Sīrijā ieradušās trīs lielas Krievijas armijas transportlidmašīnas • IR.lv

Sīrijā ieradušās trīs lielas Krievijas armijas transportlidmašīnas

11
Lidmašīnas "Antonov-124" dzinējs. Foto: EPA/LETA

Iespējams, Krievija plāno Latākijas lidlaukā organizēt sava veida priekšējo pozīciju gaisa operāciju centru

Pēdējo dienu laikā Sīrijā ieradušās vismaz trīs lielas Krievijas armijas transporta lidmašīnas, otrdien paziņoja ASV amatpersonas.

Lidmašīnas ieradušās Latākijas lidostā, Sīrijas Vidusjūras piekrastē, ziņu aģentūrai AFP apliecināja ASV amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas.

Ieradušās divas milzīgas lidmašīnas “Antonov-124 Condor”, bet trešā bijusi pasažieru lidmašīna, sacīja viena no amatpersonām.

Krievi lidostā izvietojuši moduļu dzīvojamās mājas, kurās vietas pietiktu “simtiem” cilvēku, kā arī pārvietojamās gaisa satiksmes kontroles iekārtas, norādīja amatpersona. “Tas viss, kā šķiet, liecina par to, ka Krievija plāno šajā lidlaukā organizēt sava veida priekšējo pozīciju gaisa operāciju centru,” viņš norādīja.

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos. Maskava pēdējās nedēļās cenšas ieņemt aktīvāku starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret “Islāma valsti”, kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā “Islāma valsts” un ar “Al Qaeda” saistītā “Al Nusra”. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

 

Komentāri (11)

fretka 09.09.2015. 09.54

Eiropas solidaritāte guļ Baltijas jūras dibenā un saucas Nordstream II

http://www.ogj.com/articles/2015/08/gazprom-basf-to-cooperate-on-nord-stream-ii-project.html

Vācijai – Krievijas gāze, mums – Vācijā netikušu bēgļu nometnes?

+7
-1
Atbildēt

0

lno 09.09.2015. 10.23

fretka. Precīzāk nepateikt!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu