ASV norāda Krievijai, ka Asads nepiedalās cīņā pret "Islāma valsti" • IR.lv

ASV norāda Krievijai, ka Asads nepiedalās cīņā pret “Islāma valsti”

10
Sīrijas prezidents Bašars al Asads. Foto: EPA/LETA

Kerijs: Krievijas atbalsta turpināšana prezidentam Asadam rada konflikta saasināšanas un pagarināšanas risku

Vašingtona otrdien brīdinājusi Krieviju, ka Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam nav nekāda loma koalīcijas operācijās pret teroristisko grupējumu “Islāma valsts” un viņam jāatkāpjas, lai valsts varētu panākt politisku noregulējumu, ziņo LETA/AFP.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs zvanīja Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, lai atgādinātu ASV pozīciju pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsolīja turpināt militāri atbalstīt Asadu.

“Sekretārs Kerijs skaidri norādīja, ka Krievijas atbalsta turpināšana prezidentam Asadam rada konflikta saasināšanas un pagarināšanas risku, kā arī traucē mūsu kopīgajam mērķim cīnīties ar ekstrēmismu,” paziņoja Kerija birojs.

Kerijs “vēlreiz apliecināja ASV apņemšanos cīnīties ar “Islāma valsti” kopā ar vairāk nekā 60 valstu koalīciju, kurā Asads nekad nevarētu būt uzticams loceklis, kā arī uzsvēra, ka ASV priecātos par Krievijas konstruktīvu lomu “Islāma valsts” apkarošanā,” vēstīja birojs.

“Sekretārs uzsvēra, ka visaptverošajam konfliktam Sīrijā nav militāra risinājuma, to var atrisināt tikai politiskas pārmaiņas ārpus Asada,” ziņoja Kerija pārstāvji.

ASV cer pārliecināt Krieviju, kas ir sena Damaskas sabiedrotā, lai tā savukārt pārliecina Asadu, ka viņam jāatkāpjas un jāļauj nākt pie varas pagaidu režīmam, kas vienotos par pilsoņu kara izbeigšanu Sīrijā.

Vašingtona un tās sabiedrotie bombardē “Islāma valsts” pozīcijas Sīrijā un atbalsta turienes mērenos nemiernieku spēkus, bet uzstāj, ka Damaskas valdība arī ir daļa no problēmas.

Austrālijas militārās lidmašīnas devušas pirmo gaisa triecienu teroristiskā grupējuma “Islāma valsts” pozīcijām un iznīcinājušas bruņotu personāla transtrportlīdzekli, trešdien paziņoja aizsardzības ministrs Kevins Endrūss.

“Tā ir daļa no mūsu loģiskās darbības paplašināšanas cīņā pret “Islāma valsti”, lai operētu ne tikai Irākas ziemeļos, bet arī Sīrijas austrumos, lai bojātu un iznīcinātu “Islāma valsts” spēkus,” ministrs sacīja reportieriem.

Savukārt Maskava uzskata Asada armiju par galveno cīnītāju pret islāmistu nemierniekiem, tostarp “Islāma valsti”, un turpina sūtīt militāro aprīkojumu un konsultantus, lai stiprinātu tās pozīcijas.

 

Komentāri (10)

aivarsk 16.09.2015. 08.56

Tas vien ir TIEŠS apliecinājums tam, ka ISIS radīšanā lielāko daļu ir ieguldījusi tieši krievija!

+5
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 16.09.2015. 12.14

krievi atbalsta visus pasaules teroristus , viņu ienaidnieki ASV, ES , rietumi

no Siirijas ja gruz 200 iesācies http://ipvnews.net/?p=2474

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu