Krievijas mediju uzraugs atbloķējis Vikipēdiju (papild.) • IR.lv

Krievijas mediju uzraugs atbloķējis Vikipēdiju (papild.)

15
Foto: EPA/LETA

Krievijas cenzorus sadusmojis raksts par kādu narkotisku vielu

Krievijas mediju uzraudzības dienests “Roskomnadzor” atļāvis atbloķēt “Vikipēdijas” krievu versiju, kurā bija atrodams šķirklis ar informāciju par narkotikām, jo tas ticis rediģēts atbilstoši dienesta prasībām, tviterī pavēstīja krievu “Vikipēdijas” administrators Staņislavs Kozlovskis. Dienests norādījis, ka tam vairs nav pretenziju pret šķirkli.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas cenzūras iestādes „Roskomnadzor” lēmuma Krievijas interneta provaideri otrdienas rītā sāka bloķēt interneta enciklopēdiju „Vikipēdija”, vēsta BBC un Krievijas mediji.

Otrdienas rītā Vikipēdijas krievu versijas tviterpaziņojums vēsta: “Labrīt, valsts! Varbūt šis ir mūsu un jūsu pēdējais kopīgais rīts.”

Kā vēsta „gazeta.ru”, „Roskomnadzor” bloķējis Vikipēdijas rakstu, kas satur informāciju par aizliegtu narkotisko vielu – čaras. Par to ziņots arī oficiālajā iestādes mājas lapā.

Jau iepriekš Vikipēdijas administrācija nolēma šo rakstu pārcelt uz citu URL linku, tomēr arī tas nav apturējis lēmumu par lapas bloķēšanu.

Krievijas cenzori norāda, ka šīs darbības „nav ierobežojušas lietotāju piekļuvi informācijai, kuru tiesa atzinusi par aizliegtu”.

Viena raksta bloķēšana var padarīt lietotājiem Krievijā nepieejamu visu krievu valodā esošo Vikipēdijas saturu, norāda medijs.

Jau tagad, pēc BBC ziņām, Vikipēdija nav pieejama daļai Baškīrijas interneta lietotāju. Bloķēts resurss arī Tatarstānā, ko izmanto noteikts operators.

„Kopumā situācija ir skaidra – no rīta pilna versija nebūs pieejama lielākajai daļai Vikipēdijas lietotāju. Mobilā versija turpina darboties, jo tai ir cita IP adrese,” teikts krievu valodas Vikipēdijas tvitera paziņojumā.

Iepriekš Vikipēdijas nekomerciālā partnera „Vikimedia.ru” direktors Vladimirs Medeiko BBC teica, ka pārsūdzēs „Roskomnadzor” lēmumu.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (15)

Austras koks 25.08.2015. 10.23

Manis pēc krievi var bloķēt visu. Es pat priecātos, ja viņi norobežotos no pasaules ne tikai virtuāli, bet apkārt Krievijai vēl uzbūvētu lielu augstu betona sienu ar dzeloņstieplēm un noizolētos vispār no pasaules.

+8
0
Atbildēt

2

    Ebenemezers-3 > Austras koks 25.08.2015. 12.23

    krievs to sienu uzmuurees uz riteņiem , lai vajadziibas gadiijumaa var ar zirgiem paarvilkt .

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Austras koks 25.08.2015. 10.31

    Tā viņi vis nedarīs,jo tā ir impērija un normālām,sevi cienošām impērijām jāpaplašinās,tāpēc siena būs jāceļ mums.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Fikseris 25.08.2015. 17.18

Vaitad lielajā ziemeļkorejā dzīve jau nerit pēc čučhes principiem? Kam tiem mērkaķiem vikipēdija?

+1
0
Atbildēt

0

Charlie Hebdo 25.08.2015. 12.34

vatei

Kāda starpība, cik informācijas krievu valodā satur Wiki, ja bidļjaķinai tā tāpat nebūs pieejama. Kad krievu tēviņu uz pasaules būs palikuši daži miljoni, Wiki rakstu krievu valodā nebūs vispār, jo darbos pazemes rūpnīcās un raktuvēs interneta nevajadzēs. Arī krievu sorogātmātītēm virszemē nebūs vajadzības pēc interneta, jo tās nelasīs un nerakstīs.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu