"Islāma valsts" spiež ar HIV inficētos kļūt par teroristiem pašnāvniekiem • IR.lv

“Islāma valsts” spiež ar HIV inficētos kļūt par teroristiem pašnāvniekiem

44
''Islāma valsts'' jeb ''Daīš'' kaujinieki. Foto: cfr.org

Džihādistu grupējuma kaujinieku rindās uzliesmojusi HIV infekcija

Tuvo Austrumu džihādistu grupējuma “Islāma valsts” kaujinieku rindās Mejadinā, Sīrijas austrumos, izcēlies imūndeficīta vīrusa HIV uzliesmojums, vēsta Sīrijas ziņu aģentūra “ARA News”. Inficētie tiek izolēti vietējā slimnīcā, un grupējuma vadība spiež viņus kļūt par teroristiem pašnāvniekiem, ziņo LETA/RIA-NOVOSTI.

Jau konstatēti vismaz 16 inficēšanās gadījumi ar HIV. Vairākums inficēto ir ārvalstu algotņi. Inficēšanās ar HIV “Islāma valsts” džihādistu rindās nav retums, jo daudzi kaujinieki ir narkoatkarīgi, lielai daļai no viņiem ir krimināla pagātne. Slimības izplatīšanos sekmē daudzsievība un seksuālā verdzība.

Atsaucoties uz vietējās pretterorisma organizācijas aktīvistiem, britu laikraksts “Daily Mail” vēsta, ka “Islāma valsts” vadoņi spiež inficētos kaujiniekus kļūt par teroristiem pašnāvniekiem.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas – “Islāma valsts” un ar “Al Qaeda” saistītā “Al Nusra”. Atbilstīgi ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

“Islāma valsts” ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur “kalifātu” un pastrādājusi neskaitāmas asinis stindzinošas zvērības. Grupējumam lojalitāti apliecinājuši arī radikāļu bruņotie formējumi Lībijā un Ēģiptē.

Komentāri (44)

Charlie Hebdo 23.08.2015. 12.12

IGIL vadībai primāri būtu jātiek galā ar pederastijas vilni tās kaujinieku rindās

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu