Ukraina ierosina izveidot Sencova un Savčenko lietu „melno sarakstu” • IR.lv

Ukraina ierosina izveidot Sencova un Savčenko lietu „melno sarakstu”

15
Oļegs Sencovs (no kreisās) Rostovas tiesas zālē rāda uzvaras zīmi sprieduma nolasīšanas laikā. Viņam līdzās - Aleksandrs Koļčenko, kuram tiesa piesprieda 10 gadus cietumā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievijas cilvēktiesību aktīviste: Krievijas tiesībsargi sabiedrībā veido priekšstatu par ukraiņiem kā „tautas ienaidniekiem”

Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins paziņojis, ka nepieciešams izveidot analoģisku sankciju sarakstu kā bija gadījumā ar advokāta Sergeja Magņitska nāvi Krievijas cietumā – tikai šoreiz tas būtu Sencova – Savčenko „melnais saraksts”, ziņo mediji.

Šajā sarakstā, pēc Kļimkina teiktā, iekļautu tos Krievijas pilsoņus, kuri ir „saistīti ar Ukrainas pilsoņu nelikumīgu apcietināšanu Krievijā, tai skaitā arī Oļega Sencova un Nadeždas Savčenko” ieslodzīšanu un tiesāšanu.

„Tam ir jābūt konkrētam sankciju sarakstam, kā tas bija Magņitska gadījumā,” teica Ukrainas ārlietu ministrs. Kļimkins piebilda, ka ikviens Krievijā, kurš ir saistīts ar šiem netaisnīgajiem lēmumiem, „nedrīkst justies drošībā”.

Kā ziņots, otrdien Rostovas tiesa Krievijā Ukrainas kinorežisoru Sencovu notiesāja ar 20 gadiem cietumā par „teroristiskas organizācijas izveidošanu” Krimā. Savukārt Ukrainas lidotāja jau gadu atrodas gūstā Krievijā un viņas lieta tagad arī nodota Rostovas tiesai. Savčenko apsūdz par Krievijas žurnālistu nogalināšanu.

Savukārt Krievijas radiostacija „Eho Moskvi” trešdien ziņo, ka starplaikā kļuvis zināms vēl par desmitiem Ukrainas pilsoņu, kuri tāpat ir aizturēti Krievijā un atzīti par politieslodzītajiem. Par to radiostacijai paziņojusi cilvēktiesību aktīviste Zoja Svetova, kurai izdevies uzzināt šo cilvēku stāstus.

Kā izteikusies Svetova, Krievijas tiesībsargājošās iestādes patlaban mēģina sabiedrībā veidot priekšstatu par ukraiņiem kā „tautas ienaidniekiem”.

 

Komentāri (15)

Optiskais Tēmeklis 26.08.2015. 10.33

Par piezemētām lietām Ījabs vēl atraktīvāks.

http://www.satori.lv/raksts/9716/Ivars_Ijabs/Dargais_dzivnieks

+4
-2
Atbildēt

1

latvijas_valsts 26.08.2015. 12.30

Šiem viss ārkārtīgi sīks un nedzīvotspējīgs. Tas pats arī par šodienas biedēkli Latvijas Republiku, ar visiem tās valodas un pilsonības likumiem.

Lai tā pravietiskā ziņa nonāktu līdz smadzenēm, pietiek ieskatīties krievu Википедия un latviešu Vikipēdijā un tās salīdzināt. Cik ir rakstu vienā un otrajā vietnē, cik tie raksti plaši un gari un cik tie kvalitatīvi.

Turklāt viņi pilni ar naidu. Bet naids iznīcina. Tā ka viss iet pareizu ceļu.

0
0
Atbildēt

0

lno 26.08.2015. 10.06

Ījabs izģērbies http://www.satori.lv/raksts/9828/Mes_jus_parspiedisim. Nešaubos – daudziem patiks:)

+4
-4
Atbildēt

3

    Pelēkais Vilks > lno 26.08.2015. 10.33

    Paar mūjābiņu īsti vietā ir teiciens: “viens muļķis (lu “asistentprofesors-vēsturnieks”) var vairāk jautāt, nekā septiņi gudrie atbildēt”.

    Kur nu izģērbies… Nekad šis memlis nav bijis īsti apģērbts.

    Nesanāk pat tāds “vitebskas guberņas mēroga ķiseļovs”..

    Kaut gribēšana IR.

    Čego s ņego vzjaķ…

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    aivarsk > lno 26.08.2015. 10.51

    Ījābels laikam saņēmis pasūtījumu no savicka. Nu kas gan varētu būt labāks par auksto karu un dzelzs priekškaru Eiropas Austrumos un arī Dienvidos, ja vien mēs esam Eiropas pusē šim priekškaram

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    ierados > lno 26.08.2015. 11.01

    Labāk palikt muļķim nekā jautāt muļķiem. Gudrie tāpat neteiks. Visi septiņi, jo vismaz seši no viņiem izliekas.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu