Ušakovs uzdod Audita un revīzijas pārvaldei veikt pārbaudi "Rīgas namu pārvaldniekā" • IR.lv

Ušakovs uzdod Audita un revīzijas pārvaldei veikt pārbaudi “Rīgas namu pārvaldniekā”

23
Nils Ušakovs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Uzņēmumā tiks veikta finansiāli saimnieciskās darbības revīzija

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Audita un revīzijas pārvaldei veikt revīziju pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP), aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Atbilstoši uzdevumam uzņēmumā tiks veikta finansiāli saimnieciskās darbības revīzija, tostarp par veiktajiem iepirkumiem.

Pēc revīzijas rezultātiem tiks lemts par tālāku rīcību par uzņēmuma amatpersonām, ziņo LETA.

Plānots, ka revīzija ilgs aptuveni trīs mēnešus un tās gala ziņojums tiks sagatavots gada beigās.

Jau ziņots, ka Rīgas domes opozīcijas deputāti vāc parakstus, lai sasauktu domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas ārkārtas sēdi, aicinot Ušakovu uzdod Audita un revīzijas pārvaldei veikt pārbaudi RNP.

Kā ziņots, VK ir pabeigusi revīziju RNP, secinot, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus. Ģenerālprokuratūra saistībā ar VK konstatētajiem pārkāpumiem otrdien nolēma sākt kriminālprocesu.

Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis pārbaudi par iespējamu kukuļņemšanu un RNP amatpersonu iespējamu piedalīšanos korupcijas shēmās, kas saistītas ar pēdējos trīs gados notikušajiem autopacēlāju nomas iepirkumiem gandrīz 600 000 eiro vērtībā, vēsta laikraksts “Diena”.

 

Komentāri (23)

Neticis 11.09.2015. 23.10

Ukazu vietā Ušakovs varbūt var nodrošināt, ka tur ir kārtība?

+1
0
Atbildēt

0

ierados 12.09.2015. 15.04

Pārbaudes rezultāti zināmi jau iepriekš: viss ir vislabākā kārtībā! Tie nelieši no Briseles, visādi sorosīdi, liberasti, geiropisti, jeņķu gosdeps u.c. mūdži kompromitē mūsu māju godīgos (salīdzinoši) pārvaldniekus.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu