UR nereģistrē "Russia Today" pārstāvniecību Latvijā • IR.lv

UR nereģistrē “Russia Today” pārstāvniecību Latvijā

33
Krievijas galvenais propagandists Dmitrijs Kiseļovs. Foto: AFP/LETA

Konstatēts, ka “Russia Today” iesniegtie dokumenti neatbilst Latvijas Satversmei, kā arī citiem Latvijas normatīvajiem aktiem

Uzņēmuma reģistrs (UR) atteicis Latvijas pārstāvniecību reģistrā ierakstīt Krievijas valstij piederošo informatīvo aģentūru “Russia Today”, aģentūru LETA informēja UR.

Iestādē skaidroja, ka UR valsts notārs, izskatot Krievijas Federālās valsts unitārā uzņēmuma “Starptautiskā informācijas aģentūra “Rossiya Segonya”” (“Russia Today”) pārstāvniecības reģistrācijas pieteikumu, pieņēmis lēmumu atteikt minēto pārstāvniecību ierakstīt pārstāvniecību reģistrā.

Tāpat UR atzina, ka, izskatot iestādē iesniegto “Russia Today” pieteikumu un tam pievienotos dokumentus, tika konstatēts, ka tie neatbilst Latvijas Satversmei, kā arī citiem Latvijas normatīvajiem aktiem.

UR Krievijas valstij piederošās informatīvās aģentūras “Russia Today” pieteikums pārstāvniecības, nevis filiāles, atvēršanai Latvijā tika saņemts 29.aprīlī, skaidroja UR Galvenās valsts notāres palīdze Baiba Danovska. UR arī lūdza NEPLP sniegt viedokli šajā jautājumā, sacīja Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

NEPLP sniegtajā viedoklī minēts, ka saskaņā ar UR sniegto informāciju “Russia Today” mērķis ir ar radio un interneta palīdzību izplatīt “Krievijas Federācijas ārpolitikas interesēm atbilstošas ziņas Latvijas informatīvajā telpā”.

Padome savā līdzšinējā praksē jau ir konstatējusi pārkāpumus elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kuru pārraidītajā vai retranslētajā programmā tikusi izplatīta tendencioza, Krievijas Federācijas ārpolitikas nostādnēm atbilstoša informācija.

“”Russia Today”, tāpat kā pirms pusgada radītā ziņu aģentūra “Sputnik”, ir daļa no Krievijas ieročiem, kas paredzēti, lai Krievijai izdevīgo pozīciju pasaulē izplatītu ne tikai krievu, bet angļu, franču, spāņu, japāņu, itāļu un, iespējams, arī latviešu valodā,” vēstīja raidījums.

 

Komentāri (33)

StopPutinRegime 28.08.2015. 14.54

putina režīms tieši finansē RT, Rossija24, LIFENews (RUS versija) Sputnik, utt.

Šie kanāli izplata to ko pasūtītājs – putina režīms – liek. Nekādi žurnālistikas principi netiek ievēroti. Netiek pārbaudīti vairāki avoti, netiek uzklausītas abas puses – nē! Tā vietā tiek izplatīti meli un sagrozīti fakti.

Tas nav nekāds “citāds viedoklis”, ja izplata melus ar mērķi kurināt nacionālo naidu.

Piemēram, putina melu propagandas mēdiji ir ziņojuši gan par to ka Ukrainas armija cīnās austrumos ar nemieriniekiem, lai iegūtu katrs divus vergus (https://youtu.be/aMkC47INDR0), gan ka Ukrainas armija piesit krustā divgadīgu bērnu un velk pa pilsētu (https://youtu.be/Xf8Gt2Wnv74). Visi meli bez jebkādiem pierādījumiem. Bet propagandas melu TV jau tas iet cauri jo atšķirībā no interneta neviens jau tur nevar pateikt – MELI!

Tas nav alternatīvs viedokis – šādi meli ir kara ierocis, jo ir cilvēki kas šos melus saskatās un iet pēc ieroča lai cīnītos pret Ukraiņiem, Latviešiem utt. jebkuru uz kuru uzrīda putina režīma melu propaganda. Tas ir kara ierocis un pret to ir jācīnās.

Lūk piemēri, kā melo putina režīma propaganda:

https://youtu.be/iOdZLc-ulHs

+6
0
Atbildēt

0

dzeris49 28.08.2015. 15.12

Tā ir viena no pēdējā laika labakajām ziņām, nesen taču daži mūsu “politiķi”, visi zina, kuri, ko tur vārgi šļupstēja, ka “nevar nereģistrēt”, utt, ko tik nožēlojamu sen nebija gadījies dzirdēt.

Un tas pilnīgi vienalga, kādā veidā tā reģistrācija tika atteikta.

Ja Latvijā reģistrētu šo Gebelsa propagandas ruporu Maskavas variantā, kurš 24 st. dienā ražo melus, agresiju, un kura mērķis ir pārvērst visus jebkuras valsts iedzīvotājus par aunu baru, kas līdzīgs tiem 86% Krievijas iedzīvotāju, kuri, pateicoties šāda veida “mēdijiem”, kļuvuši absolūti nekritiski, un kuriem kultivē viszemiskākās īpašības, kas tikai var būt cilvēkam, es pārstātu cienīt mūsu valsti.

Un tas ir principiāls jautājums, protams, visi tie, kas pieradināti pie šīs te propagandas, kā pie narkotikas, un, līdz ar to, tikpat degradēti, kā hroniski narkomāni, veidu, kā pie tās nokļūt, saprotams, atradīs.

Bet, Latvijai nav jāatbalsta mēdijs, kas cilvēkus pārvērš par agresīviem un spriestnespējīgiem zombijiem, pat, ja tā auditorija ir tāda, kas, principā, domā līdzīgi, un kurai tas patīk.

Saprotu, ka, iespējams, utopija, bet, tomēr, ceru, ka visus šos kiseļovus – mamontovus – ernstus – dobrodejevs un zemāka ranga gebelsiņus, kā arī viņu augstākā ranga kuratorus, vienreiz, tomēr, tiesās par to ļaunumu, ko viņi nodarījuši un turpina nodarīt.

+2
-1
Atbildēt

0

StopPutinRegime 28.08.2015. 15.37

Vēl viens piemērs putina režīma melu propagandas meliem:

youtube.com/watch?v=HW-4a0P8sjs

Te putina apgalvojums 2008 gadā:

youtube.com/watch?v=uoMUkDDILcs

oi kā meloja:

youtube.com/watch?v=Z8AMsRx2jjY

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu