Grieķija vienojas ar aizdevējiem par valsts budžetu • IR.lv

Grieķija vienojas ar aizdevējiem par valsts budžetu

21
Foto: Kristīne Veinberga, F64

Šogad budžeta deficīts plānots 0,25% IKP; vajadzēs jaunas reformas

Grieķija otrdienas rītā ir panākusi vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem par valsts budžeta rādītājiem nākamajos trijos gados. Par to medijiem pavēstījis anonīms ziņu avots parādos nonākušās valsts valdībā, ziņo Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Grieķija ir apņēmusies šī gada budžeta deficītu samazināt līdz 0,25% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Nākamgad plānots budžeta pārpalikums 0,5% apjomā. Pozitīva bilance paredzēta arī nākamajos divos gados.

Tas nozīmē, ka valstij nebūs nepieciešami jauni fiskāli pārkārtojumi, secina mediji. Panāktā vienošanās palielina Grieķijas izredzes saņemt trešo lielo starptautisko aizdevumu. Tas Atēnām ļautu līdz 20.augustam dzēst 3,4 miljardu eiro parādu Eiropas Centrālajai bankai (ECB).

Jau vēstīts par Grieķijas valdības paziņojumu, ka tā vēlas vienošanos par trešo aizdevumu programmu ar aizdevējiem panākt līdz 20.augustam, kas ir gala termiņš 3,6 miljardu eiro parādsaistību atmaksai ECB.

Pirmo reizi kopš jūnija noteiktajā termiņā Grieķija 20.jūlijā izpildīja parādsaistību maksājumu Starptautiskajam Valūtas fondam, ECB un Grieķijas Centrālajai bankai. To varēja izdarīt, pateicoties valstij piešķirtajam 7,16 miljardu eiro īstermiņa aizdevumam.

Komentāri (21)

Absints 11.08.2015. 15.09

Ne nu izpildīs, nekā. Grieķijā valda viedoklis, ka plāns ir Eiropas Savienības uzspiests, un nevienam iekšēji nav vēlmes to pildīt. Tāpēc viņi tagad vienkārši saka “jā” ar diviem sakrustotiem pirkstiem aiz muguras.

Jāmaksā vienalga būs mums visiem. Grieķi paši to atmaksāt vairs nevar. Grieķijai parādu neatlaidīs, bet “aizmiglos”. Apmēram tā – parāds ir, bet jāatdod 2100 gadā.

Tur vienkārši nav cita scenārija…

+2
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 11.08.2015. 18.53

Kamērt māte šarmalšeichā

Tikmērt bērni gaļu cep..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu