Francija par kuģiem „Mistral” Krievijai maksās 950 miljonus eiro • IR.lv

Francija par kuģiem „Mistral” Krievijai maksās 950 miljonus eiro

22
"Mistral" klases karakuģis Sentnazāras ostā Francijā. Foto: AFP/LETA

Krievija nākamajam kuģu īpašniekam cer pārdot arī savus helikopterus

Atceļot karadarbības Ukrainā dēļ Francijas darījumu ar Krieviju par divu „Mistral” klases karakuģu izgatavošanu un piegādi, franču nodokļu maksātājiem būs jāatvadās no 949 754 859 eiro, vēsta Dw.de.

Šāda summa norādīta vienošanās projektā par abu pušu darījuma laušanu, ceturtdien ziņo aģentūra AFP. Francijas parlamenta mājas lapā ievietotais vienošanās projekts starptautisko lietu komitejā Francijas parlamenta apakšpalātā tiks izskatīts 15.septembrī un pēc divām dienām to apspriedīs parlamentārieši.

Projektā par vienošanās laušanu, ko puses parakstījušas 5.augustā, arī teikts, ka Francijai „nav tiesību uz [kuģu] pārdošanu vai reeksportu trešajai pusei jebkādā veidā” līdz brīdim, kamēr Krievija nebūs saņēmusi pilnu kompensācijas summu vai aprīkojumu, kas pēc Maskavas pasūtījuma iepriekš tika uzstādīts uz kuģiem „Mistral”.

Pēc Francijas mediju ziņām, potenciālo „Mistral” kuģu pircēju vidū tiek minēta Ēģipte, Indija, Brazīlija, Arābu Emirāti, Saūda Arābija, Vjetnama, Malaizija un Singapūra. Turklāt, kā iepriekš ziņoja Krievijas avīze „Kommersant”, Maskava cer nākamajam „Mistral” kuģu īpašniekam pārdot arī helikopterus Ka-52K, kurus īpaši šim projektam uzbūvēja Krievijā.

 

Komentāri (22)

lno 03.09.2015. 10.13

Šī summa ir pupu mizas salīdzinot ar Ķīnas apturētajiem kopprojektiem ar Krieviju 113 miljardu$ apjomā http://kapital.kz/world/43318/kitajskie-investory-priostanovili-proekty-s-rossiej.html

+2
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > lno 03.09.2015. 10.36

    Ino

    Jau pie naftas cenām 80 dolāri, plānotam gāzes vadam būtu bijis vajadzīgs bezgalīgs laiks lai tas atmaksātos.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu