Savickis: Tirgus liberalizācija paaugstinās gāzes cenas par 20-30% • IR.lv

Savickis: Tirgus liberalizācija paaugstinās gāzes cenas par 20-30%

27
Juris Savickis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Savickis: atverot tirgu, gāze tāpat tiks piegādāta no Krievijas, tikai parādīsies dažādi starpnieki

Gāzes tirgus liberalizācija Latvijā paaugstinās gāzes cenas patērētājiem par 20-30%, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja uzņēmuma “Latvijas gāzes” akcionāra SIA “Itera Latvija” valdes priekšsēdētājs, “Latvijas gāzes” padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis.

Kā sacīja Savickis, to, ka tirgus liberalizācija palielina cenas, apliecinājis “Latvenergo” gadījums, atverot elektroenerģijas tirgu, ziņo LETA.

Pēc uzņēmēja teiktā, gāzes tirgus liberalizācijas aizstāvji gribot panākt, lai gāze patērētājiem maksā vairāk. “Tā nav gudra doma,” sacīja Savickis, piebilstot, ka “šaujam paši sev kājā”. Patlaban patērētajiem gan esot paveicies, jo resursu cenas pasaules tirgos ir zemas, līdz ar to tirgus liberalizēšanas ietekme varbūt nebūs tik skarba.

Savickis skaidroja, ka atverot tirgu, gāze tāpat tiks piegādāta no Krievijas, tikai parādīsies dažādi starpnieki, un līdz ar to sadārdzinot gāzes cenu.

“Latvijas gāzes” padomes priekšsēdētāja vietnieks atgādināja, ka gāzes tirgus liberalizācija nenotiks ātrāk kā 2017.gada 3.aprīlī. Uzņēmuma strukturālās reformas ir “Latvijas gāzes” akcionāru uzdevums un valsts tajā nevar iejaukties. Pēc Savicka teiktā, akcionāri – “Gazprom” un “E.ON Ruhrgas International GmbH” – pagaidām nav izstrādājuši stratēģiju reorganizācijai.

Kā ziņots, Lielākais “Latvijas gāzes” akcionārs ir Vācijas “E.ON Ruhrgas International GmbH”, kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai “Gazprom”, bet 16% – SIA “Itera Latvija”.

 

Komentāri (27)

Valdis Eiserts 24.08.2015. 08.57

Secinājums – Savicka filantropa karjera tiek apdraudēta.

+8
0
Atbildēt

0

Bet 24.08.2015. 09.36

Nu kā Savickis blefo! tas stak nav vairs normāli!

Un kā cenšas iebiedēt lētticīgos!

+8
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > Bet 24.08.2015. 10.56

    Kamēr Savicka rokās ir Dombrovska un Āboltiņas aukliņas, viņš var raustīt valsti. Cita lieta, vēl stumt tādu fufeli, kad pēc tam, kad Lietuvai uzradās sašķidrinātās gāzes termināls, tā saņēma no Gazprom būtisku atlaidi.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

jurrri 24.08.2015. 11.42

Demagoģija, draudēšana, vīzdegunība.

Pirmās divas nāk no KGB.

Bet trešā — no kurienes? no senčiem varbūt?

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu