebraukā uz ārzemēm, un vietējā Maksimā, akciju dienās, nav pilna ar pensionāriem, kas pērk visādus brīnumus, kas liecina, ka viņiem ir lieka nauda.

    Es te neko tādu neredzu.

    Ino

    “V nav spējīga kartupeļus tirgot, kur nu vēl pārvaldīt valsti…”.

    ——————————————————————-

    Cik saprotu, tu mums esi profesionālis kartupeļu tirzniecībā?

    Nu, tad saprotams, no kurienes tev rodas šie ģeniālie spriedumi par V valsts pārvaldīšanas spējām.

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Juris Petraškevičs 19.09.2015. 11.56

    “Padomju laikā vai tad bija badacietēju pūļi”?

    —————————————————

    Un par Novorosijskas sacelšanos taisni produktu trūkuma dēļ neko dzirdējis neesi?

    Nerunājot par badu pēc kolektivizācijas, badu pēc kara, 40 gadu beigās, nerunājot par karu, Ukrainas golodomoru, utt., utt., varbūt, vēl atceries talonus un milzīgas rindas pēc pilnīgi visa 80 gadu beigās?

    PSRS bads bija permanents.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

dzeris49 18.09.2015. 21.06

NA pārstāvji un, galvenais, viņu sponsori, vienkārši zināja, ka arī bez NA šis lēmums tiks pieņemts, un NA tika atļauts nobalsot pret, tā nodemostrējot savam elektorātam savu “nelokamo nacionālo stāju”, kas, šinī gadījumā, sakrīt ar vislētākās raudzes populismu, kura pamatā ksenofobijas kurināšana, kuram ar valsts interesēm nav nekas kopējs.

Ja lēmumu bez NA pieņemt nevarētu, un NA draudētu izmešana no koalīcijas un varbūtība zaudēt visus ienesīgu amatus, politbiznesu, utt. – nobalsotu par, kā likts, lai tikai paliktu koalīcijā ( tas pats Lūsis un MNA, kuram pakļauta NA, nepieļautu NA ietekmes un “jumta” zaudēšanu, un būtu uzbļāviens Dzintaram), tādi gadījumi bijuši daudz

Un tam savam elektorātam NA iestāstītu, kāpēc tā bija jādara, un cik tas patriotiski, NA elektorāts ar lielu apetīti rij jebkurus makaronus, nevārītus vai pārvārītus, pārsālītus vai bez sāls, ko tam karina uz ausīm tā viņu iemīļotā partija, un prasa vēl.

+16
-10
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu