Radio «Pieci.lv» vadītājs Dagilis iesniedzis atlūgumu • IR.lv

Radio «Pieci.lv» vadītājs Dagilis iesniedzis atlūgumu

23
Kārlis Dagilis. Foto: Egons Asnbergs, F64

Latvijas Radio valdes priekšsēdētājam aiziešana ir pārsteigums

Latvijas Radio pieci.lv direktors Kārlis Dagilis trešdien iesniedzis atlūgumu, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Latvijas Radio (LR) valde pēcpusdienā ir pieņēmusi Dagiļa atlūgumu, un paredzams, ka 5.augusts bijusi pēdējā pieci.lv darba diena raidorganizācijā.

”Ņemot vērā Latvijas Radio valdes veikto izvērtējumu par manu līdzšinējo darbību un apstākļus, kas saistīti ar Latvijas Radio 5 – Pieci.lv raidījumiem “Pieliec Punktu” un “Beidz ar Pieci”, aicinu mani atbrīvot no Latvijas Radio 5 – Pieci.lv direktora amata,” raksta Dagilis. Viņš arī norāda, ka pirms trim gadiem sāktais projekts ir ”veiksmīgi attīstījies, un tam ir liels nākotnes potenciāls”.

Dagilis uzsver: ”Uzskatu, ka pašreizējos apstākļos mana turpmākā atrašanās šajā amatā var negatīvi ietekmēt sabiedriskā medija jauniešiem attīstību Latvijā.” Dagilis aicina ”Latvijas Radio nepieļaut politisku ietekmi uz sabiedriskajiem medijiem un to attīstību kopumā, kā arī nodrošināt no politiskās ietekmes neatkarīgu darbību un objektīvu darbības izvērtējumu.”

Intervijā LR1 ziņās Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš iepriekš atzinis, ka Dagiļa vēlme aiziet no amata viņam ir pārsteigums. ”Latvijas Radio valde respektē Dagiļa lēmumu,” vēlāk paziņojumā medijiem norādīja Pauliņš.

Kā ziņots, Latvijas Radio valde iepriekš nolēma izvērtēt ”Pieci.lv” programmas direktora Dagiļa darbību un uz laiku jūlija vidū atstādināja Dagili no pienākumu pildīšanas. 30.jūlijā Dagili darbā atjaunoja. Toreiz bija vērtēts arī galvenās satura redaktores Annas Platpīres un mūzikas redaktora Toma Grēviņa darbs un profesionālā kompetence. Grēviņu gan nolēma vērtēt pēc atgriešanās no atvaļinājuma.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 30.jūlijā vienbalsīgi nolēma sodīt Latvijas Radio ar 8000 eiro sodu par rupju un nepieklājīgu izteicienu izplatīšanu programmas “Pieci.lv” raidījumu “Pilnīgs vakars” rubrikā “Pieliec punktu”. Tieši šis raidījums sabiedrībā un komercmedijos izraisīja pretrunīgu reakciju, jo tiešajā ēterā izskanēja rupjības. Tāpēc par atkārtoti pieļautām rupjībām radio tiešajā ēterā “Pieci.lv” jūnija vidū uz laiku pārtrauca sadarbību ar rubrikas “Pieliec punktu” vadītāju Mārtiņu Pavasari. Paskaidrojumus par šo rubriku pieprasījusi NEPLP.

Saistībā ar radio ēterā izskanējušajām rupjībām sašutumu pauda vairāki Saeimas deputāti, viens no viņiem Arturs Kaimiņš, kurš vada interneta sarunu vietni ”Suņu būda”, kur arī reizumis dzirdētas rupjības. Latvijas Žurnālistu asociācija un NEPLP norādīja, ka Saeimas deputātu iesaistīšanās šajā situācijā raisa bažas par politiķu iejaukšanos sabiedriskā medija darbībā.

Komentāri (23)

fretka 05.08.2015. 16.06

Kad savs cilvēks sataisa šmuci, viņam parasti iesaka pašam uzrakstīt atlūgumu, lai nebūtu jābojā viņa CV ar atlaišanu “ar pantu”.
Gan jau vēl kaut kur curikiem noderēs kadrs no nepārspējamā žurnāla “Sīrups” :)
http://www.lsm.lv/lv/raksts/arpus-etera/arpus-etera/karlis-dagilis-ka-tapa-pieci.lv.a81431/

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu