Rokmūziķim Pitam Andersonam smagas slimības ārstēšanai vajadzīga palīdzība • IR.lv

Rokmūziķim Pitam Andersonam smagas slimības ārstēšanai vajadzīga palīdzība

19
Pits Andersons. Foto: Gatis Gierts, F64

Pits Andersons saslimis ar vienu no visretāk sastopamajiem vēža paveidiem – liposarkomu

Pazīstamajam rokmūziķim Pitam Andersonam, kurš šogad martā nosvinēja 70 gadu jubileju, nepieciešama līdzcilvēku palīdzība smagas slimības dēļ, liecina informācija mūziķa mājaslapā. Tajā teikts, ka mūziķim atklāts viens no visretāk sastopamajiem vēža paveidiem – liposarkoma, kas ir ļoti agresīva un gandrīz neprognozējama vēža forma, ziņo LETA.

Tagad mūziķa pēdējā cerība ir Rineker Protonterapijas centrs Minhenē Vācijā, kur tiek veikta īpaša terapija, taču tās īstenošanai nepieciešams 21 000 eiro.

“Protonterapija ir visprogresīvākā terapija mūsdienās, kas ar ārkārtīgu precizitāti iespaido tikai slimās šūnas un gandrīz neskar veselās. Lai izietu iepriekšējo diagnostiku un tad turpinātu terapiju pilnā apjomā sešu nedēļu garumā šajā centrā, vēl ir nepieciešams savākt 21 000 eiro. Cauri gadiem es jūtu jūsu mīlestību, atbalstu, un pats arī vienmēr esmu centies caur savu mūziku sniegt jums dzīvesprieku un optimismu. Lūdzu nepalieciet vienaldzīgi, palīdziet,” teikts ierakstā.

Tāpat mājaslapā norādīts attiecīgais konta numurs, kur mūziķa talanta cienītāji var ieskaitīt ziedojumu.

Pits Andersons Latvijas mūzikas vēsturē ienācis kā 50.gadu amerikāņu rokenrola leģenda kopā ar savu grupu “The Swamp Shakers”.

Pēc autoritatīvākā padomju rokmūzikas eksperta, žurnālista Artēmija Troicka, grāmatas “Back In The USSR, The True Story Of Rock In Russia” autora pētījuma datiem, Pits Andersons ir pirmais nopietni vērtējamais rokeris visas bijušās Padomju Savienības teritorijā.

Savukārt 2009.gadā Andersona mūzikas albums “Brass-a-billy”, piedaloties ASV notiekošajā konkursā “Just Plain Folks Music Awards”, uzvarējis nominācijā “Rockabilly Album”. Andersons bija pirmais pārstāvis no Latvijas, kurš jebkad tika nominēts pirmajā desmitniekā, kā arī pirmais, kurš saņēmis šādu balvu.

Aivara Ozoliņa interviju ar Pitu Andersonu Irir.lv lasiet šeit.

Komentāri (19)

jautajums_4 09.08.2015. 21.29

Arī mēs Tevi mīlam,Pit!

Viss ir Tā Kunga rokā …Ticība, Cerība un Mīlestība

Es ticu, ka saziedosim , cik vajadzēs.

+2
0
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 10.08.2015. 14.05

Protams, Pits Andersons ir vesela ēra Latvijas un Iagunijas rokmūzikas vēsturē, nav zēļ ziedot Pita veselībai, bet/tomēr — ir dažas neskaidrības, ko labprāt uzzinātu arī/vispirms IR slejās. Kāda ir Pita ģimenes locekļu attieksme pret Pita slimību, — vai taisnība vai tikai meli un baumas, ka agrākais LTV šefs un reklāmas aģentūras galvgala daļa Edgars Kots ir Pita znots, kurš Mežaparkā ceļot palielu māju, iperet kuras tāmei 21 000 eiro, kas nepieciešami Pita glābšanai neesot īpaši liela nauda. Jeb, kā spriež daži ciniskākie, aicinājums ziedot ir rokrola fanu nodoklis par Pita atbalstīšanu, arī tādēļ, lai Pita pēcnācēji saglabātu Pita tagdējos kustamo un nekustamos īpašumus sev?

Hei, IR, — kā ir patiesībā?

Piem., viena bilde no Kota jaunbūves — ja tāda jaunbūve eksistē — un vesela demagoģijas un/vai melu plūsma varētu tikt apturēta.

0
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 09.08.2015. 22.19

kungs katram noteicis stundu kad viņs to pieņems, lai viņs mielo šo nelaimiigo dveeseli , taa stunda ie situsi

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu