Aiztur vīrieti par seksuālu vardarbību pret 10 mēnešus vecu meitenīti • IR.lv

Aiztur vīrieti par seksuālu vardarbību pret 10 mēnešus vecu meitenīti

23
Foto: Jānis Saliņš, F64

Šaušalīgais notikums noticis Kokneses novadā

Aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar desmit mēnešus vecu meitenīti Kokneses novadā aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis – cietušā mazuļa mātes draugs, ziņo LETA.

Kā informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa, policijā tika saņemta informācija par to, ka 22.augustā ar desmit mēnešus vecu meitenīti veiktas netiklas darbības – nodarīti miesas bojājumi.

Policija aizturēja 1961.gadā dzimušu vīrieti, kuram patlaban piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Purviņa norādīja, ka pašlaik notiek izmeklēšana. Sākotnēji tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159.panta trešās daļas, proti, par izvarošanu, bet tagad tas pārkvalificēts uz Krimināllikuma 160.panta sesto daļu. Šis pants paredz, ka par seksuālu vardarbību un tādām darbībām, kas izraisīja smagas sekas vai ja persona nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kā pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pārstāve Dace Preisa, meitenītei veiktas vairākas operācijas un patlaban viņas veselības stāvoklis ir apmierinošs. Bērnam uzliktas šuves. Preisa gan neko vairāk komentēt nevarēja, ņemot vērā, ka tā ir sensitīva informācija.

Savukārt BKUS bērnu ginekoloģe Ilona Auziņa TV3 raidījumam “Bez tabu” atstāstīja cietušā bērna mātes teikto saistībā ar notikušo. Meitenītes māte esot uz neilgu brīdi izgājusi no mājas, atstājot bērnu sava drauga uzraudzībā. Kad sieviete atgriezusies, viņa ieraudzījusi meitiņu kailu un asiņojošu, ar traumētiem dzimumorgāniem, tādēļ izsaukusi policiju.

Aptaujājot Kokneses iedzīvotājus, raidījums noskaidrojis, ka traģēdijas dienā gan cietušā bērna māte, gan viņas draugs lietojuši alkoholu. Sieviete savulaik no šī drauga izšķīrusies, jo viņš to sitis, tomēr vēlāk abi atkal sagājuši kopā.

Kokneses novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Silvija Vēze skaidroja, ka lūgs policiju informēt bāriņtiesu par šo lietu, taču aptuvenu informāciju par notikušo bāriņtiesa jau uzzinājusi un plāno iesaistīties apstākļu noskaidrošanā. Bērna atrašanās slimnīcā šajā gadījumā ir garantija, ka bērns atrodas drošā vidē, norādīja Vēze.

Bāriņtiesas priekšsēdētāja informēja, ka, kaut noziegums pastrādāts Kokneses novada Iršu pagastā, cietusī un viņas māte ir no pašas Kokneses, un līdz šim šī ģimene nav bāriņtiesas uzraudzīto riska ģimeņu lokā.

Par māti bāriņtiesai līdz šim bijis zināms tas, ka viņa ļoti rūpējas par saviem abiem bērniem, no kuriem otrs bērns ir zēns pusaudža gados, sacīja Vēze.

Turpmākās bāriņtiesas darbības ir atkarīgas no policijas noskaidrotā izmeklēšanas gaitā.

Cik pedofili šogad jau notverti, kas viņus raksturo un kā noteikt, ka bērnam vajadzīga palīdzība, lasi šeit!

 

Komentāri (23)

Normunds 25.08.2015. 02.29

Interesanti vai te arī tiks piemērots pants, kurā runāts par abpusēju piekrišanu, kā tas bija gadījumā ar 5 gadus veco Liepājas meitenīti?

Vai likumdevējam nav jāparedz vecums, kur jebkāda runa par abpusēju piekrišanu ir izslēgta?

Kur skatās visgudrās NVO ?

+6
-1
Atbildēt

1

    Raicha > Normunds 25.08.2015. 11.31

    NVO domā, kā labāk aplaimot bēgļus. Krieviski redz, Muceniekos māca par velti, latviešu valodas apguvei naudas nav.

    0
    0
    Atbildēt

    0

naichez 24.08.2015. 23.59

Kur tad gudrās Kronbergas viedoklis? Vai tad nav laiks atgādināt, ka pedofiliem ir cilvēktiesības un mums visiem par tām jārūpējas?! Lūdzu, Kronberga, stāsti mums par pedofilu cilvēktiesībām un cik ļoti svarīgi visiem par tām domāt un tās ievērot! Pedofilu cilvēktiesības pāri visam! Pedofilus par prezidentu!

+7
-3
Atbildēt

14

    nomale > naichez 25.08.2015. 09.29

    un? Pirmais noziegums Talsos?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Raicha > naichez 25.08.2015. 00.34

    Nepretendēju ne uz kādu īpašu “insaida info” zināšanu, tomēr ir zināmas aizdomas, ka pamatā pie šitā vājprātīgā gadījuma vainīgs lētais 2l pudelēs tirgotais spirtotais maisījums, ko nez kādēļ atļauts saukt par “alu”. Nezinu, kas tur ir sastāvā, bet saprātu izslēdz ļoti efektīvi.

    Ne jau konkrētais personāžs vien, diemžēl pilni lauki un arī Rīgas guļamrajonos netrūkst organismu, kas šī apdullinātāja iespaidā ātrāk vai lēnāk zaudē visas homo sapiens pazīmes, izņemot tīri fizisko līdzību.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > naichez 25.08.2015. 08.47

    Tik nevajag muldēt,bērni manā bērnībā Talsu priekšpilsētā sapulcējās no rīta un visu dienu dzīvojās paši savā vaļā pa plašo pasauli, un neviens pat neiedomājās par kaut kādiem pedofīliem,nebija pat dzirdēts par tādiem.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > naichez 25.08.2015. 12.18

    Austras koks

    (tomēr pedofīlija tik izplatīta nebija tik un tā).

    Tāpēc, ka pederastija izlīda no pagrīdes, iztaisnoja muguru un izpleta spārnus. Kas attiecas uz noziedzību ASV, tur nēģeri ir kļuvuši par priviliģētu rasi, bet Lielbritānijā, cik to bija tad un cik tagad, piedevām noziedzība ir lipīga slimība, vai tas ir Anglijā, vai pie mums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > naichez 25.08.2015. 11.29

    @austras koks

    >>>beidzam noziegumus attaisnot ar blakusapstākļiem – lietotām dzirām, nelaimīgu bērnību un vēl nez ko. Cilvēks ir saprātīga būtne un domā ar savu galvu, arī par to, ko lietot. Ne par velti krimināllikumā alkohola vai narkotiku reibums ir atbildību PASTIPRINOŠS apstāklis, jo cilvēks apzināti ir novedis sevi līdz attiecīgam stāvoklim. Jābeidz vienreiz ir attaisnot noziedzniekus ar kaut kādām ārējām ietekmēm. Cilvēkam ir jāatbild par savu rīcību.>>>>

    Es neattaisnoju. Es paskaidroju, kā var nonākt tik tālu. Un nonāk un kā vēl, pat relatīvi labvēlīgu ģim. bērni un it kā pat daudzmaz normāli cilvēki nodzeras un pamazām pazaudē saprātu un domātspēju.

    Tak ne jau šim smadzenēs pēkšņi kaut kas sagāja uz īso, un tādēļ izdarīja šo noziegumu. Tad jau tas var notikt ar jebkuru?

    Nē, mērķtiecīgs darbs gadu garumā, nobendējot sevī cilvēcīgas īpašības ar lētu, draņķīgu alkoholu.

    Un daļa vainas gan šajā, gan daudzos citos – kā piemēram, divu jauniešu slepkavībā Ventspilī, kā piecpadsmitgadīgas meitenes nežēlīgā noslepkavošana Rīgā spaisa iespaidā- ir jāuzņemas valstij un policijai, kas negrib un nevar izbeigt lētu apdullinātāju tirdzniecību.

    Kādēļ negrib – jo aunu bars valdošajiem ir izdevīgs, neprasa neko vairāk par maizi, alkoholu un izklaidēm.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > naichez 25.08.2015. 09.37

    Uzmanība uz nežēlību,manā bērnībā sakāvās,uzdauzīja zilu aci,tikai vienu reizi,kamēr mācījos vienpadsmit gadus,kāds pusaudzis tika sadurts.Un tas notika,kad bērnību piedzīvoja paaudze,kas piedzimusi gadus desmit-piecpadsmit pēc asiņainākā kara cilvēces vēsturē.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > naichez 25.08.2015. 09.25

    Policija informē, ka 16. jūnija naktī, Talsos, kādā mazdārziņā pilsētas nomalē, konflikta laikā 1998.gadā dzimis zēns ar nazi sadūra 2000.gadā dzimušu zēnu, kurš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā.

    Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 1. daļas par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, notiek izmeklēšana, kuras laikā noskaidrots, ka abi jaunieši bijuši pazīstami un konflikts izcēlies, kārtojot savstarpējās attiecības.

    Cietušajam konstatētas kopumā 16 durtas brūces – galvā, kaklā un rokās.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > naichez 25.08.2015. 13.09

    Maskavas forštate ar krievu kolonistu bariem nav nekāds etalons,lai salīdzinātu noziedzības līmeņa izmaiņas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nomale > naichez 25.08.2015. 09.20

    Ērik, bērni Talsu priekšpilsētā arī šodien sapulcējas no rīta un visu dienu paši savā vaļā dzīvojas pa plašo pasauli! Tā kā nelej te čugunu;)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    cabulis > naichez 25.08.2015. 09.43

    Kas ir gudrā Kronberga?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    nomale > naichez 25.08.2015. 12.30

    Austras koks. Informācijas nebija, noziedzība bija. Tai skaitā arī pedofīlija. Izvirtuļi ir bijuši visos laikos.

    Mana bērnība pagāja 70.to gadu beigās 80.to sākumā Maskavas forštatē. Tie bija baisi laiki. Gan jau tajā laikā esi ieklīdis publiskajās tualetēs un atceries tos tekstus uz sienām;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > naichez 25.08.2015. 10.20

    nomale, jūs laikam esat jauns, un bērnību pavadījāt astoņdesmito beigās-deviņdesmitajos.

    Tad tiešām, kad bruka viena iekārta un iestājās mežonīgais kapitālisms, liela daļa cilvēku bija kā no ķēdes norāvušies, un gāja noziedzības ziņā visādi (tomēr pedofīlija tik izplatīta nebija tik un tā).

    Bet 70.-80. gados tāds noziedzības līmenis kā tagad nebija, turklāt, nevis tikai PSRSā un LPSRā, bet arī rietumos. Man ir radinieki Anglijā, kā arī zināmi latvieši USĀ, un arī visi tie var apliecināt, ka 70.-80. arī rietumos tāda noziedzība nebija.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > naichez 25.08.2015. 08.40

    Austras koks. Nu nav šie laiki sliktāki par tiem “vecajiem, labajiem”. Tieši otrādi, noziedzības līmenis ir būtiski samazinājies. Tai skaitā šāda veida. Vienkārši šodien ir informācijas vairāk. Pirms gadiem 10-20 šādas ziņas varēja izlasīt tikai drukātā avīzē ar pāris dienu kavēšanos. Šodien ver vaļā jebkuru ziņu portālu un tur jau priekšā vairāki raksti par tēmu. Šī operativitāte ir laba lieta, bet nevajag izdarīt greizus secinājumus. Pirms gadiem 20-30 noziedzības līmenis bija krietni augstāks.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Austras koks > naichez 25.08.2015. 08.26

    LaLaLā, beidzam noziegumus attaisnot ar blakusapstākļiem – lietotām dzirām, nelaimīgu bērnību un vēl nez ko. Cilvēks ir saprātīga būtne un domā ar savu galvu, arī par to, ko lietot. Ne par velti krimināllikumā alkohola vai narkotiku reibums ir atbildību PASTIPRINOŠS apstāklis, jo cilvēks apzināti ir novedis sevi līdz attiecīgam stāvoklim. Jābeidz vienreiz ir attaisnot noziedzniekus ar kaut kādām ārējām ietekmēm. Cilvēkam ir jāatbild par savu rīcību.

    Bet problēma mūsdienās ir dziļāka – ultrliberāla attieksme pret sabiedrībā noteiktajām normām. Problēma ir jebkādu tabu atmešana mūsdienu sabiedrībā ultraliberālisma ietekmē. Tā ir tāda pat galējība kā verdzība vai Indijas kastu sistēma, kur piedzimis vienā kastā nevari no tās izrauties, tikai otrs, pretējais grāvis. Sabiedrība, lai izdzīvotu, tajā ir jābūt noteikumiem, kuri ir jāievēro. Nedrīkst sagraut tos, jo tad sabiedrība degradējas. Poplārs piemērs – senās Romas noriets.

    Un par sodiem – visi noziedznieku cilvēktiesību aizstāvji tikai atceras par sodu kā audzinošu līdzekli, bet sodam ir arī SODA funkcija (atbildība) un preventīva funkcija – piemērots smags sods un atbildība attur svārstīgos no līdzīgu noziegumu izdarīšanas. Ir jāsaprot potenciālajam noziedzniekam, ka ar izdarīto var sagraut neatgriezeniski visu savu dzīvi. Bet, ja sabiedrībā ir mīksti sodi, tad svārstīgie redz, ka sekas rīcībai (atbildība) nekāda nopietna neiestājas un var brīvi rīkoties īpaši nebaidoties.

    Un sabiedrībā ir jābūt konkrētiem tabu, ko ieaudzina jau no bērnības, lai cilvelkam pat prātā nenāktu līdzīgas domas.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu