Kopā ar Vāciju un Austriju arī Čehija atjauno robežkontroli (papild.) • IR.lv

Kopā ar Vāciju un Austriju arī Čehija atjauno robežkontroli (papild.)

33
Policisti pie vilciena Vircburgā, kur noziedznieks uzbruka pasažieriem. Foto: EPA/LETA

Atjaunojot pasu kontroli uz robežas, valstis cer iegūt laiku, lai risinātu imigrantu problēmu

Vācija, Austrija un Čehija paziņojušas, ka nepārtrauktās bēgļu un patvēruma meklētāju plūsmas dēļ atjauno robežkontroli, ziņo BBC.

Čehijas varas iestādes baidās, ka pēc tam, kad uz laiku pārtraukta vilcienu satiksme starp Austriju un Vāciju, migranti uz Vāciju dosies cauri Čehijai. Tāpēc iekšlietu ministrs Milans Hovaņecs paziņoja par robežkontroles atjaunošanu uz robežas ar Austriju. Viņš arī paziņoja, ka, iespējams, būs nepieciešami turpmāki pasākumi atkarībā no migrācijas krīzes attīstības.

Jau iepriekš par līdzīgu pasākumu ieviešanu paziņoja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs. Pēc viņa teiktā, Vācija vienkārši nespēj tikt galā ar tik lielu migrantu pieplūdumu.

„Šo pasākumu mērķis ir ierobežot Vācijā iebraucošo migrantu plūsmu un atjaunot migrantu ierašanās valstī iepriekšējo kārtību,” teica Vācijas iekšlietu ministrs.

Kā zināms, robežkontroles principi ir pretrunā Šengenas zonas vienošanās, kas paredz brīvu pārvietošanos pāri šo vienošanos noslēgušo valstu robežām. Tomēr Šengenas zonas valstīm ir tiesības uz laiku ieviest robežkontroli pār iekšējām robežām.

Jau ziņots, ka Vācija uz robežas ar Austriju, turpinoties bēgļu pieplūdumam, atjaunojusi robežkontroli, svētdien ziņoja mediji. Gaidāms, ka par šo lēmumu preses konferencē svētdienas vakarā paziņos Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Vācija kļuvusi par imigrantu, īpaši sīriešu, visiecienītāko galamērķi kopš kanclere Angela Merkele atviegloja patvēruma piešķiršanas nosacījumus šīs valsts bēgļiem, ziņo LETA/AFP.

Atjaunojot pasu kontroli uz robežas, kas Šengenas zonā ietilpstošajām valstīm ir atcelta, Berlīne cer iegūt laiku, lai risinātu imigrantu problēmu, raksta žurnāls “Spiegel”.

Sestdien Vācijas dienvidu pilsētu Minheni sasniedza vēl 12 200 bēgļi. Minhene ir galvenais ierašanās punkts tiem imigrantiem, kuri devušies uz Vāciju, šķērsojot Balkānus, Ungāriju un Austriju. Gaidāms, ka šogad Vācijā kopā ieradīsies apmēram 800 000 bēgļu.

Tikmēr Austrija uz laiku apturējusi dzelzceļa satiksmi ar Vāciju. Par to svētdien paziņoja Austrijas dzelzceļa kompānijas ÖBB pārstāvis, vēsta Dw.de.

Šī dzelzceļa satiksme tiek apturēta pēc Vācijas lūguma, teica Austrijas pārstāvis. Prasība sāks darboties sestdienas vakarā. Pagaidām nav skaidrs, vai tāpat tiks apturēta vilcienu kustība pretējā virzienā – no Vācijas uz Austriju. 

Iepriekš Vācijas vicekanclers Zigmārs Gabriēls paziņoja, ka Vācija tagad „atrodas uz savu iespēju robežas”. Pēc Gabriēla teiktā, runa nav par migrantu skaitu, bet par ātrumu, kādā viņi ierodas.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (33)

lno 13.09.2015. 21.25

AM ‏@AgneseMargevica 47m47 minutes ago

Straujuma telefonsarunā Junkeram daļu bēgļu dēvē par”ekonomiskajiem migrantiem,kas jāatgriež mītnes zemē”.Disonē ar pēdejo nedēļu propagandu

+19
-5
Atbildēt

2

    zanE > lno 13.09.2015. 22.59

    ….Margēviča Straujumai par telefonisti piestrādā?…pad.laikos komutatorā strādājošajām telefonistēm arī bija iespēja noklausīties telefonsarunas…

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    lno > lno 14.09.2015. 07.42

    Laimīgā Budapešta! Kad zanE beidzot varēs apskaut savus mīluļus?

    https://www.youtube.com/watch?v=Y_uB66NoXVY#t=25

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

fretka 13.09.2015. 21.06

Slovākijas iekšlietu ministrs Roberts Kaliņaks paziņojis, ka rīt Briselē savas valsts valdības un PARLAMENTA vārdā balsos PRET “bēgļu” kvotām.

+17
-5
Atbildēt

2

    zanE > fretka 13.09.2015. 22.55

    …kāpēc jābrauc un jātērē valsts budžeta līdzekļi, ja Latvijai nav savas pozīcijas?…tātad – Latvijai ir vienalga, kāds lēmums tiks pieņemts…un NA ar ZZS to panāca balsojot, tāds taču bija viņu mērķis uz ko viņi apzināti gāja…

    +7
    -14
    Atbildēt

    0

    aivars15 > fretka 13.09.2015. 21.27

    Toties Latvijas iekšlietu ministrs domā vispār nebraukt un nediskutēt ar kolēģiem. Interesanti būtu uzzināt Kozlovska pirmdienas darba kārtību. Kas gan Latvijā tāds super svarīgs notiks, ja otršķirīgs izrādās migrācijas jautājums, kas ietekmē visu Eiropu?

    +16
    -3
    Atbildēt

    0

fretka 13.09.2015. 19.04

Pabalstu saņēmēji Nīderlandē pēc tautībām (Nīderlandes Centrālās statistikas pārvaldes dati)

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/allochtonen/publicaties/artikelen/archief/2015/zeven-van-de-tien-somaliers-in-de-bijstand.htm

+16
-4
Atbildēt

5

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu