Nacionālajā operā tiek spēlētas tradicionālās vasaras izrādes • IR.lv

Nacionālajā operā tiek spēlētas tradicionālās vasaras izrādes

30
Skats no baleta "Gulbju ezers". Foto Andris Tone

Operas – Traviata”, “Rigoleto”, “Nabuko” “Manona Lesko” un baletus “Gulbju ezers”, “Apburtā princese”, “Raimonda”, “Romeo un Džuljeta”

No 20.augusta Latvijas Nacionālajā operā norisināsies tradicionālās vasaras izrādes, bet beletāžā būs skatāma izcilajam tenoram Kārlim Zariņam veltīta fotoizstāde “Kārlis Zariņš. Meistars un viņa varoņi”, raksta aģentūra LETA. Vasaras izrādēs opermīļus iepriecinās Džuzepes Verdi operu “Traviata”, “Rigoleto”, “Nabuko” un Džakomo Pučīni operas “Manona Lesko” izrādes. Būs iespējams arī noskatīties Pētera Čaikovska baletus “Gulbju ezers” un “Apburtā princese”, Aleksandra Glazunova baletu “Raimonda” un Sergeja Prokofjeva baletu “Romeo un Džuljeta”. 

Baleta izrādē “Romeo un Džuljeta” 22.augustā Džuljetas lomā debitēs Jūlija Brauere. Sibīrijā dzimusī māksliniece bērnībā pārcēlās uz Rīgu, lai apgūtu baleta mākslu Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā. 2011.gadā 8.Seulas starptautiskajā dejas konkursā viņa ieguva “Ballet Chairman” balvu un stipendiju mācībām prestižajā Vašingtonas baleta skolā, kur pavadīja 2011./2012.gada sezonu. 2012./2013.gada sezonā viņa mācījās Bostonas baletā skolā. 

Tenoram Zariņam 6.jūlijā apritēja 85 gadi. Svinot šo jubileju, ikviens izrāžu apmeklētājs no 20.augusta beletāžā ir aicināts apskatīt māksliniekam veltītu fotoizstādi “Kārlis Zariņš. Meistars un viņa varoņi”. Zariņš reiz teicis: “Man nav tādu lomu, kuras ceļu pāri citām. Ir tādas, ko dziedu piecdesmito reizi, bet liekas kā trešo reizi, ir tādas, ko dziedu trešo reizi, bet liekas kā piecdesmito.” 

Latvijas Nacionālās operas dramaturga Mikus Čežes veidotajā izstādē skatāmi 16 lielformāta foto, kurus laika posmā no 1960.gada līdz 2005.gadam radījuši latviešu teātra foto dokumentētāji. Šī izstāde atspoguļos Zariņa varoņus un viņa aktieriskās pārtapšanas meistarību uz operteātra skatuves. Savukārt 23.augustā Pučīni operas “Manona Lesko” izrādē tiks svinēta mākslinieka 85.jubileja. 

Latvijas Nacionālā opera un balets jauno sezonu sāks 4.septembrī ar koncertu, kas būs veltīts institūcijas jaunajam nosaukumam. Koncerta programma veidota divās daļās, no kurām pirmā veltīta baletam, bet otrā – operai. Operas un baleta mākslinieki skatītājiem piedāvās ieskatu gaidāmajā sezonā -jauniestudējumos un spožākajos fragmentos no repertuāra izrādēm. Koncerta otrajā daļā īpaša vieta būs atvēlēta arī latviešu opermūzikas spožākajām pērlēm. 

Koncertā piedalīsies Marina Rebeka, Margarita Vilsone un Valdis Jansons. Koncertā varēs iepazīt jaunos māksliniekus, kuru debija notiks 2015./2016.gada sezonā, un atkal tikties ar iemīļotākajiem solistiem, kori, orķestri un baleta māksliniekiem. 

Koncertu veidos režisore Margo Zālīte un scenogrāfs Andris Freibergs, pie diriģenta pults stāsies visi Latvijas Nacionālās operas un baleta diriģenti. 

Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu