Ikauniece-Admidiņa pasaules čempionātā izcīna bronzu septiņcīņā • IR.lv

Ikauniece-Admidiņa pasaules čempionātā izcīna bronzu septiņcīņā

12
Laura Ikauniece-Admidiņa barjerskrējienā Eiropas čempionātā. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas sportiste sacīkstēs Ķīnā uzstāda jaunu valsts rekordu

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa svētdien ar jaunu valsts rekordu, pēdējā posmā noskrienot 800 metru distanci, izcīnīja bronzas medaļu Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā pasaules čempionātā, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Pēdējo no septiņām disciplīnām – 800 m distanci – Ikauniece-Admidiņa noskrēja 2:13.79 minūtēs. Tas viņai deva 910 punktus un kopsummā trešo vietu.

Intervijā ar Latvijas Radio Ikauniece-Admidiņa atzina, ka sacensību pirmās dienas rezultāti nav devuši gandarījumu. Tomēr otrajā dienā viņa neesot skatījusies uz sāncenšu rezultātiem un cīnījusies tikai par saviem nospraustajiem mērķiem. Ikauniece-Admidiņa norādīja, ka viens no panākuma iemesliem varētu būt laicīgā ierašanās – divas nedēļās pirms starta, jo karstums ir spiedīgs, tāpēc bijis nepieciešams laiks aklimatizācijai.

Svētdien paredzētās disciplīnas Ikauniece-Admidiņa sāka ar 6,32 metriem tāllēkšanā, kas viņai deva 949 punktus un ļāva pakāpties uz 8.vietu ar piecu disciplīnu summā iekrātiem 4675 punktiem. Turpinājumā šķēpmešanā Ikauniece-Admidiņa bija otrā labākā dalībniece ar rezultātu 53,67 metri, nodrošinot disciplīnā 931 punktu un kopvērtējumā krājumu palielinot līdz 5606 punktiem.

Līdere ar 5706 punktiem arvien ir olimpiskā čempione Lielbritānijas daudzcīņniece Džesika Enisa-Hila, kam ar 86 punktu deficītu seko nīderlandiete Nadīne Broersena. Vēl astoņi punkti mazāk bija Kanādas vieglatlētei Briānai Teisenai-Ītonei. Sestdien pēc četrām disciplīnām Ikauniece-Admidiņa bija 13.vietā ar 3726 punktiem.

Pirmajā disciplīnā – 100 metru barjerskrējienā – Ikauniece-Admidiņa ar personisko rekordu finišēja pēc 13,21 sekundes, kas nodrošināja 6.vietu un 1093 punktus. Augstlēkšanā 1,77 metri deva 941 punktu un 23.vietu disciplīnā, atvirzot sportisti 15.vietā summā. Lodes grūšanā Ikauniece-Admidiņa sasniedza 12,71 metru, nopelnot 708 punktus par 29.vietu disciplīnā un atkāpjoties uz 20.vietu kopvērtējumā. Savukārt 200 metru skrējienā latviete finišēja pēc 23,97 sekundēm, kas bija piektais rezultāts ar 984 punktiem un uzlaboja pozīcijas.

Mareks Ārents sestdien kārtslēkšanā netika tālāk par kvalifikāciju dalīja 25.vietu. Latvijas izlasē startam pasaules čempionātā, kas ilgs līdz 30.augustam, ir iekļauti deviņi sportisti. Startēs arī Madara Palameika, Sinta Ozoliņa un Rolands Štrobinders šķēpa mešanā, Aiga Grabuste tāllēkšanā, Arnis Rumbenieks 50 kilometru soļošanā, Anita Kažemāka maratonā un Gunta Latiševa-Čudare 400 metru skrējienā. Čempionāta normatīvus izpildīja arī Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs maratonā, taču viņi uz Pekinu neaizbrauca gaidāmā karstuma dēļ.

Komentāri (12)

cabulis 24.08.2015. 09.42

Vai tiešām te visi komentētāji ir totāli nūģi? Kuri nespēj priecāties par Lauras sasniegumu, bet kuriem tik padod kaut ko negatīvu no politikas.

+5
-2
Atbildēt

0

Aldis-2 23.08.2015. 23.37

Kamēr “Irir” aizraujas ar sportu, TVnet raksta par mazliet nopietnākām lietām, piemēram: “Beļģijas premjers: Terorisma draudu dēļ ES var pārskatīt Šengenas līgumu”

“… mums, iespējams, būs jāpārskata jautājumi par personas identifikāciju un bagāžas kontroli, sacīja premjers, piebilstot, ka šo jautājumu jau apspriedis telefonsarunā ar Francijas prezidentu …”

+6
-3
Atbildēt

3

    J.Biotops > 24.08.2015. 07.35

    Latvju tautai vitāli svarīgajā sporta ziņu jomā IR-am vēl ir daudz jāaug, lai sasniegtu Latvijas Radio-1 virsotnes. Tur visas ziņas strauji beidzamas, kad „pienācis laiks pievērsties sportam”. No rītiem visa pasaule sastāv no sporta, laika prognozes un siekalmuzikas. Par laimi, avīzē vai neta lapā vismaz tā pēdējā nav iebāžama, tātad jāpaplašina visādas septiņ un astoņcīņas.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    tonijs > 24.08.2015. 10.56

    Es gan neteiktu, ka viens raksts mēnesī par sportu būtu aizraušanās. Un medaļa Latvijai pasaules čempionātā ir teicams sasniegums, kas nenotiek katru dienu. Apsveicu Lauru un visus sporta līdzjutējus!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Austras koks > 24.08.2015. 07.40

    Tas par Sengenas līguma pārskatīšanu tikai loģiski. Un viss būs pateicoties Eiropas liberālajiem kretīniem, kas atbalsta masveida nelegālo imigrantu uzņemšanu. Vai tiešām viņi nesaprot, ka masvridā uzņemot svešas kultūras un mentalitātes emigrantus, katastrofāli pasliktinās kriminālā situācija, palielinās ikdienas noziedzības un terorisma draudi.

    Ja Eiropa neapturēs masveida imigrāciju tuvākajos pāris gados un nesūtīs visus imigrantus atpakaļ uz Āfriku, tad ilgtermiņā sekas būs šādas:

    – noziedzības līmeņa paaugstināšanās un drošības situācijas pasliktināšanās;

    – tā rezultātā robežkontroles atjaunošanās, faktiski – Šengenas izbeigšanās;

    – Eiropas pamatiedzīvotāju arvien lielāka neapmierinātība ar šādu imigrācijas politiku un tās sekām, kā rezultāta pretES noskaņojuma palielināšanās, pret ES partiju nākšana pie varas uz vietām un ES, un beigās – ES izjukšana.

    Latvijai ES izjukšana, savukārt, neko labu nenozīmē.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 24.08.2015. 11.16

Šī ziņa ir pelnījusi IRa uzmanību! Un tai bija jāparādās jau vakar, lai gan uz to cerēt protams nebija nekāda iemesla, jo, kā zināms, IRam kā “normālam” plašsaziņas līdzeklims brīvdienas ir svēta lieta.

Lauras panākums ir vienkārši apbīnas vērts, un tas ir 100x vērtīgāks, nekā ja hokejā, piem., LV izlase iegūtu kaut vai to pašu bronzu. – Tāpēc, ka viegltlētikā, kur konkurence ir neaptverama un kur baltajiem tīri ģenētiski ir nesalīdzināmi mazākas izredzes. Un arī tāpēc, ka sporta infrastruktūra pasaules līmeņa vieglatlētikas treniņien atbilst lauku skolas infrastruktūrai.

No sirds apsveicu un priecājos!

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu