Simtiem migrantu ielaužas Ungārijā no Serbijas • IR.lv

Simtiem migrantu ielaužas Ungārijā no Serbijas

7
Migranti izlaužas caur policijas kordonu uz Maķedonijas robežas. Foto: EPA/LETA

Ungārijas aizsardzības ministrs atkāpies no amata

Simtiem migrantu ielauzušies Ungārijā no Serbijas, pārraujot policijas ierīkoto aizšķērsojumu uz robežas, un dodas Budapeštas virzienā, vēsta BBC.

Arī no cita patvēruma meklētāju centra, kas atrodas Rožkes pilsētā un kur notiek šo cilvēku reģistrācija, izlauzušies patvēruma meklētāji. Pēc aculiecinieku informācijas, aptuveni 300 cilvēku kājām dodas pa šoseju Budapeštas virzienā. Viņus pavada ungāru policija.

Tikmēr Ungārijas aizsardzības ministrs Čaba Hende pirmdien atkāpies no amata, paziņojusi valdība. Kādēļ ministrs atkāpies, nav zināms, raksta LETA/AFP.

55 gadus vecais Hende par atkāpšanos paziņojis pēc sanāksmes, kurā informēja par jaunumiem nelegālās imigrācijas krīzes sakarā un progresu četrus metrus augstā žoga celtniecībā uz robežas ar Serbiju.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns viņa atlūgumu pieņēmis.

Hende aizsardzības ministra amatu ieņēma kopš Orbāna valdība nāca pie varas 2010.gadā. Viņa vietā tagad stāsies līdzšinējais valsts sekretārs sporta jautājumos Ištvāns Šimičko.

Ungārija pašreiz piedzīvo bezprecedenta nelegālo imigrantu pieplūdumu. Šogad Ungārijas robežu šķērsojuši jau aptuveni 167 000 nelegālo imigrantu. Viņi visi vēlas nokļūt labklājīgās Rietumvalstīs – Vācijā, Austrijā, Zviedrijā.

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien teica, ka migrantu nekontrolēta ieplūšana Vācijā nākamajos gados novedīs pie valsts transformācijas.

Ungārija ir viena no valstīm, kurā imigranti masveidā iebrauc no Balkāniem. Cerībā apturēt imigrantu pieplūdumu Ungārija ir uzbūvējusi dzeloņstiepļu barjeru gar Serbijas robežu un turpina tur būvēt četrus metrus augstu žogu, ko plānots pabeigt līdz 31.oktobrim.

 

Komentāri (7)

Ēriks 08.09.2015. 08.33

Viņiem tur nav neviena ūdenslielgabala?

+7
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > Ēriks 08.09.2015. 12.08

    Ēriks

    Pret iebrucējiem ir paredzēti bruņotie spēki ar ložmetējiem, ugunsmetējiem, lielgabaliem un citu tehniku.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 08.09.2015. 12.10

Par šo iebrukumu suverēnas valsts terirotijā ir atbildīga Vācija un Austrija. vācieši pat nenojauš, kādas slūžas viņi ir atvēruši vaļā! Nu jau pat Dānija vairs nav gana labklājīga valsts. Zviedrija esot labāka! Naglai steidzami jādodas uz Dānijas-Zviedrijas robežtiltu gatavot kārtējo sensāciju.

+3
0
Atbildēt

1

    Bet > traductrice 08.09.2015. 12.26

    Jā, siseņu baram nav nekādu ierobežojumu, kā izskatās. Visi laužas uz Budapeštu, un tad ar vilcieniem un autobusiem, kurus laipni piegādā, uz Vācija snometnēm. izskatās, ka visa Vācija būs pārklāta ar šādām migrantu nometnēm. Kā lai nelaužas uz Vāciju, ja tā tik laipni piedāvā visus saņemt un nebūt ne izmitināt pie sevis, bet solidāri izraidīt uz perifēriju. gaidām musulmaņus arī pie mums. Tas viss laikam notiks līdz vēlam rudenim, kad arābi pārcelsies uz labklājīgo dzīvi Eiropā, kā viņi iedomājas.

    Ceru ka NA nepiekritīs vairāk par 250 arābu uzņemšanai. Jādodas uz protestu šoreiz gribas vai negribas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Optiskais Tēmeklis 08.09.2015. 10.24

Latvijai ir un savulaik savulaik LV igauņiem savu ūdenslielgabalu aizdevusi.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu