Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā būs Mūsdienu amatniecības festivāls • IR.lv

Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā būs Mūsdienu amatniecības festivāls

28
Foto Ieva Lūka, LETA

Varēs aplūkot un iegādāties ap 160 amatnieku darinājumus

Sestdien un svētdien, 8.augustā un 9.augustā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst.10 līdz 17 norisināsies piektais Mūsdienu amatniecības festivāls, kurā līdzās pašmāju amatniekiem un pārtikas ražotājiem būs viesmākslinieki no Lietuvas un Igaunijas, raksta aģentūra LETA. 

Festivāla laikā būs iespējams aplūkot un iegādāties ap 160 amatnieku darinājumus, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu prasībām un tehnoloģiskajām iespējām. Līdztekus amatniecības izstrādājumu tirdziņam varēs iegādāties arī pārtikas produktus. Ar savām tradīcijām un amatu prasmēm priecēs arī amatnieki no Igaunijas un Lietuvas. 

Mazākie apmeklētāji pasākumā varēs vizināties zirga mugurā. Festivāla muzikālo pavadījumu nodrošinās “Radio Naba” diskžokeji. Atšķirībā no etnogrāfiski tradicionālā gadatirgus jūnijā augusta Mūsdienu amatniecības festivālā ir aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Mūsdienu amatniecības festivāls ir visu paaudžu Latvijas lauku un pilsētu amatnieku tikšanās, sarunu, mācīšanās, izrādīšanās, pieredzes apmaiņas un svētku svinēšanas vieta. 

Biļetes uz pasākumu ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā “www.bilesuparadize.lv“.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu