Vējonis pauž atbalstu musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegumam • IR.lv

Vējonis pauž atbalstu musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegumam

30
Prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegumu viņš saistīja ar bažām par terorismu

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā ziņu aģentūrai AP paudis atbalstu musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanai, ziņo LETA.

Intervijā Vējonis sacīja, ka lēmums par musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanu ir parlamenta kompetencē, taču viņš atbalstot parandžu aizliegšanu.

Valsts prezidents musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegumu saistīja ar bažām par terorismu, piebilstot, ka “tas ir mans privātais viedoklis, kāpēc es pievienojos parandžu aizliegumam”.

11.augustā intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja sākt diskusiju par nepieciešamību aizliegt vai atļaut Latvijā sabiedriskās vietās nēsāt musulmaņu galvassegas un citus apģērbus, kas aizsedz seju.

Pēc viņa teiktā, bēgļu jautājums ļoti labi parādīja, ka mūsu valsts daudzām lietām diemžēl nav gatava. Darba grupai, izstrādājot precīzas vadlīnijas par to, ko darīt ar bēgļiem, var nākties risināt arī jautājumu par parandžu nēsāšanas atļaušanu vai aizliegšanu un tas būtu jāizlemj jau laicīgi, uzskata Valsts prezidents.

Jautājumu par nepieciešamību ieviest aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt parandžas šomēnes savā valstī aktualizēja Igaunijas sociālās aizsardzības ministrs Marguss Cahkna. Valdības sanāksmē viņš nāca klajā ar priekšlikumu aizliegt Igaunijā valkāt musulmaņu galvassegas un citus apģērbus, kas aizsedz seju sabiedriskās vietās, ziņoja “Postimees Online”. Tā mērķis būtu savlaicīgi novērst problēmas, kas sākušās citās Eiropas valstīs.

 

Komentāri (30)

traductrice 26.08.2015. 12.06

Es pat iedomāties negribu, kas notiktu, ja man, piemēram, prātā ienāktu musulmaņu mošejā ieiet ar apaviem! Taču man prātā šāda doma neienāk. Jo es zinu, ka tā ir pieņemts un cienu šo kultūras tradīciju.

Ja arī musulmanis tieši tādā pašā veidā risinātu savu domu attiecībā uz citas kultūras tradīcijām, jautājumu nebūtu. Tas nav “prezidenta līmeņa” jautājums. Tas jautājums nav pat diskutējams.

+8
0
Atbildēt

0

ierados 26.08.2015. 11.47

Prezidentam nav jāvibrē līdzi sētnieku slotām.

+5
0
Atbildēt

1

    locus > ierados 26.08.2015. 13.54

    Acīmredzot parandžas ir Vējoņa daudzdzīvokļu mājas iemītnieku aktuāla sarunu tēma pie vakara ieraušanu galda. Atcerēsimies kaut vai Vējoņa brrriesmīgo atšaudīšanos kaut kur Āfrikā un tanku ( viņš pats vismaz tiešām skaidri saprot, tieši kādu tanku?) bučošanu Rīgas ostā kopā ar visnotaļ Latvijai lojālo (ha! ha!) Ušakovu.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

nomale 26.08.2015. 11.49

Latvijā ir atvērta sabiedrība un tādai tai arī jāpaliek. Tiem musulmaņiem, kas vēlas šeit apmesties uz dzīvi jābūt tam gatavam un nav jāslēpj savas sievas aiz parandžām vai māju sienām.

+3
-1
Atbildēt

3

    nomale > 26.08.2015. 13.17

    Ēriks. Cik sapratu tad tu par bēgļu uzņemšanu, bet tikai ar noteikumu, ka visas bēgles nēsās parandžas.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 26.08.2015. 13.29

    Vienalga,vai esmu vai neesmu,sabiedrībā lēmums nav apspriests un nobalsots,bet tas ir nozīmīgs lēmums,kurš var ietekmēt daudzu nākamo paaudžu dzīvi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 26.08.2015. 12.55

    Nez vai tev spīd dabūt kādu no viņām ar visu savu atvērtību,pat ja tu būtu virinātājs.Starp citu,kurš nolēma,cik atvērtai jābūt Latvijas sabiedrībai?Bija kāds referendums?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu