Raidījums: Ploriņu un Štrihu tur aizdomās par 1,3 miljonu eiro liela kaitējuma radīšanu • IR.lv

Raidījums: Ploriņu un Štrihu tur aizdomās par 1,3 miljonu eiro liela kaitējuma radīšanu

22
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

NMPD amatpersonas tiekot turētas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) priekšnieku Armandu Ploriņu un NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāju Semjonu Štrihu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par gandrīz 1,3 miljonu eiro liela kaitējuma radīšanu valstij, šovakar vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

NMPD amatpersonas tiekot turētas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kā arī par bezdarbību, kas izraisījusi smagas sekas. Kā jau iepriekš vairākkārt izskanējis, lieta saistīta ar noslēgto līgumu par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā, ziņo LETA.

Kriminālprocess sākts šā gada augustā. Kratīšanu KNAB operatīvie darbinieki veikuši arī Štriha vietnieces Ieviņas Alkas darba kabinetā. Tieši viņas paraksts esot uz skandalozā līguma ar Adigjozala Mamedova kompāniju, jo Štrihs tolaik esot bijis atvaļinājumā. Tāpat kratīšana veikta otras līgumslēdzēja puses – Adigjozalam Mamedovam piederošās firmas – telpās.

“Nekā personīga” vēstīja, ka KNAB izmeklēšana saistīta gan ar 2010.gada 29.aprīļa vienošanās noslēgšanas apstākļiem, gan labvēlības izrādīšanu privātfirmai līguma darbības laikā. Štrihu un Ploriņu KNAB turot aizdomās par vairākkārtējiem šī līguma grozījumiem, ar kuriem radīts kaitējums valsts interesēm. Piemēram, Štrihs papildus organizējis sanitāra pakalpojumu iepirkumu, zinot, ka par identiskiem pakalpojumiem jau vienreiz samaksāts.

Tāpat noslēgtais līgums paredzēja lielu atlaidi mašīnām, kas vecākas par septiņiem gadiem. Neviena no Rīgā kursējošām “Rīgas Sanitārā transporta autobāzes” mašīnām nebija tikko no rūpnīcas izripojusi, bet valsts maksāja kā par jaunām, vēsta raidījums. Abās epizodēs pretimnākšana Mamedovam no valsts kabatas esot izmaksājusi vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Tagad KNAB Ploriņam un Štriham aizliedzis ne tikai pildīt amata pienākumus, bet arī izbraukt no valsts un tikties ar Mamedova kompānijas cilvēkiem – Adigjozalu Mamedovu, viņa dēlu Eldanizu, Orlando Rozenu un Uldi Villeru, vēsta “Nekā personīga”.

Jau ziņota, ka KNAB otrdien veica kratīšanu NMPD Duntes ielā. Štrihs apstiprināja, ka KNAB bija ieradies dienestā un pieprasīja dokumentus par noslēgto līgumu ar AS “Rīgas Sanitārā transporta autobāze” par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa apstiprināja, ka otrdien ministrija no KNAB saņēmusi dokumentu, kurā teikts, ka Ploriņam aizliegts atrasties savā darbavietā un viņš nedrīkst pildīt NMPD vadītāja pienākumus. Tas pats attiecas arī uz Štrihu.

 

Komentāri (22)

valdemir 13.09.2015. 20.29

Johaidī! Gandrīz vai izskatās, ka nāksies rotēt uz citu amatu.

+3
0
Atbildēt

0

Charlie Hebdo 13.09.2015. 21.34

Visu nolādēto Jebnotību izvest Daugavmalā un nošaut bez liekām ierunām, tādiem kropļiem nav jāmaitā mūsu brīnišķīgās planētas gaiss.

0
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu