Miris ASV par žurnālistes un operatora nošaušanu aizdomās turamais (papild.) • IR.lv

Miris ASV par žurnālistes un operatora nošaušanu aizdomās turamais (papild.)

21
Nogalinātie ar telekanālu CBS saistītās reģionālās televīzijas WDBJ žurnālisti Elisona Pārkere un operators Ādams Vords. Foto: EPA/LETA

Vīrieti bija sadusmojusi rasu diskriminācija darba vietā un citur

Vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par televīzijas WDBJ žurnālistes un operatora nošaušanu tiešā ētera laikā ASV Virdžīnijas štatā un pēc tam sašāvis pats sevi, trešdien slimnīcā miris no gūtajiem savainojumiem, paziņojusi policija.

Aizdomās turamais, kurš ir identificēts kā bijušais WDBJ darbinieks Vesters Flanagans, smagi sašāva sevi pēc tam, kad kā Braiss Viljamss bija ievietojis sociālajos medijos uzbrukuma video. Ar šādu vārdu viņš savulaik strādājis WDBJ. Mediji jau sākotnēji vēstīja, ka aizdomās turamais ir miris, tomēr WDBJ un CNN vēlāk paziņoja, ka viņš kritiskā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Vīrieti bija sadusmojusi rasu diskriminācija darba vietā un citur, ziņo LETA/DPA/AFP. 41 gadu vecais āfrikāņu izcelsmes Vesters Flanagans kā Braiss Viljamss bija ievietojis sociālajos medijos uzbrukuma video. Ar šādu vārdu viņš savulaik strādājis WDBJ.

Sociālajos medijos, domājams, paša uzbrucēja publicētās ziņas liecina, ka Flanaganam bijušas sūdzības par televīziju, kur viņš pārstāja strādāt pirms diviem gadiem.

Divas stundas pēc apšaudes Flanagans bija nosūtījis WDBJ faksu uz 23 lappusēm, kurās tika skaidrots, ka veikt uzbrukumu viņu pamudinājusi 17.jūnija masu slepkavība afroamerikāņu baznīcā Čārlstonā. Toreiz tika nogalināti deviņi cilvēki un apsūdzības tika izvirzītas pret balto uzbrucēju.

Flanagans skaidrojis, ka cietis no rasu diskriminācijas, seksuāla rakstura pāridarījumiem un sliktas izturēšanās darbā. Viņam uzbrukuši melnādainie vīrieši un baltās sievietes par to, ka viņš bijis homoseksuāls melnādainais.

Jau ziņots, ka aizdomās turamais, kurš ir identificēts kā bijušais WDBJ darbinieks Vesters Flanagans, sašāvis pats sevi, pēc tam kad kā Braiss Viljamss ievietojis sociālajos medijos uzbrukuma video. Mediji sākotnēji vēstīja, ka aizdomās turamais ir miris, tomēr WDBJ un CNN vēlāk paziņoja, ka viņš atrodas kritiskā stāvoklī.

“Policisti pienāca pie automašīnas un atrada šoferi, kuram bija šauta brūce. Viņš tiek nogādāts uz netālo slimnīcu, kur viņš saņems medicīnisko aprūpi dzīvībai bīstamo savainojumu dēļ,” teikts policijas paziņojumā.

Virdžīnijas štatā tiešā ētera pārraides laikā nošauti ar telekanālu CBS saistītās reģionālās televīzijas WDBJ žurnāliste Elisona Pārkere un operators Ādams Vords.

24 gadus vecā Pārkere un 27 gadus vecais Vords tika nogalināti iepirkšanās centrā “Bridgewater Plaza” netālu no Monetas.

Šāvieni atskanēja brīdī, kad žurnāliste trešdienas rītā intervēja tirdzniecības kameras pārstāvi par vietējā kūrorta dibināšanas gadadienu.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (21)

J.Biotops 27.08.2015. 06.44

Pamazām parādās ziņas, ka slepkavam, nabaga afroamerikānim, vienkārši sirsniņa sāpējusi – nošautā žurnāliste esot bijusi rasiste un operators vainīgs pie cietēja darba zaudējuma. Nu briesmīgi gan tas rasisms Amerikā uzplaucis.

Mēģinu iztēloties, kāda bļaušana un trači ietu vaļā, ja upuri būtu kafijas vai antracīta krāsā, bet slepkava baltais. Vai tad visa progresīvā pasaule uzreiz nezinātu notikušā patiesos cēloņus?

+7
-2
Atbildēt

3

    edge_indran > J.Biotops 27.08.2015. 12.26

    ———

    Ja Amerikāņu Sapnis izgaist, bet stobrus tirgo kā cīsiņus….

    American Dream is out of reach

    http://i2.cdn.turner.com/money/dam/assets/140603051910-american-dream-poll-american-dream-620xa.png

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 27.08.2015. 09.29

    AK > šoreiz laikam būs vēl sarežģītāk.

    Izrādās, ka slepkava nav bijis vienkārši „melnais žurnālists”, bet vēl arī tas, ko latviešu literārajā valodā sauc par pederastu. Viņa smalkajai dvēselei pāri darījušas… baltās sievietes. Arī neatsaucīgi vīrieši.Tagad kompānijai, kura tādu zelta gabaliņu atļāvusies atlaist no darba, draudot nopietna izmeklēšana par nepietiekošu reaģēšanu uz zila mora daudzkārtējām sūdzībām par visu veidu diskrimināciju.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > J.Biotops 27.08.2015. 07.05

    Jā, esot bijis “pasists” mazliet visur saskatīt rasismu, un vienmēr meklējis konfliktus uz tā bāzes – ka rases dēļ viņu apbižojot.

    Bet tas gan – ja baltais būtu nošāvis melno žurnālistu, tad ietu histērija vaļā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Charlie Hebdo 27.08.2015. 08.53

Nēģeru rasisms ir sasniedzis tik neiedomājamaus apmērus, ka baltam cilvēkam sen jau bija jāatmostas un ikvienam jādarbojas KKK.

+2
-1
Atbildēt

1

latvijas_valsts 27.08.2015. 00.05

Bet kur ir video? Šitais latviskais bailīgums krīt uz nerviem.

http://www.youtube.com/watch?v=pAH6SACn9lE

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu