Liela imigrantu pieplūduma gadījumā Igaunijā izsludinās ārkārtas stāvokli • IR.lv

Liela imigrantu pieplūduma gadījumā Igaunijā izsludinās ārkārtas stāvokli

21
Igaunijas zemessargs. Foto: Rebeka Žeire, LETA

Igaunijas policija un robežsardze ir gatava nelegālo imigrantu pieplūdumam

Ja pie Igaunijas robežām notiktu liels nelegālo imigrantu pieplūdums, tiktu iedarbināts Ārkārtas situāciju likums, vēsta Igaunijas sabiedriskie mediji.

Šajā situācijā galvenā loma būtu Sociālo lietu ministrijai, kura uzņemtu patvēruma meklētājus un nodrošinātu to pamatvajadzības. Sociālo lietu ministrijas pārstāvis Trīns Rāgs norādīja, ka pašlaik to varētu īstenot vienas vai divu dienu laikā, ziņo LETA.

“Ja redzēsim, ka spiediens pieaug, tiks izmantoti citi elastīgi risinājumi – vai nu skolu sporta zāles, vai bērnu nometnes,” teica Rāgs.

Līdzekļi ārkārtas situācijas risināšanai tiktu ņemti no valdības rezerves fonda.

Kā norādījis iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs, policijas un robežsardzes pārvaldes uzdevumi arī palielinātas imigrantu plūsmas gadījumā būtu tādi paši kā jebkurā robežas šķērsošanas gadījumā. Viņš skaidroja, ka vispirms cilvēki tiks identificēti. Ja tas nebūs iespējams, viņiem būs jādodas uz tuvāko identifikācijas punktu, kur process varēs sākties.

Pēc Pevkura teiktā, policija un robežsardze ir gatava nelegālo imigrantu pieplūdumam. Ņemot vērā situāciju, policistiem pie robežas varētu palīdzēt arī brīvprātīgā Aizsardzības līga.

Igaunijas iekšlietu ministrs uzskata, ka uz laiku būtu iespējams arī atjaunot robežkontroli. Viņš norādīja, ka Igaunija robežkontroli uz laiku atjaunoja aptuveni pirms gada, ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes laikā.

 

Komentāri (21)

west 16.09.2015. 17.21

Rakstus vienmēr vajag lasīt pilnībā.

_____________

Šajā situācijā galvenā loma būtu Sociālo lietu ministrijai, kura uzņemtu patvēruma meklētājus un nodrošinātu to pamatvajadzības.

“Ja redzēsim, ka spiediens pieaug, tiks izmantoti citi elastīgi risinājumi – vai nu skolu sporta zāles, vai bērnu nometnes,” teica Rāgs.

——————-

Izkrāsotajam igauņu karavīram attēlā, kurš pēc dažu antiņu domām ar šāvieniem dzīs atpakaļ nelegālos imigrantus, ar šo visu nav nekāda sakara.

“Bēgļus” pastiprināti reģistrēs, uzskaitīs un atstās Igaunjā, lai ar laiku uzsūcas. Tie nāks bonusā “brīvprātīgi” uzņemtajiem.

+11
0
Atbildēt

0

CEN 16.09.2015. 14.48

Kamēr latvieši vēl tikai spriež, igauņi jau ir sagatavojušies.

+9
-2
Atbildēt

0

lno 16.09.2015. 23.01

Why eastern Europe’s resistance to refugee quotas is not ‘selfish’

Marcin Zaborowski http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/sep/16/eastern-european-migrants-refugees-selfish

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu